Olavi Mäenpää ilmoittautui Paavo Väyrysen kannattajaksi

Paavo Väyrysen valinta Suomen 13. tasavallan presidentiksi on varmistunut! Jumalalta on jo aikaisemmin tullut ilmoitus, että Väyrynen on hänen valintansa Suomen kansalle ja eihän tuo harmaapartainen heppu pilvenreunalla voi olla väärässä tai muuten hän ei olisi Jumala.

Mutta nyt myös mustapartainen mies Suomen Turusta on ilmoittautunut Väyrysen tukijaksi ja mustapartainen mies Suomen Turusta on tietenkin elävä legenda: Olavi Mäenpää.

Olen jo aikaisemmin hehkuttanut Olavia: hän on sekä Turun hauskin mies että nostalginen hahmo 1990-luvulta ja 2000-luvun alun YLE:n lähettämistä pienpuolueiden vaalitenteistä, ja lukuisissa oikeudenkäynneissä ja kansallismielisten keskinäisissä riidoissa marinoitunut fascisti.

Voisi sanoa, että sinivalkoisia ja muidenkin värisiä poliittisia liikkeitä edustanut Olavi oli vuosituhannen vaihteen feministisen puolueen Katju Aro: ainoita pienpuolueiden edustajia, jotka oikeasti tekivät vaalityötä – ja onnistuivat jopa pääsemään kaupunkiensa valtuustoihin.

Olin pettynyt kun Olavi viime kaudella ei enää uusinut paikkaansa Turun kaupunginvaltuustossa, sen jälkeen en enää ole jaksanut seurata Turun valtuuston kokouksia.

Esitin myös toiveen, että joku turkulainen politiikan tutkija kirjoittaisi valtuutettu Olavin urotöistä ja saavutuksista poliittisen elämänkerran.

No, Olavi ei ehkä itse ole kynämiehiä, mutta syksystä lähtien hän on pitänyt videoblogia nimeltä Pitkämarssi, jossa hän käy läpi sitä, mitä hän on tehnyt.

Olavin Pitkä marssi -lähetykset ovat mielestäni parasta sitten huumorisarja Suomi Maidanin (joka taasen on hajonnut lukuisiksi spin-offeiksi, joita ei kyllä jaksa enää seurata Erkkikään).

Myönnän, että Pitkä marssi -sarjan lähetykset ovat tosin vaihtelevan tasoisia, mutta esimerkiksi sarjan pilottijakso oli erinomaista poliittista historiaa ja sisälsi esimerkiksi tietoa siitä, kuinka perussuomalaisten alkutaipaleella Timo Soini ja Olavi vehtasivat. Sarja on jo poikinut yhden parituntisen haastattelun, jossa Olavi käy tiivistetyssä muodossa samoja asioita läpi kuin Pitkän marssin ensimmäisissä osissa. Jos siis Olavin poliittinen elämä kiinnostaa tästä on hyvä aloittaa.

Nyt viimeisimmässä lähetyksessä Turun hauskin mies haukkui ensin tubettaja Pasi Viherahon ja sitten ilmoittautui Paavo Väyrysen kannattajaksi. Myös se oli hauska lähetys.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu