Päivän paras uutinen: Tampereen pormestarikoalitio kaatunut

Aamulehti uutisoi hetki sitten keväällä 2017 aloittaneen ja sosiaalidemokraatti Lauri Lylyn johtaman pormestari koalition kaatuneen.

Välitön kaatumisen syy oli kokoomuksen kategorinen kieltäytyminen veronkorotuksista kaupungin talouden tasapainottamiseksi ja velkaantumisen lopettamiseksi.

Perussuomalaiset peesasivat kokoomusta äänettöminä yhtiömiehinä tapansa mukaan samalla tavoin kuin Timo Soinin aikana valtakunnan politiikassa.

Tämä on päivän paras uutinen!

Tampereen kunnallispolitiikka oli kuin siirtynyt ajassa 30 vuotta taaksepäin viimeisen kahden vuoden aikana alkaen muistuttaa Suomen Turussa harjoitettua tautista kähmintää toriparkkeineen.

Edellisten kausien avoimuus ja pyrkimys demokratiaan loisti poissaoloaan kun SDP:n tuhma poika Aleksis Atanovski ja menneenmaailman Kalervo Kummola vetivät naruista taustalla jättäen jopa omat valtuustoryhmänsä hämmenyksen valtaan.

Nyt pormestarikoalitio on neuvoteltava uudelleen ja se rakennettanee SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton ympärille ja entisestä apulaispormestarista ja skinhead Mikko Aaltosesta tulee Tampereen ikioma Aulis Homelius.

Hätätapauksessa myös Anna-Kaisa Ikonen ja Sanna Marin kävisivät pormestareiksi.

Me tamperelaiset muistamme kaiholla ja ylpeydellä aikaa kun te olitte pormestari ja valtuuston puheenjohtaja: asiat hoituivat näppärästi, ja demokraattisesti.

Sen sijaan Kummola ymmärtää toivottavasti muuttaa Raisioon ja Atanovski joutuneen linnaan – ei siis kotilinnaan vaan kylmäkoskelle tjms.

JiriNieminen

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu