Brexit: Wales itsenäiseksi – Fixit: Häme vapaaksi?

Yhdistyneet kuningaskunnat ja Pohjois-Irlanti natisevat liitoksistaan. Kuten aikaisemmin olen osuvasti harjoittanut poliittista arviointikykkyä: Iso-Britannian ero Euroopan unionista ei ainoastaan herättänyt eloon haaveita Skotlannin itsenäisyydestä vaan myös Irlannin yhdistymisestä.

Mutta sitä en arvannut, että myös Walesissa on alettu vaatimaan itsenäisyyttä yli 700 vuotta kestäneen anglien ja saksien miehitysvallan alaisuudesta. Tosin Yleisradion mukaan vain joka kahdeksas kannattaa Walesin itsenäisyyttä, siitä on kuitenkin hyvä alkaa.

Nationalistit kiittävät brittikonservatiiveja!

Ja jos walesilaiset osaavat vaatia vapautta yli 700 vuotta Walesin viimeisen ruhtinaan kuolemasta ja 500 vuotta Walesin itsehallinnon lakkauttamisesta, niin miksi me hämäläiset olisimme vähäisempiä emmekä vaatisi suomalaisten karkoittamista takaisin Suomen Turkuun?

Häme on edelleen Birger Jaarlin Sweanmaan kokoamien ja Turun (Koroisten) ja koko Suomen piispan joukkojen valloittama, vaikka sisällä sydämessä hämäläisten vapauden jano on ylitsevuotava.

Erikin kronikan mukaan Birger Jaarli liitti Hämeen heimon alueet Ruotsin valtakuntaan vuonna 1239, eli vain 43 vuotta aikaisemmin kun kuningas Edward I:n kukisti Llywelyn ap Gruffuddin ja liitti Walesin Englannin kruunun alaisuuteen.

Kun näin asiaa ajattelee, eihän tästä kaikesta ole edes pitää aikaa tai siis miksi Häme ei voisi olla itsenäinen valtio muiden kansakuntien joukossa? Nyt vihollisemme ei olisi niinkään Swean tai Götan heimolaiset vaan haluamme päästä eroon varsinaisista suomalaisista eli turkulaisista!

Valitettavasti aika ei ole kovin otellinen Hämeen itsenäisyyshankkeelle: Suomeen muodostetaan parhaillaan kansanrintamahallitusta sosiaalidemokraattien johdolla.

Kokoomuksen ja perussuomalaisten ympärille rakentuvat hallitus antaisi paljon paremmat edellytykset, vähän samaan tapaan kuin Iso-Britanniassa konservatiivien harjoittama politiikka.

Tarvitsemme siis hallituksen, joka lisäisi tuloeroja ja kurjistaisi maakuntia entisestään ortodoksiseen talouskuripolitiikkaan vedoten ja Euroopan unionia syyttäen.

Lopulta tämän epäsuositun hallituksen pystyssä pysyäkseen olisi järjestettävä kansanäänestys Suomen EU-jäsenyydestä.

Tämä avaisi ovet kaikenmaailman Ville Tavion kaltaisille varsinaisille suomalaisille eli turkulaisille hörhöpoliitikoille, minkä jälkeen Suomi eroaisi EU:sta, ja Hämeen heimo Suomesta – ainakin sitten kun kenraali Makkonen toimittaisi Hämeen tasavaltalaisarmeijalle aseet.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu