Adlercreutz ja 40 000 työperäistä maahanmuuttajaa ….
Adlercreutz ja 40 000 työperäistä maahanmuuttajaa ….
RKP:n uusi puheenjohtaja Anders Adlercreutz esittää että maahan tarvittaisiin joka vuosi 40 000 uutta, työperäistä nettomaahanmuuttajaa ( entisten lisäksi ?).
Vuonna 2023 oli nettomaahanmuutto Tilastokeskuksen mukaan 58 000.
Hän esittää myös että tarveharkinnasta luovuttaisiin. Tarkoittanee että mitään rajoituksia ei olisi. Ja että kun on päässyt maahan niin ”asylum” takaisi jatkuvan elatuksen.
Maassa on 9,1 %, eli lähes puoli miljoonaa ulkomaalaista ja lisäksi ne jotka ovat saaneet kansalaisuuden.
Työttömyys tuon 9,1 % joukossa on 16 % kun kokonaistyöttömyys on n. 8%.
Lukumääräisesti n. 41 000 työtöntä ulkomaalaista.
Työllisiksi lasketaan myös kaikki ne jotka työllistyvät tulkkaamalla ja neuvomalla uusia tulijoita ja. toisiaan. Myös jo kymmenenkin vuottaa maassa asuneita jotka eivät hallitse kieltä käytännössä lainkaan.
TEM:in mukaan maassa on nyt n. 300 000 työtöntä työnhakijaa.
Olisiko järkevintä saada ensi edes osa työttömistä palkkatyöhön?
Mihin tarvitaan 40 000 ”työperäistä” maahantulijaa jotka tulevat maahan ilman tarveharkintaa edes? Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että kuka hyvänsä, täysin ammattitaidotonkin voi tulla maahan.
Samaan aikaan kun avoimia työpaikkoja on ennen kaikkea ammattitaitoisille työntekijöille mutta hakijoita ei ole.
Osa nyt työttömänä olevista on varmastikin sellaisia jotka eivät syystä tai toisesta, hyväksyttävästä, voi vastaanottaa tarjottua työtä tai joilla ei ammattitaito riitä.
Osa on varmastikin myös ns. ikäsyrjinnän kohteena, joita ei palkata koska ovat iäkkäitä ja työnantaja katsoo että eivät ehkä jaksa tai sitten jäljellä oleva työaika on niin lyhyt että ei ehkä kannata opettaa/kouluttaa uuteen työhön.
Mutta miksi RKP esittää tällaista? Syynä ei uskoakseni ole huoli muusta kuin puolueen kannatuksesta. Adlercreutz laskee että osa vihreistä siirtyy RKP:n kun RKP kannattaa näkyvästi rajatonta maahanmuuttoa joka on Vihreiden yksi pääteemoista. Mahdollisesti joku, ei niin vasemmistolainen, saattaa siirtyä myös Vasemmistoliitostakin (Kommunisteistakin).
Samalla Adlkercreutz haluaa profiloitua irti Perussuomalaisista mutta liimautua Kokoomukseen josta myös jokunen saattaa siirtyä. Kokoomushan puhuu paljoin työperäisestä maahanmuutosta. Termistä jonka sisältöä ei oikein kukaan ymmärrä.
Vai onko niin, joka tällä termillä epäsuorasti myönnetään, että on olemassa myös ei-työperäistä maahanmuuttoa? Maahanmuuttoa jonka tarkoituskaan ei ole tulla tänne ja rakentaa oma elämä täällä oman työn avulla?
Ikäsyrjinnästä vielä lopuksi.
Meilläkin tulee yleistymään, syystä tai toisesta, jo eläkkeellä olevien palkkatyössä olo. Tämä ei ole lainkaan harvinaista muualla maailmassa.
Tiedän tällaisia myös meillä, jotka ovat aivan normaalissa konepajatyössä ja pärjäävät hyvin nuorempien joukossa.
Syitä heillä on useita: Kotona lojuessa tulee aika pitkäksi ( sellaisiakin on, jotka eivät ole väsyneet 50 vuoden työrupeaman jälkeenkään ) ja lisäraha ei ole pahitteeksi. Ei siksi että eikö eläkkeellä pärjäisi mutta voi tehdä pitempiä reissuja tai hankkia paremman auton tai laitella kesämökkiä.
Tämä on toivottavasti asia jonka työnantajat, myös suuryritykset, ymmärtävät ja huomaavat. Iäkkäät, kymmeniä vuosi ammatissaan toimineet, omaavat valtavan pääoman kokemuksen ja tiedon muodossa. Heidän ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen ja voivat jopa opastaa nuorempiaan. ( Kuten ennen muinoin ammatti opittiin. )
Edesvastuuton RKP.
Suomessa vallitsee suurtyöttömyys, joten RKP haluaa syrjäyttää suomalaiset työttömät työmarkkinoilta pysyvästi tuomalla työvoimaa ulkomailta.
Ilmoita asiaton viesti
40 000 osaajaa vuodessa tarkoittaa noin 200 000 vuodessa kun mukaan lasketaan lapset, vaimot ja mummut (ei ollut vahinko laittaa vaimot monikossa).
Nämä melkein kaikki sijoittuvat pääkaupunkiseudulle. Jokunen harva saattaa mennä Närpiöön.
Tulee mielenkiintoista!
Sivumennen sanoen uskon työnantajien pelkäävän vanhoissa kaikissa liemissä keitettyjä ammattisairastajia. Jos lyöt kätesi sellaiseen rullissa nimet lisääntyy yhdellä mutta sorvien ääressä on edelleen samat naamat.
Siitä olen samaa mieltä että eläkkeellä olevat ovat erittäin hyvää työvoimaa. Pienemmät kulut ja jos meno ei miellytä molemmin puolin, työsuhde on helpompi lopettaa.
Ilmoita asiaton viesti
On vaikea ymmärtää tuota suvaitsevuus-ideologiaa, joka muuttanut Suomea jo nyt ikävästi ja pysyvästi. Lännessä on lisäksi niin monta esimerkkiä, mitä laaja maahanmuutto on tuonut tulleessaan. Miksi olisimme niistäkään maista mikään poikkeus?
Ilmoita asiaton viesti
”Maassa on 9,1 %, eli lähes puoli miljoonaa ulkomaalaista ja lisäksi ne jotka ovat saaneet kansalaisuuden.”
Tilastokeskuksen tietokannan mukaan Suomessa asui viime vuoden lopussa 372 973 muiden maiden kuin Suomen kansalaista eli ulkomaalaisia oli 6,7% väestöstä.
Ilmoita asiaton viesti
Nykyisin Suomen väestöstä 9,1 prosenttia eli lähes puoli miljoonaa asukasta on ulkomaalaistaustaisia. Tilastokeskuksen mukaan ulkomaalaistaustaiseksi kutsutaan ulkomailla syntyneitä, joiden molemmat vanhemmat tai ainakin tiedossa oleva vanhempi on myös ulkomailla syntynyt.4.7.2023
https://pxdata.stat.fi/PxWeb/pxweb/fi/StatFin/StatFin__vaerak/statfin_vaerak_pxt_11rv.px/table/tableViewLayout1/
Väestö 31.12. muuttujina Syntyperä ja taustamaa, Vuosi, Ikä, Syntymämaa, Sukupuoli ja Tiedot
Yhteensä
Väestö 31.12.
ULKOMAAT YHTEENSÄ
2023
Yhteensä
YHTEENSÄ 571 268
Ilmoita asiaton viesti
Tuossa luvussa on mukana ulkomaalaistaustaiset Suomen kansalaiset sekä Suomessa asuvat ulkomaiden kansalaiset.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, eikö Suomessa asuva syyrialainen ”pakolainen” ole ulkomaan kansalainen?
Siinä lukee myös että ”ulkomaalaistaustaiset”.
Älä viitsi aikuinen ihminen kinata.
Ilmoita asiaton viesti
Yritän vääntää rautalangasta.
Viime vuoden lopussa Suomessa asui 571 268 ulkomaalaistaustaista henkilöä, joista 198 295:llä oli Suomen kansalaisuus ja 372 973:lla ei ollut Suomen kansalaisuutta.
198 295 + 372 973 = 571 268
Ilmoita asiaton viesti
Työperäinen maahanmuutto ilman tarveharkintaa = maksa kymppitonni ihmissalakuljettajalle niin hän ottaa sinut Suomeen ”töihin”. Kun työt pian loppuvat, olet ”hyvinvointivaltion” kansalainen täysillä etuuksilla ja tuoda sukusikin tänne.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt kun puhutaan paljon työperäisestä maahanmuutosta, ei olla niinkään huolissaan työperäisyydestä vaan humanitaarisesta maahanmuutosta. Työvoimaa Suomessa on kun entiset maahanmuuttajat ja omat työttömät koulutetaan ja patistellaan töihin. Otetaan sitten ulkoa kun tarvitaan. ”Huippuosaajat” ja muutkin osaajat saavat töitä 3 – 6 kuukauden kuluessa, joten siitä ei tarvitse olla huolissaan. Toista on ne nuoret miehet, jotka tulevat aluksi pikkuserkun kaverin pizzeriaan kuukaudeksi siivoamaan ja jättäytyvät sitten yhteiskunnan tuilla mittaamaan kauppakeskusten lattioita. Josko sieltä saisi viinalla ja höpöheinällä houkuteltua mukaan yläkoululaisia tyttöjä. Jostakin syystä niitä herroja jotkut haluavat Suomeen lisää.
Ilmoita asiaton viesti
Ikääntyneessä maassa hyvin suuri osa nykyisistä työttömistä pitkälti odottelee eläkkeelle pääsyä. Syntyvyyden edelleen aletessa suorastaan dramaattisesti ei täällä enää jossain vaiheessa ole alkuunkaan riittävästi työvoimaa pyörittämään yhteiskunnan arkea, tuotantoa, palveluita j.n.e. Silloin ei ole enää myöskään eläkkeiden maksajia.
Adlercreutz on ehdottomasti oikeassa. Nimenomaan työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan ja ne viime vuosina olleet ovat suurelta osin Ukrainan pakolaisia, minkä virran varaan emme voi tulevaisuutta rakentaa.
Työpaikkojen määrä ei ole vakio, vaan se kasvaa lähes lineaarisesti väkiluvun funktiona, kun kaikkien tarpeiden tyydyttämiseksi on tehtävä riittävästi työtä.
Työttömyys on pääsääntöisesti suurempaa muuttotappioalueilla kuin muuttovoittoalueilla.
Ilmoita asiaton viesti
Kyse on rakenteellisesta ongelmasta . Ei tämä maa nouse tai pärjää sillä että vaihdamme toisillemme vaippoja.
Ilmoita asiaton viesti
”Ei tämä maa nouse tai pärjää sillä että vaihdamme toisillemme vaippoja.”
Onko joku tuollaista sitten väittänyt?
Selvyyden vuoksi todettakoon kuitenkin, että palvelusektori on aivan yhtä tärkeä BKT:n generoija kuin tavaran tuotantosektorikin. Tietysti jos mennään Maslowin tarvehierarkiatasolle tarkastelemaan, niin kaikkein tärkeintä on ruoan tuotanto ja Suomessa sen jälkeen lämmön tuotanto.
Kansantaloudellisesti kuitenkin mikä tahansa tuotanto vaikuttaa tunnuslukuihin yhtäläisesti. Emme vaihda toistemme vaippoja, vaan yksi vaihtaa vaipat, toinen leikkaa hiukset, kolmas pesee paidat ja jokaisella muullakin on oma työsarkansa yhteisössä. Palvelusektorin kehittyminen edellyttää sitä, että perustarpeiden tuotanto pelaa häiriöttä. Silloin voimme keskittyä nauttimaan palvelujen tuottamasta elintasosta.
Ilmoita asiaton viesti
Jostain tilastosta luin että ukrainalaisa on edelleen enemmän työttöminä kuin työssä.
Kun puhutaan työperäisistä niin lue tuo: #4199561. Tai olet varmaan lukenutkin.
Kukaan ei vastusta oikeata maahanmuuttoa.
Tuo mitä kirjoitin eläkeläisistä pitää paikkansa. Itse olen yksi sellainen.
On outoa että vastustetaan nykyisten työttömien saamista työhön.
Otetaan mieluummin uusia työttömiä maahan harrastetaan karkeaa itsepetosta.
Työpaikkojen määrä ei suinkaan kasva lineaarisesti väestön määrän kanssa.
Siitä on automaatio ja tekniikka huolehtinut ja tulee tulevaisuudessakin huolehtimaan.
Montako henkilöä meillä sai maataloudesta elantonsa 1960 ja montako nyt?
Entä mitkä ovat tuotantomäärät ja niiden suhde maataloudessa työskenteleviin?
Entä konepajat, tekstiili (no sitä meillä ei ole enää mutta vaatteita kyllä), entä konttoriväki, liikenne?
Mielestäni tuo argumentti on valheellinen. Se on hakattu ihmisten päähän ja sillä perustellaan elintasopakolaisuutta.
Ilmoita asiaton viesti
Täällä pienessä kylässämme on 4 ukranalaista. kaksi heistä lienee jo kahdeksankymppisiä. Kaksi heistä on töissä.
Kuinka moni Jocken mainitsemista olisi edes joskus ollut valmis töihin? Vai saako sohvalta enemmän. Tämä on syy,ja useat sen myös myöntävät.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä ei ole mikään keksintöni.
Itsekin kuvittelin että heidän työllistymisensä olisi korkeampi. Syyksi mainitaan mm. kielitaito ja ammattitaito.
Ei minulla ole mitään ukrainalaisia vastaan. Tulevalla viikolla haemme omenia omenatarhalta jossa suuri osa työntekijöistä tulee Ukrainasta tänne joka vuosi. Molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä.
Mistä ”mainitsemistani”?
Alustuksessa kirjoitin että eläkeläisten työssä käynti tulee lisääntymään myös meillä. Näin tapahtuu kaikkialla maissa jotka ovat meitä edellä kehityksessä.
Tuo maininta sohvasta on erään yli 70-kymppisen joka edelleen jatkaa konepajalla.
Sai viime vuoden keväällä vaikean sydäninfarktin, oli puoli vuotta sairaslomalla ja jatkoi töitä.
Ilmoita asiaton viesti
Tähän puutuin.
On outoa että vastustetaan nykyisten työttömien saamista työhön.
Otetaan mieluummin uusia työttömiä maahan harrastetaan karkeaa itsepetosta
Ilmoita asiaton viesti
Siis tarkoitatko että ”Kuinka moni Jocken mainitsemista olisi edes j……”
Siis että monikaan työttömistä ei olisi valmis töihin?
Niiden 300 000 joukossa on kaikenlaisia. On niitä jotka ovat ns. työtä vieroksuvia, niitä jotka eivät jostain hyväksyttävästä syystä voi ottaa tarjolla olevaa työtä vastaan ja suurin osa on sellaisia jotka kyllä ottaisivat työtä jos vain saisivat. Esteenä voi olla mm. ikä.
Ilmoita asiaton viesti
”Esteenä voi olla mm. ikä.”
sekä työolot ja palkkaus.
Ilmoita asiaton viesti
Oikeuttaako palkkaus olemaan ottamatta vastaan tarjottua työtä jos on työtön? Ei kai?
Palkanhan täytyy olla työehtosopimuksen mukainen?
Työolot on subjektiivinen käsite. Jollekin kelpaa, jollekin ei. Kai siinäkin on olemassa jonkinlaiset normit joita työsuojelu tarvittaessa valvoo?
Ilmoita asiaton viesti
Ei oikeuta. Ei myöskään velvoita, jos palkkaus on huono. Onhan nähty oikeustoimia, kun on ollut Kiinalaisia kivimiehiä ja Thaimaalaisia oikeudessa. Onpa tiedossa rakennusliikkeitä, jotka järjesti ruokailun ( mikroannios ja mikro talonpuolesta) ja majoituksen ja sillä turvin saivat maksaa ”kohtuullista palkkaa”
”Palkanhan täytyy olla työehtosopimuksen mukainen?” Ei täydy! Suomen laki ei määrittele minipalkkaa.
”Wiki” ” Suomessa ei ole käytössä vähimmäispalkkaa lakiin kirjattuna euromääräisenä palkkana, vaan laki määrää maksettavaksi tavanomaisen ja kohtuullisen palkan. Monissa muissa maissa vähimmäispalkat määritetään työehtosopimuksissa jokaiselle alalle erikseen”.
Kaikilla aloilla ei noudateta Tessiä, eikä sitä löydy kaikille aloille.
Sitä tarvitsee noudattaa vain järjestäytynyt työantaja.
Kukas ne Tessit sopii? (työantaja ja työntekijäjärjestöt)
Syksyllä varmaan saadaan selkoa asiaan, onko Hallitus sopimassa työntekijöiden palkkauksia ja oikeuksia, saattaa tulla ulosmittauksen aika, sen verran hiljaista on ollut?
Työoloja on monenlaisia, niistäkin on luettu ja kuultu.
Mennään ohi aiheen….
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitat ohi asiasta.
Voiko palkka olla hyväksyttävä este ottaa tarjottua työtä vastaan vai ei?
Nuo kirjoittamasi asia ovat kaikki yleisessä tiedossa.
Siis jos palkka ei ole kohtuullinen, alalla maksettaviin palkkoihin nähden. niin ei tarvitse ottaa?
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se vaan niin on, et palkkauskin on yksi kriteeri – jolloin ”kaikki tulijat” voidaan työllistää tuilla, jolloin näennäisesti näyttää siltä että palkka on työehtosopimuksen mukainen, eikä tulijoille tarvitse ikälisisäkään maksaa, jotka muille työssä olijoille on pakko huomioida = suomen työehtosopimusten piirissä vuosia työskennelleet.
Ilmoita asiaton viesti
”On outoa että vastustetaan nykyisten työttömien saamista työhön.
Otetaan mieluummin uusia työttömiä maahan harrastetaan karkeaa itsepetosta.”
Kuka vastustaa työttömien, eläkeläisten jne, töihinmenoa?
En minä ainakaan, enkä usko että kukaan muukaan.
Jos joku väittää että työllistymistä vastustettaisiin, syyllistyy joihonkin asiaan mitä ei voi oikein ääneen sanoa, koska se on negatiivinen ilmaus ja esimerkiksi eduskunnassa sitä sanaa ei saa sanoa.
Kuka vastaa siitä ketkä työllistyvät ja ketkä ei?
Työnantajilla on vapaus ja oikeus valita työntekijänsä. Työnantaja saa ottaa palvelukseensa mamun, eläkeläisen, työttömän, tai kenen tahansa, mielensä mukaan. Valinnan seuraukset näkyvät siinä keitä on työelämässä ja keitä siellä ei ole.
Ilmoita asiaton viesti
Maahan halutaan tuoda lisää halpatyövoimaa.
Työvoimaa joka ei elä sillä palkalla minkä ansaitsevat ja hyväksyvät vaan tarvitsevat sosiaaliavustuksia tullakseen toimeen.
Tämä estää täällä jo olevia työllistymästä normaalilla palkalla.
Ilmoita asiaton viesti
ilman tätä sinun halventavasti ”halpatyövoimaksi” kutsumaa porukkaa, olivatpa ne sitten suomalaisperäisiä, tai ulkomaalaisperäisiä, jäisi niin paljon työtä tekemättä että täällä ei sitten enää viihtyisi kukaan, eivät myöskään ne kallistyöläiset, joilla on varaa työpaikkansa valita.
Yhteiskunnassa ”halpatyö” on siis yhtä tärkeää kuin ”kallistyö” ja halpatyöläisiä tarvitaan tietty määrä, jotta halpatyöt saataisiin tehtyä.
Ilmoita asiaton viesti
Vastasin kysymykseeesi ”Kuka vastustaa työttömien, eläkeläisten jne, töihinmenoa?”
En muista tarkkoja lukuja mutta esim. pääkaupunkiseudulla taitaa puolet sosiaalituista mennä maahanmuuttaneelle halpatyövoimalle.
Sinä sitävastoin muutat aihetta tavalliseen tapaasi.
Ilmoita asiaton viesti
”En muista tarkkoja lukuja mutta esim. pääkaupunkiseudulla taitaa puolet sosiaalituista mennä maahanmuuttaneelle halpatyövoimalle.”
Jos se kerran on niin että halpatyöt eivät kunnolla elätä, mutta halpatöitä kuitenkin pitää tietty määrä tehdä, niin niiden halpatöiden tekeminen aiheuttaa aivan saman verran sosiaalitukia, riippumatta siitä tekeekö niitä suomalainen punainen duunari, tai ulkomaalainen musta duunari.
Jos halpatyövoimasta puolet on mustia ja puolet punaista, niin kustannukset menevät suurinpiirtein miin että puolet kustannuksista menee punaisille suomalaisille ja puolet mustille ulkomaalaisille.
Ilmoita asiaton viesti
”Työpaikkojen määrä ei suinkaan kasva lineaarisesti väestön määrän kanssa.
Siitä on automaatio ja tekniikka huolehtinut ja tulee tulevaisuudessakin huolehtimaan.
Montako henkilöä meillä sai maataloudesta elantonsa 1960 ja montako nyt?”
Ilman lukujen esittämistä voin todeta, että aiemmin maataloudessa työskennellyt porukka on siirtynyt työskentelemään mm. automaation ja tekniikan pariin.
Työllisyysaste on paljon korkeampi nykyään kuin agraariyhteiskunnassa tai esimerkiksi vielä 60-luvulla, jolloin pääosa perheiden naisista oli kotirouvia. Automaatio ja IT-tekniikka ei ole vienyt työpaikkoja, vaan ainoastaan muuttanut työn sisältöä ja tehostanut tuottavuutta.
Ilmoita asiaton viesti
”Syntymättä jääviä” – en ole varma lainausmerkkien tarpeellisuudesta – suomalaisia on n. 15000 per vuosi. Kolmessa vuodessa tämä kansakunta menettää Adlerceutzin esiinnostaman määrän tulevaisuuden elinvoimaa.
Viimeaikainen syntyvyyden luisu on ymmärtääkseni yllättänyt jopa väestötieteilijät: ikäluokkien pieneneminen on voitu ennustaa, mutta suoranainen romahdus tuli ns. puun takaa.
Työttömyys tietyllä mittaushetkellä on yksityiskohtiin tuijottamista tilanteessa, jossa varsinainen ongelma on käsiinvanheneva väestö.
Ilmoita asiaton viesti
Todella viisaasti kiteytetty. Aivan kuin omaa tekstiäni!
Ilmoita asiaton viesti
Se että tätä työtä tekevää porukkaa ei Suomeen saada riippuu nyt siitä että persut on hallituksessa ja siitä ”likaisesta sopimuksesta” jonka kokoomus joutui tekemään persujen kanssa päästäkseen sitten sanelemaan niistä asioista mistä hallituksessa päätetään.
Toki hallitus on yrittänyt kovasti pitää mainetta yllä ja pestä kasvojaan erilaisilla rasisminvastaisilla ”tempuilla”, mutta silti ”likainen sopimus” on ”likainen sopimus” ja persu on persu, vaikka voissa paistaisi.
Pelastus tilanteeseen tulisi jos tämä hallitus kaatuisia ja tulisi joku toisenlainen hallituskoaliitio, mutta taitaa olla monta kiveä käännettäväksi, jotta tämä ”likainen sopimus” saataisiin puretuksi.
Ilmoita asiaton viesti
Poistan Lamminpään asiattoman kommentin.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.satakunnankansa.fi/kolumnit/art-2000010646820.html
Niin, persuilla ja hallituksella on sama ongelma, Lamminpäät ja kaikki me muutkin suomalaiset.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä,
Me suomalaiset olemme niin huonoja että meidät täytyy korvata ihmisillä Afrikasta ja Lähi-Idästä.
P.S. Todella alaarvoinen kirjoitus toimittelijalta.
Ilmoita asiaton viesti
”Me suomalaiset olemme niin huonoja että meidät täytyy korvata ihmisillä Afrikasta ja Lähi-Idästä.”
Se vain on niin Jocke, että jos me emme täällä pysty omia töitämme itse tekemään, omin voimin, niin ne työt jäävät tekemättä ja maa näivettyy, eikä näivettyneessä maassa halua kukaan olla, ei afrikkalaiset, ei lähi-itäläiset, eivätkä suomalaiset, ehkä minua lukuunottamatta, ainakin niin pitkään kun eläkerahastoissa riittää varoja eläkkeiden maksamiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Ja miksi emme pysty?
Meillähän on 300 000 ihmistä työttömänä.
Miksi he eivät pysty? Vai onko syy jokin muu kuin pystyminen?
Ilmoita asiaton viesti
”Ja miksi emme pysty?
Meillähän on 300 000 ihmistä työttömänä.
Miksi he eivät pysty? Vai onko syy jokin muu kuin pystyminen?”
Me emme kaikki vain ole samanlaisia, kaikki emme pysty hyppäämään korkealta, kuin Wilma Murto, tai ajamaan ralliautolla kovaa kuten Kalle Rovanperä.
Jos tiedät mitä on hutunkeitto, niin siinäkin aina toiset valittiin ensimmäisiksi ja jotukut jäivät viimeisiksi, eikä heitä olisi oikeastaan kukaan halunnut ottaa joukkueeseen, ellei olisi ollut pakko.
Työnantajat valitsevat työntekijänsä sen perusteella ken telee parempaa duunia ja tuottaa eniten voittoa yritykselle ja osinkoja omistajille. Siinä valinnassa ei paina isänmaalliset tai kansallismieliset asiat, eikä kansallismielinen ajattelu. Työnantaja ottaa töihin ihmisiä oman mielensä mukaisesti, ei isänmaallisten, kansallismielisten, maahanmuuttokriittisten tai kansantaloudellisten seikkojen perusteella.
Työnantaja ei valitse työntekijöitään hallituksen, saatika persujen mielipiteiden perusteella, vaan omien tarpeidensa mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
Nuo 300.000 ovat hyvin heterogeeninen porukka. Suuri osa heistä ei pysty suureen osaan niistä töistä, joihin etsitään tekijöitä. Ja enemmistö heistä ei halua tehdä osaa niistä töistä, joihin etsitään tekijöitä. Tyypillinen esimerkki on juuri marjanpoimijat, jotka tuodaan Thaimaasta. Muuten teollisuus jää ilman marjoja.
Ilmoita asiaton viesti
”Nuo 300.000 ovat hyvin heterogeeninen porukka. Suuri osa heistä ei pysty suureen osaan niistä töistä, joihin etsitään tekijöitä. Ja enemmistö heistä ei halua tehdä osaa niistä töistä, joihin etsitään tekijöitä.”
Suurin osa meistä suomalaisista 2,5 miljoonaa, haluavat tehdä töitä ja jos tuosta 300 000:sta on joku osa sellaisia jotka eivät halua tehdä töitiä, vaikka heidät töihin kelpuutettaisiin, niin kyse on varsin luonnollisesta ilmiöstä, meitä on moneksi.
Käytännössä se on kuitenkin niin että on vaikeata erotella työtä vieroksuvia niistä jotka ovat ilman omaa haluaan työttömiä, ovat vain tulleet valkatuiksi ulos työvoimasta, lähinnä kai työnantajien toimesta.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä ainakin osa tästä porukasta kaipaa sitten lisää ”kannustimia” siihen, että työ alkaa maistua…
Ilmoita asiaton viesti
”Me suomalaiset olemme niin huonoja että meidät täytyy korvata ihmisillä Afrikasta ja Lähi-Idästä.”
Työperäinen maahanmuutto on hyvin vähäistä Afrikasta ja Lähi-Idästä. Suurin osa EU/ETA -alueen ulkopuolelta Suomeen töihin tulevista tulee Euroopasta ja Aasiasta.
Ilmoita asiaton viesti
Te vasurithan haluatte poistaa kokonaan tarveharkinnan ja sallia jokaisen halukkaan tulla taikasanalla ”Asylum”.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt sinulla meni työperäinen ja humanitaarinen maahanmuutto sekaisin. RKP:n Adlercreutz ehdotti ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnan poistamista, ei turvapaikan saamisen helpottamista.
Ilmoita asiaton viesti
Tuohan on sama asia.
Jos maahan voi tulla ilman rajoituksia niin tänne vain ja ”Asylum”.
Taitaa olla niin että vasurit nimenomaan haluavat sekoittaa käsitteet.
”Työperäisen” varjolla sallitaan kaikki.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole alkuunkaan sama asia. Työn takia Suomeen muuttavalla pitää olla työnantaja/työpaikka tiedossa jo siinä vaiheessa kun hakee oleskelulupaa.
”Hae oleskelulupaa tällä hakemuksella, jos olet tulossa työskentelemään Suomeen suomalaisen tai Suomessa toimivan työnantajan palvelukseen. Työntekijän oleskelulupa myönnetään sille ammattialalle, johon työsi kuuluu. Sinulla pitää olla työpaikka ennen kuin voit hakea työntekijän oleskelulupaa.”
https://migri.fi/tyontekijan-oleskelulupa
Saatavuusharkinnasta TEM:in nettisivuilla:
”Saatavuusharkinta tarkoittaa, että EU/ETA-maiden ulkopuolelta tulevan työntekijän hakiessa oleskelulupaa Suomesta työ- ja elinkeinotoimisto selvittää, olisiko avoinna olevaan paikkaan jo tarjolla työntekijää kotimaasta. Tarkoituksena on tukea työmarkkinoilla olevan työvoiman mahdollisuutta työllistyä, mutta ei estää työvoiman tarpeellista rekrytointia ulkomailta.”
https://tem.fi/-/tulokset-saatavuusharkinnan-alueellisesta-kokeilusta-valmistuivat
Ilmoita asiaton viesti
Tuohan on kaikille itsestään selvää.
Tarkoitin että puheissa kaikki maahantulo nimetään työperäiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Kenen puheissa? Itse en ole tuollaista huomannut.
Ilmoita asiaton viesti
Työperäinen tarkoittaa sitä, että tulee valmiiseen työpaikkaan tai hyödyntää määräaikaista mahdollisuutta etsiä töitä.
Ilmoita asiaton viesti
Näin on jos tulee EU/ETA -alueelta. Sen ulkopuolelta tuleva ei saa oleskelulupaa työn etsimistä varten, työpaikka pitää olla jo valmiina odottamassa.
Ilmoita asiaton viesti
Tämähän on selvää kaikille.
Ilmoita asiaton viesti
Jos se on selvää, niin voit myös alkaa kannattaa Adlercreutzin linjaa. Hän puhui juuri TYÖPERÄISEN maahanmuuton voimistamisesta. Ei muusta – tällä kertaa.
Ilmoita asiaton viesti
Onko TYÖPERÄINEN maahanmuutto nytkään millään tavoin rajoitettu?
Adlercreutz esitti myöskin että tarveharkinnasta pitäisi luopua. Eli TYÖPERÄISYYSVAATIMUKSESTA pitäisi luopua.
Ilmoita asiaton viesti
Tarveharkinnasta luopuminen ei mitenkään tarkoita työperäisyysvaatimuksesta luopumista. Se tarkoittaa sitä, että työnantaja voi tehdä työsopimuksen myös EU:n ulkopuolelta tulevan kanssa ilman, että viranomaiset tarkistaisivat ensin löytyisikö vastaavaa työvoimaa Suomesta.
Ehdotus on hyvä, sillä se vähentää byrokratiaa eikä ole riskiä, että viranomaiset tekevät kyseistä yritystä vaikeuttavaa virheellistä arviota.
Ilmoita asiaton viesti
”Adlercreutz esitti myöskin että tarveharkinnasta pitäisi luopua. Eli TYÖPERÄISYYSVAATIMUKSESTA pitäisi luopua.”
Tässä Jockelle vielä uudemman kerran mitä se tarve- eli saatavuusharkinta tarkoittaa:
”Saatavuusharkinta tarkoittaa, että EU/ETA-maiden ulkopuolelta tulevan työntekijän hakiessa oleskelulupaa Suomesta työ- ja elinkeinotoimisto selvittää, olisiko avoinna olevaan paikkaan jo tarjolla työntekijää kotimaasta.”
https://tem.fi/-/tulokset-saatavuusharkinnan-alueellisesta-kokeilusta-valmistuivat
Ilmoita asiaton viesti
Niin, ja tästä luovuttaisiin.
Eli kuka hyvänsä voi tulla maahan.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, kuka hyvänsä EU/ETA -alueen ulkopuolelta tuleva työntekijä jolla on jo valmiiksi sovittuna työpaikka Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti
Toki ne menevät sekaisin kun vastustaa molempia.
Ilmoita asiaton viesti
Eihän se mitään muuta koskaan kirjoitakaan. Pelkkiä asiattomuuksia.
Ilmoita asiaton viesti
Itse jäin työeläkkeelle iässä 63v9kk. Asiantuntijatyöni palkkaus auto- ja puhelinetuineen oli mielestäni OK. Yrityksen omistaja tarjosi jatkoaikaa 15 kk eli 65 ikävuoteen saakka mutta ei pidemmälle. En halunnut jatkaa joten jäi selvittämättä miksi työtä ei voinut jatkaa yli 65 vuoden iän.
Asiantuntijatyö voisi olla esimerkkinä työstä jossa ikääntyvä henkilö toimisi ”senior adviserinä” ja mentorina nuoremmille.
Voisi kuvitella että työnantajat miettivät että eläkeläinen saa jo toimeentulonsa joten hänen kokemusta ja ammattitaitoa voi hyödyntää esim. 50% työajalla ja palkalla?
Onkohan kenelläkään lisätietoa tai -kokemusta tästä seikasta?
Ilmoita asiaton viesti
Itseni lisäksi nykyään erittäin monella on kokemusta työnteon jatkamisesta eläkkeelle siirtymisen jälkeen. Pikemminkin alkaa näyttää siltä, että siitä on muodostumassa normi.
Ilmoita asiaton viesti
Tähän on yhtenä syynä se että työeläkeellä ollessa näin voi tehdä menettämättä muuta kuin verotuksen progressiosta aiheutuva korkeampi verotus.
Toinen syy on se että työt eivät ole fyysisesti raskaita. Raskaat työt tekee kone jota ihminen käyttää.
Ilmoita asiaton viesti
Näin on. Omalla kohdalla vuonna 2009 (noin) perustettu toiminimi sivutöitä varten muuttui kokopäivätyöksi -21 ja nyt 5-6 vakitahoa joille teen töitä. Yksikään ei ole 8-16 vaan ”keikkatöitä” joten välillä kiirettä ja välillä hiljaista. Olen tyytyväinen!
Ilmoita asiaton viesti
Sama oli tilanne.
Lakkautin OY:n 2015 kun täytin 68 ja perustin toiminimen jolla olen jatkanut näihin päiviin saakka. Välillä kiirettä, välillä ei.
Nyt lakkautan myös toiminimen. Katson että olen tehnyt osani.
Ilmoita asiaton viesti
Näin asia uutisoidaan mm. Ylellä:
”Adlercreutzin mukaan vuotuinen nettomaahanmuutto tulisi pitää vähintään 40 000 henkilössä. Lisäksi puolue haluaa poistaa työvoiman tarveharkinnan.”
Ilmoita asiaton viesti
Pelkkä otsikko ei ymmärrettävästi kerro kaikkia yksityiskohtia hänen ehdotuksestaan, mutta tuollaisenakin hyvin kannatettava ehdotus.
Ilmoita asiaton viesti
Olen eri mieltä. Perustele, että miksi tarvittaisiin 40000 maahanmuuttajaa JOKA vuosi? Nykyisillekään ei töitä löydy…
Ilmoita asiaton viesti
Suomeen muutti 2023 71 918 henkeä ja Suomesta ulkomaille 13 422 henkeä. Maahanmuuttoja oli 21 920 enemmän ja maastamuuttoja 2 213 vähemmän kuin edellisvuonna. Suomen kansalaisia maahanmuuttajista oli 7 018 ja maastamuuttajista 8 470. (Tilastokeskuksen mukaan)
Suomen väkilukua lisäämään tulleesta 58 496:sta henkilöstä siis 7018 oli Suomen kansalaisia. Kuinka moni heistä sitten tosiaan tuli töihin, joka on Rantasen vaatimus? Kuinka moni oli eläkeläinen tai lapsi? Töihin tulevista asiantuntijoistakin moni on perheellinen ja heillä pieniä lapsia jotka Rantanen haluaisi työllistää.
Millaisia työpaikkoja Suomi sitten tarjoaa 1 – 12-vuotiaille lapsille?
”Vai onko niin, joka tällä termillä epäsuorasti myönnetään, että on olemassa myös ei-työperäistä maahanmuuttoa?” Tämä tosiaan näyttää olevan Rantaselle kova paikka…
Kuten olen aiemminkin todennut, on Suomi siirtymässä siihen että yhtään meistä eläkeläisistä tai lapsista ei tulla päästämään Suomeen, ihan riippumatta siitä millaisen omaisuuden olisimme siirtämässä Suomeen, millaisia yrityksiä perustamassa tai millaisia investointeja tekemässä.
Olisi hyvä jos ainakin näitä uusia lakeja maahanmuuttoa vaikeuttamaan mietittäisiin ennalta tarkasti. Esim. Ruotsiin on meikäläisen PALJON helpompi muuttaa kuin Suomeen, investoimaan ja kuluttamaan eläketulojani. Jos tosiaan kaikkien lasten ja eläkeläisten tulo estetään, on varmaan seuraava vaihe että Suomessa olevia lapsia ja eläkeläisiä aletaan häätää kodeistaan muuttamaan pois Suomesta.
Kaikkia meitä eläkeläisiä ei tulla voimaan työllistämään. Meillä on muutakin tekemistä investointeinemme ja muine puuhinemme. 97-vuotias appiukkonikin viihtyy miljoonine dollareineen ihan ilman työtä, mutta investoi mielellään uusiin yrityksiin. Tämä ei kuitenkaan Suomessa tule sopimaan.
Ilmoita asiaton viesti
Jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus tulla maahan eikä sitä voida evätä millään perusteella.
Miksi suollat tuollaista paskaa?
Jos olet Suomen kansalainen voit aina muuttaa takaisin Suomeen. Siihen ei ole mitään esteitä.
Ilmoita asiaton viesti
Höpsis. Et vain tunne asiaa.
Kun aikoinaan muutin Suomeen muutamaksi vuodeksi, minulta Suomen kansalaisena vaadittiin monenlaista paperia: kahden vuoden verotiedot, todistukset omaisuudesta ja työpaikasta. Lisäksi vaadittiin tieto asunnosta ja näyttö rahoista joilla sen kustannan. Lisäksi vaadittiin työnantajan todistus työpaikan pysyvyydestä vähintään vuodeksi. Sain toki kaikki paperit kasaan, koska minulla on riittävästi omaisuutta ja silloin myös hyvä työpaikka.
Nyt kun hallitus on kiristänyt maahantulon ehtoja, en usko että esim. työnantajan todistuksesta työn jatkuvuudesta ainakin vuodeksi olisi luovuttu. Eli maahantulo tyssäisi jo siihen työpaikan puutteeseen, koska olen eläkkeellä ja teen vain investointeja.
Sinun kannattaisi perehtyä lakeihin Suomeen muutosta.
Ilmoita asiaton viesti
Luulet olevasi ainoa joka on muuttanut Suomeen.
Sinun kannattaisi lopettaa tuo valheiden levittäminen.
Ilmoita asiaton viesti
”Luulet olevasi ainoa joka on muuttanut Suomeen.”
Et siis lukenut ensimmäistä kommenttiani, jossa kerroin: ”Suomeen muutti 2023 71 918 henkeä ja Suomesta ulkomaille 13 422 henkeä. Maahanmuuttoja oli 21 920 enemmän ja maastamuuttoja 2 213 vähemmän kuin edellisvuonna. Suomen kansalaisia maahanmuuttajista oli 7 018 ja maastamuuttajista 8 470. (Tilastokeskuksen mukaan)” Mikä tuossa on niin vaikeaa ymmärtää Rantaselle?
Toistetaan: ”Suomeen muutti 2023 71 918 henkeä…” Joko meni perille vai toistetaanko vielä? Millä tavalla siis väitän että olisin ainoa joka on muuttanut Suomeen?
Et vain ymmärrä tosiasioita. Luot ympärillesi valheiden verkon johon itsekin sotkeudut.
Lisää väärinymmärrystä sitten seuraavassa lauseessa: ”Sinun kannattaisi lopettaa tuo valheiden levittäminen. ”
Osoita edes yksi valhe jota olen levittänyt. Olen vain kertonut kokemuksistani.
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärsin että valitit kuinka vaikeaa on muuttaa Suomeen.
Ja nyt todistat jälleen kuinka helppoa se on.
Tänne muutti yli 70 000 ihmistä, vuonna 2023. Ei se voi olla niin vaikeaa.
Ilmoita asiaton viesti
Aikamoinen paperisota siinä käydään että tuo määrä pääsee maahan. Uskon että Ruotsista ja muista pohjoismaista Suomeen muutto onkin jonkin verran helpompaa. Pohjoismaiden ulkopuolisia taas kohdellaan terroristeina, olivatpa he kansalaisia tai eivät.
Kuten sanoin, töihin minäkin vielä pääsin sen paperisodan jälkeen mutta nyt eläkkeellä kun minulla ei ole enää työpaikkaa tulevaisuudessakaan, ei Suomeen tuloon ole mitään mahdollisuuksia. Siispä käytän eläkerahani täällä ja investoin Suomen ulkopuolisiin yhtiöihin. Sitähän Suomessa nykyään toivotaankin.
Ilmoita asiaton viesti
Höpö höpö….
Suomen kansalainen voi aina palata takaisin.
Ilmoita asiaton viesti
Tottakai voi. Jos on työpaikka, runsaat tulot, asunto ja rahat siihen ainakin vuodeksi pariksi sekä työnantajan todistus työpaikasta vähintään vuodeksi. Koettu on.
Nyt kun maahanmuuttoa on vaikeutettu on lista varmaankin pidempi, mutta itselläni muutto tyssää heti siihen työpaikan puutteeseen.
Sinuna kehittäisin sisälukutaitoasi.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen kansalaiselta ei voida evätä maahantuloa.
Ilmoita asiaton viesti
Näyttää voivan.
Jussi Halla-ahokin on vaatinut ettei Suomeen saa tulla kukaan joka ei pysty todistamaan että hänestä on riittävästi hyötyä yhteiskunnalle. Meistä eläkkeellä olevista koetaan olevan vain haittaa ja rasitetta, joten ymmärrän nämä uudet säännökset.
Ilmoita asiaton viesti
Ja sitten tulee Trump ja sitten Putin…….
Ilmoita asiaton viesti
Ei tule. Luulet vain.
Ilmoita asiaton viesti
Salakari puhuu täyttä laihialaisen pellon lannoitetta!
Suomen kansalaiselta ei voi evätä maahan tuloa, olipa hänen tilanteensa millainen tahansa. Siihen ei vaadita työpaikkaa tai mitään muutakaan, ei edes asuntoa.
Ilmoita asiaton viesti
Lannoitteista en tiedä, mutta tämän asian tiedän oikein hyvin, kun olen sen kokenut. Olen vielä säilyttänytkin ne sisäministeriön kirjeet joissa nuo paperit lueteltiin ja muistan sen vaivan joka tuli niiden kokoon saamisesta. Onneksi työnantajani oli joustava ja kirjoitti paperin työpaikan pysyvyydestä vuodeksi vaikka se ei korporaation tapa ollutkaan.
Erikseen vielä mainittiin että vaikka meidän piti toimittaa todistus avioliitostamme, ei lapsellemme tarvinnut tehdä geenitutkimusta siitä että hän tosiaan on meidän lapsemme.
Niemelä ei nähtävästi ole koskaan muuttanut Suomeen EU:n ulkopuolelta, luulisin.
Ilmoita asiaton viesti
Kysymys on aivan ilmeisesti Salakarin vaimosta joka ei ole Suomen kansalainen.
Ilmoita asiaton viesti
Suomalaiset tosiaankin ovat kuuluisia siitä että he muuttavat aina yksinään toiseen maahan, ilman perhettään. Itse en ole koskaan halunnut jättää perhettäni muualle, vaan muutamme yhdessä.
Tämä varmaan räjäyttää tajuntasi…
Ilmoita asiaton viesti
Siis kyse ei suinkaan ollut sinusta vaan vaimostasi joka ei siis ole Suomen kansalainen.
Sen sijaan että valehtelet olisit voinut alusta alkaen ketoa että vaimosi ei voi muuttaa helposti koska ei ole Suomen kansalainen. Mahdollisesti eivät lapsesikaan?
Ei räjäytä, ei lainkaan. Olen kahdesti muuttanut ja aina perheeni kanssa.
Tunnen paljon suomalaisia jotka ovat muuttaneet täältä ulkomaille, ja aina perheen kanssa.En ketään joka olisi muuttanut ilman perhettään.
Lopeta jo tuo joutava jauhaminen.
Ilmoita asiaton viesti
Et taaskaan ymmärtänyt.
Ei vaimoni minnekään yksinään ollut muuttamassa. Työnantajani antoi minulle työn Suomen konttorista ja minun läsnäoloani vaadittiin tuossa työssä. Otin yhteyttä Suomen konsulaattiin ja minulle lähetettiin listat papereista joita tarvitsen muuttoa varten.
Ehkä jos olisin vain suomalaiseen tapaan ottanut repun selkään ja sullonut sinne voipaperiin käärityt eväät ja alkanut kävellä rajan yli passi taskussa, olisi minun tarvinnut esittää nuo paperit vasta rajalla, mutta minun piti tässä tapauksessa hoitaa kaikki paperisota etukäteen.
Missään vaiheessa kukaan ei sanonut ettei vaimoa saisi ottaa mukaan. Lapsellani oli jo Suomen passi. Ja paperit vaadittiin joka tapauksessa.
Lopettaisit valehtelun että Suomeen voi tulla kansalaisena kuka vain. Ei voi. Ja kun nyt on kiristetty Suomeen tulon ehtoja, tiedän että enää ei rajaa pääse ylittämään koska en ole töissä, vaan ainoastaan investoin rahojani.
Suomeen on paljon vaikeampi muuttaa kuin esim. Ruotsiin. Kysyin asiaa Ruotsin suurlähetystöstä ja minulle kerrottiin että pelkkä osoitteen muutos riittää jos sinne muuttaisimme nyt eläkkeellä ollessa. Suomeen sitten on oltava työpaikat, asunnot jne. etukäteen.
Semmoinen ero se.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1999/19990731#Pidm46111192167024
9§.
Katso siitä.
Tuo loppu on täyttä soopaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tuo mitään soopaa ole, ihan tavallista lakitekstiä jonka tunnen oikein hyvin.
Eikä kyse lainkaan ollut siitä että minun muuttoani Suomeen olisi kukaan ollut kieltämässä. Ei suinkaan. Mutta työpaikka, asunto, verotiedot, varallisuus, avioliittotodistus ja lapsen syntymätodistus oli oltava. Eikä sisäministeriö ehdottanut että jos perhe ei tulisi mukana, tarvittaisiin vähemmän papereita. Tein vain niin kuin käskettiin.
Pointtini on se, että nykyisin kun olen eläkkeellä en pystyisi toimittamaan mm. työpaikkatodistusta, koska en ole töissä ja sen vuoksi en pääsisi enää Suomeen vaikka haluaisin.
Nähtävästi meihin EU:n ulkopuolisiin suhtaudutaan Suomessa terroristiuhkina. Luultavasti Suomessa on paljon huonoja kokemuksia amerikkalaisista niin muuttajina kuin turisteinakin.
Ihan mielenkiinnosta otin selvää onko Ruotsiin muutto yhtä vaikeaa ja sinne tosiaan ei tuollaisia papereita vaadita. Suurlähetystö toivotti jopa tervetulleeksi talonostoon.
Ilmoita asiaton viesti
Tähän saakka ole väittänyt että Sinä et päässyt Suomeen ilman kertomaasi paperisotaa. Et missään vaiheessa koskaan maininnut että kyse on vaimosi tänne muuttamisesta.
Hyvä. Tässähän tapahtuu ihan kehitystä.
Mitään tuollaisia varallisuustietoja ei kysellä ellei kyseessä ole mukanasi muuttava, ei-Suomen kansalainen vaimosi ja mahdollisesti ei-Suomen kansalainen lapsesi.
Ilmoita asiaton viesti
Viestisi on siis että minun pitäisi muuttaa Suomeen ilman perhettäni. En minä sellaiseen ryhdy, miksi ryhtyisin?
Hakemuspaperit tein ihan oikeassa järjestyksessä vaimoni kanssa enkä mitenkään ollut mainitsematta että minulla on perhe. Mutta ei konsulaatti eikä sisäministeriö minulle sanonut mitään siitä ettei vaimo saisi muuttaa mukanani. USA:hankin muuttaessa ihan vain oma passi kelpaa, eikä mitään varallisuustodistuksia tarvita. Paljon helpompi prosessi.
Kuten sanoin, Ruotsi on asiassa ihan toista maata eikä työpaikkaakaan kysellä.
Suomeen saa tosiaan muuttaa vain jos on työpaikka, asunto, riittävästi varallisuutta jne. Ei muuten. Nimimerkki ”kokemusta on”.
Minusta vain on paha juttu tuo työpaikkavaatimus. Se estää kaltaisteni eläkeläisten muuton Suomeen veroja maksamaan verotuloistaan.
Ilmoita asiaton viesti