Valtiovarainministeriö suunnittelee sukupuolineutraalia henkilötunnusta

Kaiken maailman sukupuolineutraaliuuden ja tasa-arvon vastustajat sekä muut kristillisdemokraatit perusssuomalaiset tulevat tunnetusti ja sananmukaisesti vuosia jäljessä.

Ensin tasa-arvoista eli sukupuolineutraalia avioliittolakia ymmärrettiin vastustaa vasta sen jälkeen kun Suomen kansan yleistahtoa – hegeliläisittäin ilmaistuna absoluuttista (pyhää) henkeä – edustava parlamentti oli hyväksynyt samaa sukupuolta olevien parien avioliitot.

Sitten näille myöhässäolijoille paljastui, että opetushallitus oli tehnyt tasa-arvon edistämiseksi kouluissa oppaan nimeltä Tasa-arvo on taitolaji. Näin ei olisi kuulemma saanut tehdä, koska Raamattu ei kannata tasa-arvoa tai jotain sinne päin.

Seuraavassa annan vinkin, jotta Kurikassa ei tarvitsisi jälleen kerran yllättyä:

Valtiovarainministeriö on asettanut työryhmän selvittämään henkilötunnuksen uudistamista ja valtion takaaman identiteetin hallinnoimista.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa sukupuolitetusta henkilötunnuksesta mahdollisesti luovutaan ja passiin tulisi mahdolliseksi merkitä kolmas sukupuoli vähän niin kuin jo Ultima 3 -tietokoneroolipelissä vuodelta 1983.

Huomionarvoista tässä on se, että kyseessä on nimenomaan valtiovarainministeriö, joka hoitaa tätä asiaa tai siis jostain syystä poliittisessa oikeistossa eli kaupallisessa mediassa tai Yleisradiossa valtiovarainministeriön virkamiesten ulostulot ovat poikkeuksetta ajateltu epäpoliittisiksi ja objektiivisiksi totuuksiksi.

Huolimatta eduskunnan tai hallituksen kokoonpanosta, ”puolueettomat” valtiovarainministeriön virkamiehet päättävät poliitikkojen puolesta budjetin raameista tai vaikkapa ajoivat hallintarekisterilakia, josta edes kokoomus ei halunnut ottaa vastuuta (mutta joka lopulta sai taas kerran myös perussuomalaiset pettämään lupauksensa äänestäjille).

Ainoastaan laitavasemmistossa on uskallettu kyseenalaistaa valtiovarainministeriön virkamiesten puolueettomuus ja ihmetellä heidän esitysten yhtenäisyyttä riistäjien eli EK:n agendaan.

Mitenköhän on asian laita tällä kertaa?

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu