Iran ja naisten oikeudet ja tasa-arvo

Herättää suurta kummastusta punavihreän vasemmiston täydellinen hiljaisuus, kuten myös Ylen ja suomalaisen median hiljaisuus Iranin nykytapahtumista.

Mediassa on kyllä lyhyitä uutisia kuten myös Ylellä. Uutisia ilman kommentteja, ilman keskusteluohjelmia, naisten sorrosta.

Jos olisi edes jonkinlainen suhteellisuudentaju niin molemmat mainitut mediat pitäisivät päivästä toiseen pääuutisenaan nytkin Iranissa tapettujen yli 300 mielenosoittajan kohtaloa.
Joukossa on ymmärtääkseni ollut jopa lapsia.
Mutta ei, tuollaisen määrän tappaminen, koska he osoittavat mieltään selkeää sortoa ja alistamista vastaan, ei juurikaan hetkauta ketään. Iranissa, joka on sentään melkein samalla mantereella kuin Suomikin, ja josta tänne tunkee pakolaisia.
Vaikkakin al Tae, kansanedustaja, väitti Eduskunnassa että nuo pakolaiset on houkuteltu tänne, aivan oikein, heidät on houkuteltu.
Ymmärtääkseni pakolainen lähtee pakoon olosuhteita joissa hänen terveyttään tai henkeään  uhataan, ei häntä tarvitse houkutella. Tai sitten kyseessä ei ole pakolainen. Tämän tietenkin tietää parhaiten kansanedustaja al Tae itse.

Kun sitten verrataan siihen meteliin joka syntyi kun yksi värillinen pikkurikollinen ja narkomaani kuolee epäselvissä olosuhteissa USA:a poliisin kiinniottaessa niin kyse on suuremmasta erosta kuin yöllä ja päivällä.

Meillä setvitään asiaa päivästä päivään, kaivetaan esille viranomaisten taustatiedot ja kai perhesuheetkin.

Tuodaan esille kuinka USA:a sorretaan ja syrjitään värillisiä.

Tämä kiinnostaa median punavihreitä toimittajia. Sillä saa lyötyä heidän vihaamaansa USA:a sellaisena kuin se nyt on. USA:a varmastikin syrjitään erilaisia vähemmistöjä, värillisiä, latinoja, aasialaistaustaisia ym. mutta monin paikoin, esim. Kaliforniassa, on vaikea uskoa tällaista. Siellä kun taitaa jo enemmistö olla latinoja?

Miksi meillä ei nosteta Iranin tapahtumia esille? Miksi ei syytetä tapahtumista suoraan niiden tekijöitä, hallintoa ja viranomaisia Iranissa?

Onko todellinen syy uskonnossa? Että nostamalla  esille naisten ja lasten tappaminen uskonnollista syistä olisi samalla uskonnon, islamin, syyllistämistä?

Sillä lopultakin uskonnolliset syyt, siis esim. huivin käytön vastustaminen ja sen takia murhatuksi tuleminen on uskontoon liittyvää.

Onko tässäkin kysymys siitä vanhasta, ikiaikaiseta toiminnasta että erilaiset, toisiaan vastustavat ryhmät liittyvät yhteen saadakseen tuhottua vahvan ja suuren, siis läntisen yhteiskuntamallin, yhdessä?
Kuten sosialistit aikanaan Venäjällä. Tuhosivat tsaarinvallan ja sitä kautta järjestäytyneen yhteiskunnan.

Kun yhteiskunta oli saatu hajalle, alkoi keskinäinen taistelu vallasta. Taistelu, jonka bolsevikit lopulta voittivat.

Vaikka tsaarinvalta ei ollutkaan demokraattinen ja varmastikin julma vastustajiaan kohtaan niin missä eurooppalaisessa maassa ei näin ollut tuohon aikaan, 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa?

Demokratia oli alkutekijöissään Ranskassa. Eipä juuri muualla.

Saksassa keisari kaatui WWI:n seurauksena, Itävalta-Unkari lakkais olemasta, taisi siinä mennä Italian kuningaskin ja ehkä muitankin. Olisiko tsaari kaatunut vastaavalla tavalla ja Venäjästä olisi muodostunut demokraattinen valtio?

Varsinaisessa demokraattisessa maassa, USA:a demokratia oli jo pitkällä. Ehkä siksikin että maasa ei koskaan ollut diktaturia jos ei lasketa aikaa brittien siirtomaana.
Amerikkalaisten esi-isät olivat suurelta osin väkeä joka muutti sinne, pois harvainvallan ja erilaisten  diktatuurien (mukaanlukien sosialistien diktatuuri) sorrosta etsimään itselleen vapautta oman elämän rakentamiseen.

Ja tämähän on sitten se punainen vaate punavihreille sosialisteille. Ihmisen  ei tule ajatella tai toimia itse, ihmisen tulee kuuliaisesti kysyä mitä saa ja ei saa tehdä, ja sen jälkeen alistua. Alistua kaikessa elämässään siihen mitä kaikkitietävä politbyroo sanoo.

+11
jockerantanen
Perussuomalaiset Lahti

Yrittäjä / eläkeläinen.
Kaikkeen kriittisesti suhtautuva, kaikenlaista nähnyt maailmankiertäjä.
Kirjoitukseni ovat omia mielipiteitäni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu