Corona?

Covid 19 – rokotukset ja tartunnat

En millään saa yhtälöä toimimaan Covid-rokotusten ja tartuntojen suhteen.
Kun ”pandemia” alkoi ja ensimmäisen puolen vuoden aikana maaliskuun – lokakuun 2020 mm. Suomessa oli tartuntoja alta 350 per päivä ja kesällä vain muutamia tai muutamia kymmeniä.
Noihin aikoihin olivat ne surulliset ”maskigatet” ym. Käsidesi oli loppunut kaupoista tai sitä oli harvakseltaan saatavilla. Eivätkä ihmiset käyttäneet maskeja sen jälkeenkään kun niitä alkoi saada, läheskään samassa määrin kuin nykyään. Toki erilaisia liikkumisen ja kokoontumisen rajoituksia oli saatu voimaan.
Ketään ei ollut rokotettu, rokotteethan tulivat vasta keväällä 2021.
Marraskuu 2020 – toukokuu 2021 tuli sitten se nk. ”toinen aalto” jolloin tartunnat olivat 500 kahta puolta kunnes ne kesää vasten alkoivat pienenemään. Tuolloin, kesällä, olivat rokotukset jo käynnissä ja käsidesiä ja maskeja oli saatavilla ja ihmiset myös käyttivät niitä.
Nyt on menossa ns. kolmas aalto ja tartunnat ovat jopa yli 800 per päivä.
Vaikka suojatoimenpiteet, erilaiset rajoitukset ym. ovat olleet käytössä.

Alkujaan sanottiin että ns. laumasuoja saavutetaan kun n. 60 % on saanut rokotteen. Nyt olemme jo yli 80 % yhden rokotteen saaneiden määrässä ja 65 % tietämillä kahden rokotteen saaneissa.
Siis täysin rokottamattomia on enintään vajaat 20 % ja ilman kahta rokotetta on vajaat 35 %. Silti laumasuojasta ei ole tietoakaan.
Ihmiset käyttävä maskeja ja käsidesiä varsin kuuliaisesti, myös itse käytän.

Sanotaan, että ne ovat ne rokottamattomat jotka saavat tartunnan. Huolimatta siis maskeista, käsidesistä, vielä voimassa olleista rajoituksista ja aika tarkkaan pidetyistä välimatkoista, erilaisista plexisuojista ym.
Sanotaan että pandemia on jo lähinnä rokottamattomien tauti.
Siis tuo vajaa 20 % ihmisistä saavat nuo jopa yli 800 tartuntaa per päivä. Jos tämä suhteutettaisiin vaikkapa kesän-syksyn 2020 tilanteeseen niin silloin olisi pitänyt olla jopa yli viisinkertainen määrä eli yli 4000 tartuntaa per päivä. Mutta ei ollut.
Siis 20 % väestöstä saa nyt tartuntamäärän joka on jopa suurempi kuin jonka aikaisemmin sai koko väestö.
Nyt on THL lopettanut tartuntamäärien julkaisun eikä oikein koko aikana ole julkaistu selkeitä lukuja siitä kuinka moni rokotetuista on saanut tartunnan ja kuinka moni sellainen jota ei ole rokotettu.
Eilisen tiedon mukaan sairaalahoidossa oli reilusti yli 100 henkilöä joista 25 teholla. Luvut ovat samaa luokkaa kuin ”pahimpina” aikoina.

Nyt sanotaan että pandemia on ohi. Onko se?
Kaikki rajoitukset aiotaan purkaa, toki suositellaan maskien ja desin käyttöä edelleen.
Kun samaan aikaan puhutaan että tarvitaan kolmas rokote täyden suojan saamiseksi. Ja ilmeisesti vain vähäksi aikaa.
Onko siis rokotteesta lopultakaan mitään hyötyä?
Vai onko tilanne säilynyt suhteellisen hyvänä suojamaskien, käsidesin ja välimatkojen ym. suojaustoimenpiteiden ansiosta? Siis siksi että kansa on kuuliaisesti noudattanut ohjeita.

Ja alkaako tilanne entisestään huononemaan kun rajoituksia puretaan, ihmiset käyvät välinpitämättömiksi, varsinkin rokotetut jotka elävät siinä uskossa että heihin ei tartu eivätkä he näin ollen levitä tartuntaa?
Vaikka sanotaan että rokotetutkin saattavat saada tartunnan mutta että tauti on silloin lievempi.
Jossain ulkomailla on kai jo puhuttu myös neljännen rokotuksen tarpeellisuudesta.

Lisäys, uusi tieto 1.10.21:
Päijät-Hämeessä 47 uutta tapausta. Taitavat olla ennätys.

+1
jockerantanen
Perussuomalaiset Lahti

Yrittäjä / eläkeläinen. Perussuomalaisten Lahden kunnallisjärjestön hallituksen varajäsen
Kaikkeen kriittisesti suhtautuva, kaikenlaista nähnyt maailmankiertäjä.
Kirjoitukseni ovat omia mielipiteitäni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu