Hommafoorumin hauskimmat 2.10.2017

Jos kaipaatte piristystä – siis ei sellaista jauhetta, jota muun muassa kokokansan suosikki Jari Sillanpää käyttää, vaan ihan verbaalista – niin europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon blogin vieraskirjan pohjalle perustettu keskustelupalasta Hommafoorumi on tätä varten mitä lystikkäin.

Nopeasti vilkaisemalla saa naurukohtauksen, mistä ei ole tulla loppua ja työnteosta mitään.

Nyt esimerkiksi Hommafoorumilla tiedettiin jo ennen poliisin virallista tiedonantoa mikä Las Vegasin terroristi oli miehiään: kyseessä oli Arkansasissa asuva demokraattiaktivisti ja teon motiivina oli Donland J. Trumpin ja kantrimusiikin vastaisuus.

Ainoa vika edellä mainitussa oli se, että poliisin tiedonannon mukaan ampuja asui Las Vegasissa ja hänen motivaatiosta tekoon ei ole vielä tietoa.

Mutta ihan hauska läppä hommafoorumilaisilta. Seuraavan kerran kun Suomessa tapahtuu ampumavälikohtaus tai terroriteko, odotan hommafoorumilaisten esittävän teon motiiviksi Mikko Alatalon tuotannon – ennen kaikkea kappaleen Mä maalaispoika oon – vastaisuuden.

Toisessa langassa keskustellaan Katalonian itsenäistymisestä.

Siellä tiedetään tosiasina kertoa, että eurooppalaiset kansankunnat muotouituivat 1700-luvun lopulla ja 1800-luvun alussa. Hommafoorumilla ollaan nähtävästi edistytty siitä väittämästä, että kansakunnat olisi luotu Jumalan toimesta ja esimeriksi suomalaiset kansakuntana olisi pysynyt muuttumattomana tuhansia vuosia, tai jopa goottilaiset historian tulkinnan perusteella polveutuneet jostain Israelin kahdestatoista heimosta.

Mutta myös väite, että eurooppalaiset kansakunnat olisivat muotoutuneet ryöpsähtäen ennen Ranskan vallankumousta tai Napoleonin sotien jälkitiimellyksissä, on yksinkertaisesti väärä.

Hauska läppä kuitenkin, koska se on kirjoitettu Hommafoorumille ilmeisen tosissaan.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu