Sanna Marinista Suomen pääministeri

Suomalaiset eli kaikenmaailman turkulaiset ovat vuosisatojen ajan – tarkemmin vuodesta 1250 – alistaneet, riistäneet ja sortaneet Hämeen heimoa.

Milloin olemme joutuneet kärsimään Ilkka Kanervan edesottamuksista julkisuudessa, toisinaan muuten vaan kuulemaan Turun murretta tai seuraamaan Matin ja Tepon esiintymistä.

Mutta nyt Hämeen heimo on nouseva: Suomen keskusta on ilmoittanut, että SDP:n Antti Rinne ei nauti enää tuon Paavo Väyrysenkin kasvattaneen puolueen luottamusta.

Näin Sanna Marinista, Pirkanmaan tyttärestä ja SDP:n 1. varapuheenjohtajasta, on tuleva Suomen seuraava pääministeri. Maan asiat lasetetaan kerralla kuntoon; mustamakkarasta tulee kansallisruoka ja raitiokiskoja rakennetaan, turkulaiset eheytetään turkulaisuudestaan…

Asiat eivät enää mene päin Brinkkalaa.

Ja kaiken lisäksi on vaara, että Marinin johdossa SDP:nkin kannatus kääntyy jälleen nousuun kun se oli hänen sijaistaessaan Rinnettä vielä alkuvuonna.

JiriNieminen

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu