Syntyvyys romahtanut perussuomalaisissa kunnissa

Tilastokeskus julkaisi eilen ennakkotiedot viime vuoden väestönkehityksestä Suomessa.

Myös Yleisradio teki aiheesta jutun, missä kauhisteltiin jälleen kerran sitä, kuinka syntyvyys on laskenut nälkävuosien tasolle.

Mutta sen lisäksi jutun lopussa oli taulukko Suomen kuntien väestönmuutoksesta, onko se seurausta maahanmuutosta vai syntyvyydestä. Kuolleisuutta ei erikseen mainittu.

Niin ikään vertailuluvut kunnan väkilukuun puuttuivat.

Nopeasti vilkaistuna äänestäjät ovat saaneet sitä mitä ovat tilanneet.

Suomalaiset karkaavat perussuomalaisten vahvoilta alueilta kuten Jari ”Pihvi” Lindströmin edustamasta Kouvolasta tai Juho Eerolan kaunistamasta Kotkasta tai Porista, mistä Laura Huhtasaari on tunnetusti kotoisin.

Toki näiden isojen kaupunkien koon takia suhteellinen väestökato on vielä pientä.

Sen sijaan Teuvo Hakkaraisen tähdittämä Viitasaari painii aivan omassa luokassaan. Viime vuonna kyseinen kunta menetti yli 3% väestöstään.

Nuoria naisia ei jostain kumman syystä kiinnosta perustaa perhettä paikkakunnalla, jossa takaapäin käsiksi käyvällä tai hiuksista vetävällä sahurilla on vankkumaton kannatus, vaan äänestävät jaloillaan.

Viitasaarta heikommin menee ainoastaan jossain Pertunmaalla, Posiolla tai Savukoskella.

Niin ikään vihreys näyttää kulkevan käsikädessä väestönkasvun ja elinvoimaisuuden kanssa.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu