Sosiaalidemokraatit turkulaistavat Tampereen kunnallispolitiikan

Oli aika, jolloin kokoomuslaisen Anna-Kaisa Ikosen johtama pormestarikoalition onnistui, ei ainoastaan kehittämään kaupunkia, vaan uudistamaan Tampereen kunnallispolitiikkaa.

Pormestarikoalitiossa keskusteltiin avoimesti, eri mieltä sai olla, mutta asiat etenivät.

Ne, jotka eivät olleet asioiden etenemisestä yhtä innoissaan, muodostivat Tampereen kaupunginvaltuustoon opposition, mikä on demokratian ennakkoehto.

Sitten kaikki muuttui vuoden 2017 kunnallisvaalien jälkeen: sosiaalidemokraatit nousivat Pohjois-Hämeen pääkaupungin äänestetyimmäksi puolueeksi.

Kaupungin pormestariksi valittiin ikäloppu eteläpohjalainen sosiaalidemokraattinen ammattiyhdistysaktiivi – jälki on ollut sen mukaista.

Kaupungin kehitys on pysähtynyt, kaikki valtuustoryhmät kutsuttiin mukaan pormestarikoalitioon, mutta tosiasiallnen päätösvalta rajattiin vain pienelle piirille, muutamalle henkilölle.

Tuohon piiriin kuuluu Lauri Lylyn lisäksi lähinnä toinen jalka haudassa kävelevä kokoomuksen Kalervo Kummola sekä sosiaalidemokraattien korruptoitunut ryhmäjohtaja Atanas Aleksovski.

Kuulemma jopa apulaispormestarit on syrjäytetty vallankäytön ytimestä – ainakin jos olet nainen.

Tamperelainen politiikka on turkulaistunut; on kuin olisi palattu 1970-luvun aseveliakselin aikaan, jolloin kaikki kaunis ja arvokas tuhottiin ja hävitettiin.

Toivottavasti Tampereen vapaat kansalaiset ottavat opiksi ja valitsivat viimeisen kerran sosiaalidemokraatin pormestarikseen (paitsi Sanna Marinia saa äänestää).

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu