Kansallismieliset älykääpiöitä?

Kansallismieliset ovat kuulemma älykääpiöitä, ja varsinkin perussuomalaiset, näin sanoo eräs toisen polven maahanmuuttaja.

Jos ei tätä usko, niin kyseisen lausunnon voi jokainen tarkistaa täältä.

Kansallismielisiä älykääpiöiksi kutsuva maahanmuuttajan jälkeläinen on nyt jo toista kertaa keräämässä kannattajakortteja – kansallismieliselle puolueelle, luonnollisesti.

Edellinen kerta päätyi siihen, että 5 000 kannattajakorttia ei papatuksesta huolimatta saatu kerättyä vuodessa kasaan, ja lopulta porukka riitautui keskenään.

Ainoa konkreettinen seuraus oli se, että projektia rahoittaneet työkyvyttömyyseläkeläiset ja pitkäaikaistyöttömät menettivät rahojaan.

Jo tuolloin oli puhetta siitä, että nyt on keksitty ikiliikkuja: kun kortit vanhenevat, niin samaa tahtia kerätään niitä lisää kuitenkaan 5 000 kortin rajan koskaan rikkoutumatta.

Kympistä vetoa, että nyt käy samalla tavalla.

Kuukausi aikaa ja vielä 1 000 korttia puuttuu, kuulemma. Ei tule onnistumaan.

Tai ehkä tämä maahanmuuttajan jälkeläinen on oikeassa: kansallismieliset ovat älykääpiöitä tai ainakin helposti huijattavissa.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu