Miten toimisivat Ilmailuhallitus ja Lääkintöhallitus tänään, jos olisivat olemassa?

Kun Finavian hidasta reagointia lentoasemalla on arvosteltu, joku entistä organisaatiota tunteva. voisi tehdä kuvauksen siitä, miten entinen Ilmailuhallitus olisi – jos olisi olemassa – reagoinut nykytilanteeseen.

Aiemmin lentoasemat olivat Ilmailuhallituksen toimintaa, ja kaiketi suuri osa lentoaseman henkilöstöstä oli suoraan virka- ja työsuhteessa. Nopea tehtävien muutos jonkinlaiseen kriisiorganisaation kai olisi ollut mahdollinen, ja sitä olisi varmaan harjoiteltukin.  Vaikkapa hiljentyneiden turvatarkastusten hoitajia olisi voitu oitis siirtää ottamaan matkustajia vastaan. Nykyisin lentoaseman toiminnot ovat ostopalveluja yrityksiltä, kultakin vain omalle sektorilleen.  Ja yritysten huomio on varmaankin lähinnä lomautusten hoitamisessa.

Arvostelun kohteeksi joutunut THL  lienee yksi entisen Lääkintöhallituksen seuraajista. Samanlaisen kuvauksen voisi joku aiempia virastomalleja tunteva tehdä siitä, millaisen asiantuntija- ja hallinto-organisaation tuen varassa Suomen hallitus olisi nyt toiminut,  entisin mallein.

 

Oma lukunsa ovat Sipilän hallituksen budjettileikkaukset THL:n toimintaan.

 

 

 

 

jniinisto

Kirjoitan palkkatyökseni uutisia Suomesta maailmalle. Tälle sivulle huvikseni ja harvakseltaan jotain muuta, eikä näillä jutuilla ole yhteyttä palkkatyön kanssa. Koko varsin pitkä työura on mennyt Suomesta ulkomaille suunnatussa (tai Suomea maailmalla käsittelevässä) uutistoiminnassa. Blogin otsikko viittaa pitkäaikaisiin vakipaikkoihin: Säynätsaloon, Torontoon ja Länsi-Berliiniin. Kuvassa mietin toimituksessa Torontossa 2008. Pitäisi kai jo vaihtaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu