Patmos-lähetyssäätiön jumala Joosua Mission jumalaa väkevämpi?

Tänään olemme saaneet lukea Patmos-lähetyssäätiön sivuilta kirjoituksen, jossa kerrotaan jumalan vastanneen rukouksiin.

Koska Donald J. Trump ajoi heinäkuisella Suomen vierailullaan Lentokentältä nimenomaan Haagan kautta Kalastajatorpalle, ja Haagassa sijaitsee Patmos-talo.

Asiasta kirjoittaa Esa Heiska, hän siteeraa Raamattua: "Minä ylistän Sinua, isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä, ja ilmoittanut ne lapsenmielisille. Niin, isä, sillä näin on Sinulle hyväksi näkynyt."

Mitä tekemistä tällä on Trumpin kanssa, jätän kysymyksen avoimeksi.

Niin ikään kirjoitus sisältää virheen: ainakin Joosua Mission Jeesus-bussilaiset myös rukoilivat Trumpin ja Putinin kokouksen onnistumisen puolesta samaisena iltana.

Tästä meillä on elävää kuvaa.

Suomi maidan -bunkkeriskriimeiltä tuttu koomikko ja näyttelijä Rosa Tani nimittäin kyseisenä iltana nauhoitti kesän sakeinta sketsiohjelmaa kyseisestä bussista.

Kyseinen lähetys on edelleen katsottavissa Youtubesta täältä.

Kyseisessä ohjelmassa haastattelee Jeesus-bussilaisia ja esittää hauskasti vähän yksinkertaista, on muun muassa olevinaan, ettei tiedä mikä on Mannerheimintie, vaikka väittää opiskelevansa jotain humanistista alaa tyyliin kulttuurintutkimus ja filosofia Jyväskylän yliopistossa.

Jeesus-bussilaiset ajavat pitkin Helsinkiä ja toivovat samalla näkevänsä vilauksen Trumpista.

Välillä he pysähtyvät polvirukoukseen tai huutavat ovesta tulos: ”Pysykää heteroina”.

Mutta eivät näe tai kuule Trumpista mitään, päinvastoin.

Joosua-missio on siis se lafka, joka saa kyseenalaista rahoitusta Vantaan kaupungilta.

Sen jäsenet ovat jääneet siitä kiinni, että ovat festareilla huoritelleen nuoria naisia kuin talebanit Afganistanissa kun näkevät säädytöntä pukeutumista.

Se on myös perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikon taustayhteisö.

Niin, jos kerta Jeesus-bussilaisten polvirukouksiin ei vastattu toisin kuin Patmos-lähetyssäätiön tilaisuuksissa käyvien rukouksiin, tarkoittaa se sitä, että Patmos-säätiön jumala on paljon väkevämpi kuin Niikon taustayhteisön jumala?

Sitä me jäämme Aarteen kanssa mietiskelemään, klunk.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu