SAK veti työttömät lokaan

Helmikuun 2. päivä Suomen ammattijärjestöjen keskusjärjestö SAK järjesti aktiivimallin nimellä kutsutun työttömien passiivoinnin vastasien mielenosoituksen.

Siihen asti SAK:lla meni ihan hyvin, mitä nyt toimi jälkijättöisesti vasta sen jälkeen, kun ymmärsi kuinka epäsuosittu kyseinen mallia on suomalaisten keskuudessa.

Mutta sitten SAK osoitti demariutensa pyytämällä tilaisuuteen, jonne työttömät oli kutsuttu ilmaisemaan mielipiteensä, kaksi hallituspuolueen edustajaa haukkumaan mielenosoittajia.

Sosiaalidemokraateille tiedoksi: mielenosoituksen tarkoitus ei ole pyrkiä dialogiin, siihen kun toisia foorumeita kuten vaikkapa eduskunta tai lehtien mielipidepalstat.

Vielä vähemmän järkeä on kutsua paikalle Suomessa ylintä valtaa käyttäviä hallituspuolueiden kansanedustajia, heillä on muita paikkoja ilmaista mielipiteensä.

Ja tätä mahdollisuutta he todentotta ovat käyttäneet:

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kutsui Iltasanomissa mielenosoittajia juopoiksi.

Perussuomalaisten äänillä eduskuntaan valittu Matti Torvinen oli sitä mieltä taasen, että kyseinen mielenosoitus oli mellakka.

Sosiaalidemokraattien ikioman Pihvi Lindströmin eli Antti Rinteen on aivan turha tyrmistyä: omat puoluetoverisi kutsuivat nämä herrat haukkumaan kyseiseen mielenosoitukseen osallistuja ja samalla veditte työttömät lokaan.

Kyllä, SAK:ssa on toimitsijoina muitakin kuin demareita, mutta esimerkiksi jo kyseisessä mielenosoituksessa tapaamani vasemmistolliittolaiset ay-aktiivit ihmittelivät ääneen sitä, kenen idea oli anella paikalle Varitainen ja Torvinen.

Jarkko Eloranta ja SAK:n muu hallitus: miten meni niin kuin omasta mielestä?

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu