Miksi puolustusministeri Jussi Niinistö ei ymmärrä erota?

Helsingin Sanomat kertoi eilen puolustusvoimien Tikkakoskella sijaitsevan sotilastiedusteluun keskittyneen laitoksen vuotavan kuin seula.

Jos sanomalehden toimittajat saavat käsiinsä erittäin salaisiksi julistettuja asiakirjoja kymmenen vuoden takaa, voimme vain kuvitella kuinka paljon kyseinen instituutio on vuotanut tietoja vieraiden valtojen agenteille perustamisestaan lähtien.

Niin ikään muutama vuosi sitten paljastui se, kuinka Suomen ulkoministeriö oli ollut usean vuoden ajan verkkovakoilun kohteena sen tietämättä asiasta.

On ymmärrettävää, että puolustusvoimille näin nolo tilanne aiheuttaa siilipuolustusreaktion – nimittäin mahdollisesti Krtek on yhä puolustusvoimien palveluksessa, häntä ei ole saatu kiinni.

Läntisessä sivistysmaassa tilanteesta poliittisen vastuun kantava puolustusministeri ymmärtäisi myöntää epäonnistuneensa ja erota. Jussi Niinistö kuitenkin syyttää tilanteesta jälleen kerran mediaa, joka kertoi totuuden – samalla tavoin kuin vuosi sitten YLE:n tapauksessa.

Ajaako puolustusministeri omien kansalaisten vakoilua helpottavaa DDR-henkistä lakipakettiakin siksi, että Krtek voisi vuotaa tiedot ulkovalloille, ja kun tämä tulisi ilmi, syyttäisi hän taas vapaata lehdistöä tai alkaisi vaatimaan kansalaisoikeuksien rajoittamista?

Mutta mitä voi dottaa ministeriltä, jonka omalla puolueella on noin prosentin gallup-kannatus!

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu