Paavo Väyrynen hajotti SKP:n!

Kaikki ovat varmaan jo lukeneet Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsenen Sippo Kähmin kirjoituksen maanantailta, jossa hän ilmoitti eroavansa SKP:stä.

Syynä Kähmin eroamiseen ja puolueen keskinäiseen riitelyyn oli se, että puolueen keskuskomiteassa ja aktiiveissa Paavo Väyrysellä oli ja on vahvaa kannatusta.

Viime kevään parhaasta atakista Helsingin Rautatientorilla niin sanotussa Suomi maidan -tosi-TV-sarjassa tunnettu Kähmi ei voinut sietää tätä, koska viime kunnallisvaaleissa Väyrynen liittoutui rasististen, fascististen ja antisemitististen diletanttien kanssa.

Ja kun Kähmi oli huolissaan eräänkin marokkolaisoululaisen huumerikollisen väkivaltafantasioista – ne, jotka tietävät ja osaavat lukea Kähmin blogia, tietävät, mistä ja kenestä on puhe – nuoria kommunisteja vastaan, kehottivat vanhemman sukupolven kommunistit lyömään takaisin.

Voimme siis sanoa, että Paavo Väyrysen on välillisesti onnistunut hajottamaan Suomen kommunistisen puolueen! Sikäli kun kommunisminvastaisuus ymmärretään isänmaallisuuden synonyymiksi – kuten 1920- ja 1930-luvuilla tehtiin – , voi kysyä: tunteeko itsenäisen Suomen historia keskustan kunniapuheenjohtajaa isänmaallisempaa miestä?

Jopa perussuomalaisten puoluekokousedustajien manööveri oman puolueensa hajottamiseksi – ja siinä onnistuen – viime kesäkuun puoluekokouksessa jäänee toiseksi Väyrysen tempulle!

Glooriaa tietenkin himmentää se, että tällä nykyisellä SKP:llä ei ole mitään tekemistä sen alkuperäisen 1918 Moskovassa perustetun SKP:n kanssa.

Nykyinen SKP perustettiin kaappaamalla vuonna 1994 Pakinkylän veljet niminen urheiluseura ja muuttamalla se seuraavina vuosina puolueeksi (ja rosmoamalla vasemmistoliiton joidenkin piirien varallisuutta, minkä takia SKP:llä oli varaa muun muassa omaan lehteen ja näytellä poliittisen kentän vasemmalla laidalla hetken isompaa tekijää kuin se oikeasti oli).

Niin ikään SKP:n poliittinen vaikutusvalta kuntapolitiikassa romahti jo viime kuntavaaleissa: SKP menetti valtuutettunsa isoista kaupungeista saaden koko maasta vain kaksi valtuutettua läpi.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu