Suomen itsenäisyyspäivä ei ole Hämeen itsenäisyyspäivä

Aave kummittelee Euroopassa – itsenäistymisen aave. Kaikki vanhan Euroopan mahdit ovat liittoutuneet pyhään ajojahtiin tätä aavetta vastaan, Euroopan komission puheenjohtaja, Englannin pääministeri, Mariano Rojoy, Juha Sipilä, Ranskan radikaalit, Saksan poliisi.

Mutta ei ainoastaan Katalonia vaadi vapautta Espanjalaisten tyrankien alamaisuudesta tai Pohjois-Irlanti Oliver Cromwellin hirmuhallinnosta vaan myös Hämeessa janotaan vapautta turkulaisuuden ikeestä.

Tänään vietettävä Suomen itsenäisyyspäivä. Se ei ole Hämeen itsenäisyyspäivä. Varsinainen suomalaisuus on turkulaisuutta, ei hämäläisyyttä. Me olemme eri maata.

Niinpä kehotan nousemaan linnavuorille aina Janakkalasta Rapolan kautta Nokian Siuroon, paaluttamaan varustukset ja sytyttämään vainovalkeat torjuaksemme Turun ja koko Suomen arkkipiispan johtamien vainolaisten hyökkäykset esiäitiemme maita, mantuja ja kontuja vastaan.

Emme lepää ennen kuin suomalaiset on karkoitettu takaisin asuinsijoilleen Aurajokilaaksoon, Birger Jaarlin sotajoukot tuhottu ja Kuusiston piispanlinna on raunioina.

Hämeenlinnasta tulkoon kaunis pääkaupunkimme, kosmopoliittisesta Tampereesta liike-elämän ja korkeakoulutuksen keskus, rappioromanttiseen Lahteen siirretään ongelmatapaukset.

Parkano ja Suomen perussuomalaisimpana kuntana Kihniö voidaan luovuttaa Suomelle, jos saamme Hyvinkään ja Nurmijärven – myöntäähän Aleksis Kivi Nurmijärven olevan Hämettä. Hämäläisillä ei siinä ole muuta menetettävää kuin kahleensa. Voitettavanaan heillä on koko maailma.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu