Hallituksen talouspolitiikka

Tämä on hyvä aloittaa tosipohjaisella laskelmalla.

15.10. saakka meillä oli toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus jossa sähkönkulutuksen hinta oli n. € 0,08 / kWh.

Syyskuun alussa saimme ilmoituksen että hinta nousee, tunnetuista syistä joista tuonnempana, € 0,32 / kWh. Asumme omakotitalossa johon liittyy myös piharakennus jota ei voi jättää kylmilleen koska siellä on pesuhuone ja sauna, autotalli on aina ollut kylmillään. Kokonaispinta-ala 2 00 m2, rakennusvuosi 1972.

Meillä on suorasähkölämmitys joten esim. kaukolämmön liittäminen edellyttäisi mittavaa remonttia.

Vuosikulutus on ollut hieman vajaa 30 000 kWh mikä on maksanut n. € 3 600;-/vuosi.
Nyt vuosikustannus pomppaa n. € 13 500;- kokonaishinnalla € 0,45 / kWh.

Hallitus lupaa alv-alennusta 14 %-yksikköä mikä tekisi noin € 1 500;- / vuosi. Jäjelle jää siis n. € 12 000;-. Mahdollinen kotitalousvähennys, maksimissaan € 2 400;-, vähentää vuosikustannuksen € 9 600;-.

Ja mistä tämä kaikki johtuu? Miksi sähkön hinta on pompannut pilviin?
Sanotaan, ainakin hallituksen ja sitä tukevien taholta, että syynä olisi Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

Tämähän ei ole totta, voi olla että on osasyy, mutta ei koko totuus:

Saksa ostaa edelleen, Venäjä-pakotteista huolimatta, kaasua Venäjältä, samoin useat muut maat, mukaanlukien Italia.

Suomi lopetti sähköntuonnin kokonaan Venäjältä, pakotteiden mukaan.
Miksi näin, miksi Saksa voi ostaa energiaa Venäjältä pakotteista huolimatta ja Suomi ei?

Suomi on käytännössä ajanut alas ainoan kotimaisen energialähteen, vesivoiman lisäksi, turpeenkäytön  koska se ei ole uusiutuvaa. Ruotsissa se on määritelty uusiutuvaksi. Siis turve on ja ei ole uusiutuvaa.

Meillä on hiilivoimaloita alasajettuna ja käyttämättöminä ja loputkin aiotaan ajaa alas.
Tämä tarkoittaa sitä että sähkön saatavuus heikkenee edelleen. Samaan aikaan kun kulutus vääjäämättä kasvaa. Maailma tulee yhä enemmän riippuvaiseksi sähköllä toimivista laitteista niin kotitalouksissa kuin teollisuudessa ja liikenteessäkin. Autoilussa siirrytään sähköautoihin mikä vääjäämättä lisää sähkönkulutusta.

Kaiken perussyynä on nk. vihreä siirtymä joka alkaa olla kirosana kansan suussa. Vihreä siirtymä jota ajetaan pakolla, ihmisten elämästä ja toimeentulosta välittämättä. Nk. komentotalouden, siis kommunismin tai natsismin tapaan: ”Nyt on pakko tehdä näin.”
Eikä tuo ole kummajainen ollenkaan. Oikea vihreä liike perustettiin aikanaan paljolti ydinvoimaa vastustamaan koska kansa pelkäsi ydinvoimaa, eikä aivan suotta, sen on historia jo opettanut.

Oikea vihreä liike  nosti esille myös ympäristön sotkemisen ja erilaisten myrkkyjen tarpeettoman käytön ja levittämisen luontoon ja ihmisten ja eläinten elinympäristöön.

 

Sittemmin, kommunismin romahtamisen yhteydessä kommunistit katosivat. Minne?

Nuo asiat nykyinen vihreä liike on täysin unohtanut, ne eivät ole enää mediaseksikkäitä koska ne on aika hyvin hoidettu Euroopassa.
Vihreä liike keksi jostain ottaa uudeksi kohteekseen energian tuotannon muilla kuin nk. uusiutuvilla tavoilla ja samalla se on viimeisen kymmenen vuoden aikana hyväksynyt myös ydinvoiman käytön, Suomessa vihreät jopa erosivat hallituksesta ydinvoiman takia. Nyt se ei ole ongelma.
Ja ollakseni ilkeä, vihreät tai siis cityvihreät, ovat lopultakin ymmärtäneet että sähköä ei saadakaan pistorasiasta jos ei sitä sinne joku tuo piuhoja pitkin. Eivät toimi tietokoneet eivätkä pelit ilman sähköä vaikka laitteet ovatkin ladattavia, eikä voi oikein bailatakaan kun nekin laitteet toimivat sähköllä. Mutta kun se lataaminen tarvitsee sähköä.

Nk. fossiilisten polttoaineiden käytön lopettamisen syyksi väitetään ilman hiilidioksidipitoisuuden lisääntymistä ja sen aiheuttamaa ilmaston lämpenemistä. Asiaa jota ei ole todistettu millään tavoin. On vain kehitelty teorioita joiden nimeen sitten vannotaan.

Koskaan ei kukaan ilmaston lämpenemistä ko. syystä kannattava ole ottanut kantaa kun on osoitettu että ilmasto on ollut tunnetun historian aikana huomattavsti lämpimämpi ja vastaavasti huomattavasti kylmempi kuin mitä se nykyään on. Siis että ilmaston lämpötila vaihtelee, ja aika reippaasti kaiken lisäksi, täysin riippumatta siitä mitä ihminen tekee tai ei tee.
Koko touhu on mennyt paniikinomaiseksi todisteluksi ja joka kerta kun maailmalla, jossain päin, on myrsky tai pakkanen tai helle tai metsäpalo?? tai mikä tahansa ilmiö joka poikkeaa normaalista säästä, niin, mukaanlukien meidän verovaroilla maksettu Yle, ei voi olla tuomatta esille sitä että taas tämä (-kin) myrsky johtuu ilmaston muutoksesta joka on ihmisen syy. Vaikka on tilastollisesti osoitettavissa että kyseiset sääilmiöt ovat harvinaistuneet viimeisen 200 vuoden aikana. Ja se siitä huolimatta että sata vuotta sitten todennäköisesti alkuunkaan kaikkia ilmiöitä ei edes kirjattu, toisin kuin nykyään kun on mittalaitteet ja havaintoasemat, automaattiset, kaikkialla pallolla.

Yksi syy tähän on tietenkin nopea tiedonkulku joka mahdollistaa livenä kuvien ja tiedon välittymisen kaikkialle ja kun ihminen rakastaa sitä kun uutisoidaan jostain epätavallisesta. Kukapa haluaa edes kuunnella uutisia joissa kerrotaan pikkakuntakohtaisesti että kaikki hyvin, ei mitään dramaatista ole tapahtunut?

Meillä on pääasiallisena syynä vihreiden raaka peli hallituksessa. Se pakottaa, apupuolueena, hallituksen hyväksymään kaikki hulluudet. Ja tämä onnistuu koska SDP ja Vasemmistoliitto pitävät hallituspaikoistaan kiinni kynsin hampain.

 

Sitten lopuksi kysymyksiä arvon päämisnisteri Sanna Marinille ja vihreiden Ohisalolle:

Mitä teemme? Mistä saamme rahat että emme palellu kun ulkona on -30 astetta C?

 

+7
jockerantanen
Perussuomalaiset Lahti

Yrittäjä / eläkeläinen.
Kaikkeen kriittisesti suhtautuva, kaikenlaista nähnyt maailmankiertäjä.
Kirjoitukseni ovat omia mielipiteitäni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu