Helsinki laajentaa terveyspalveluita – Halla-aho mokasi

Helsingin kaupunki laajentaa paperittomien henkilöiden sosiaali- ja terveyspalveluita. Asia hyväksyttiin Helsingin valtuustossa äänin 45–39, tai siis oikeastaan vastaesitystä ei edes ollut.

Perussuomalaiset tai ne, jotka vastustivat kaupungin hallituksen esitystä unohtivat tehdä kannatetun vastaesityksen, esittää kaupungin hallituksen esityksen hylkäämistä.

Asiasta kyllä käytiin keskustelu, ja äänestettiin esityksestä paperittomien henkilöiden sosiaali- ja terveyspalveluiden laajentamisesta palautettavaksi kaikenmaailman penttiarajärvien kannattaessa palautusta.

Mutta tämä palautusesitys siis hylättiin, ja esityksen täydellistä torpedoimista eivät sen enempää kokoomuslaiset kuin muut sosiaalidemokraattiset perussuomalaiset ymmärtäneet tehdä.

Tai eivät osanneet tehdä.

Kuvaavaa on, kuinka perussuomalaisten entinen kansanedustaja James Hirsisaari ei hommafoorumilla kommentoidessa tajua edes kokoustekniikan perusaioita.

Ehkä tässä on niin kutsutun kansallismielisen liikkeen tai perussuomalaisten perusongelma – ja syyllinen löytyy kun katsoo peilistä (sikäli kun tämä kaikki on ongelma).

Perussuomalaisten ääestäjiltä ovat ilmeisesti perusasiat jääneet ymmärtämättä kun valitsevat joitain Jussi Halla-ahon tai aikoinaan Hirsisaaren kaltaisia perustyyppejä päättämään itselleen kuulemma niin tärkeistä tärkeistä perusasioista.

Ketä ne ns. suvakit oikeastaan olivatkaan?

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu