Kommunismi – Suomettuminen – Postsuomettuminen
Sotien jälkeen Suomessa alkoi ns. suomettumisen aikakausi. Ensin sitä ei tunnustettu eikä siitä puhuttu koska Neuvostoliitto ei sitä olisi edes sallinut.
Tuo kausi tarkoittaa sitä että meillå kommunistit Neuvostoliiton johdolla käytännössä määräsivät politiikasta ja ennen muuta ulkopolitiikasta. Tämä oli lähinnä käytännön pakko koska vaihtoehto olisi ollut venäläiset tankit. Kuten kävi mm. Itä-Saksassa, Unkarissa, Tsekkoslovakiassa. Kommunismia ylläpidettiin tykeillä.
Suomi sai olla suhteellisen ”vapaa” sisäpolitiikassa ja talouspolitiikassa vaikkakin Neuvosatoliiton kauppa oli ns. bilateraalista kauppaa, eli vaihdettiin teollisuus- ja jossain määrin maataloustuotteita öljyyn ja koneisiin. Samalla Suomi toimi Neuvostoliiton ”näyteikkunana” länsimaihin. Suomi toimi myös jossain määrin läntisen teknologian vientimaana Neuvostoliittoon vaikkakin. se oli rajattua. Moskovassa piti myös hyväksyttää pääministerit ja presidentit.
Suomettuminen oli siis seurausta kommunistien painostuksesta.
Termin otti kai käyttöön joskus n.1972 joku saksalainen lehtimies.
Meillä tietenkin kiistettiin ehdottomasti tällainen ”suomettuminen”. Mehän olimme itsenäinen, omista asioista itsenäisesti päättävä vapaa demokratia. Näin meille ja muille uskoteltiin. Ja monet uskoivat, ja uskovat vieläkin että näin oli.
Koko ajan taustalla hääräsivät kotikommunistit. Lähinnä SKDL ja SKP. Ja siinä sivussa myös SDP.
Sitten tapahtui se välttämätön, kommunistien ihmemaa Neuvostoliitto romahti omaan mahdottomuuteensa. Totaalisella kontrollilla ja suunnitelmallisuudella ei ole mahdollista hallita inhimillisiä olentoja. Vain aivopestyjen robottien hallinta onnistuu. Ihminen on irrationaalinen olento omine haluineen ja toiveineen.
Neuvostoliiton romahduksen myötä Suomessa sekä SKDL että SKP lakkauttivat itsensä koska isäntä katosi maailmankartalta. Toivottavasti ikuisiksi ajoiksi.
Välittömästi tämän jalkeen perustettiin uusi, kommunistinen puolue, Vasemmistoliitto, joka tosin ei ohjelmassaan julistanut kommunismin autuutta. Se ei ollut nykytermeillä sanottuna ns. mediaseksikästä vaikkakin Vasemmistoliitossa oli ja on kommunisteiksi tunnustautuvia edelleen hyvin vaikutusvaltaisilla paikoilla.
Vihreissä on vaikuttanut ja vaikuttaa edelleen, entisiä ns. taistolaiskommunisteja ( vaikkakaan eivät kuulemma enää ole kommunisteja. (Apina lähtee…))
SKDL:lä ja SKP:lä oli vuoden 1987 vaaleissa 390 000 kannattajaa.
Vasemmistoliitolla oli 1991 270 000 kannattajaa 1991 vaaleissa.
Vihreillä oli 1987 vaaleissa 115 000 kannattajaa ja vastaavasti 1991 vaaleissa 185 000 kannattajaa.
SKDL:n, SKP:n ja Vihreiden kannattajia oli 1987 yhteensä n. 505 000.
Vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajia oli 1991 vaaleissa yhteensä n. 455 000.
Vähennystä vain n. 55 000 ääntä. Osa varmastikin ns. änkyräkommunisteja tai muihin, pääasiasa SDP:n siirtyneitä.
Mistä nuo Vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajat ilmaantuivat?
Onko kaukaa haettua että kyseessä olivat entiset SKDL:n ja SKP:n kannattajat?
Ja kannattajien / puolueen jäsenten mukana siirtyy myös aate. ”Apina lähtee…..”
Neuvostoliiton romahdettua alkoi jonkinlainen, mallin vuoksi, keskustelu suomettumisesta minkä edelleen monet aikalaiset kiistivät ja myös nykyiset vasemmistolaiset.
Alkoi ns. postsuomettumisen aika, aika jolloin edelleen kiellettiin ja kielletään se kiistämätön tosiasia että Suomea ohjasi 1990 saakka kommunistit joita puolestaan ohjasi NKP. Tästä on mahdottoman paljon dokumentteja.
Nyt, postsuomettumisen aikakudella, meitä pyrkivät ohjaamaan omat kommunistit jotka väittävät kivenkovaan olevansa liberaaleja tai ”sitoutumattomia” t.m.s.
Tosiasia on kuitenkin se että varsinkin edellisen hallituksen, Sanna Marinin katastrofihallituksen, politiikka oli hyvin lähellä kommunistien ideologiaa.
Suomea ohjasi ja ohjaa edelleen ns. koulutetut, lue aivopestyt virkamiehet ja ”tutkijat”, iso osa taistolaiskummunistien kouluttamia.
Tähän joukkoon kuuluu olennaisena osana suuri osa mediasta ja yhtenä suurimpana vaikuttajana Yle. Verovaroilla kustannettu konglomeraatti.
Ns. TV- ja radioyhtiö 500 000 000 euron vuosibudjetilla. Jokainen suomalainen vauvasta vaariin maksaa € 100;- joka vuosi.
Sanotaan että esim. 80 % toimittajista ja sellaisiksi opiskelevista on vasemmistolaisia. Mene ja tiedä.
Kun lukee lehtien juttuja ja Ylen uutisia niin ei voi välttyä ajatukselta että näin on ja on ollut jo kauan.
Olisiko jo aika tunnustaa tosiasia ja päästä eroon kommunismista myös täällä meillä?
Vähän perspektiiviä edelliseen.
Niin Suomi, Ruotsi, Norja kuin Tanskakin olivat 1700 ja 1800-luvuilla kuningaskuntia, Suomi 1800 keisarikunnan osa. Maita hallittiin yksinvaltiuiden periaatteiden mukaan.
Oli torpparilaitokset ja herraskartanot jotka omistivat torpat ja torpparit.
Työväestö sai työstään juuri ja juuri leivän mutta usein ei särvintä.
Tästä seurasi tietenkin tyytymättömyyttä ja kasvualustaa kapinalle ja vallankumouksille. Muissa pohjoismaissa ymmärrettiin asia hallituspiireissä ja annettiin hieman liekaa.
Meillä ei, koska meitä hallittiin Venäjän Keisarin toimesta.
Samaan aikaan, 1800-lopulla ja 1900 alussa, maailmansodan osittaisena seurauksena, Venäjällä sai kommunistinen, Marxin teorioihin tukeutuva vallankumousliike polttoainetta äärimmäisestä köyhyydestä, kurjuudesta ja hallitusvallan tekemisistä. Venäjällä vallitsi pitkälle myös maaorjuus.
Suomessa kävivät venäläiset kommunistit alkaen Leninistä ja Stalinista rakentamassa suomalaisten uskoa kommunismiin.
Näin meillä saatiin aikaiseksi kommunistien johtama ja aloittama sisällissota tai kapina tai vallankumosyritys.
Viha paremmin menestyvän ja tavallisen kansan välillä kasvoi ja johti järjettömiin tekoihin ja sitten kostotoimenpiteisiin ”voittajan” taholta.
Lopulta, oliko voittajaa lainkaan?
Tämä viha on kantanut näihin päiviin saakka. Edelleen meillä lauletaan että ”Työn orjat…”, puhutaan vasemmiston suunnalta orjatyöstä ja lahtareista ym. Siis 1920 luvun tapahtumista. Tämän huomaa jopa täällä Puheenvuorossa.
Kun todellisuudessa meillä ei ole minkäänlaista orjatyötä ollut sataan vuoteen.
Jos ei orjatyöksi lasketa sitä että jokaisen kykenevän on tehtävä työtä toimeentulonsa eteen. Jokainen kykynsä mukaan.
Työstä on tullut jonkinlainen pakoillinen paha jota tehdään mahdollisimman vähän.
Jos vertaamme Suomen ja muiden Pohjoismaiden vasemmisto- ja kommunistipuolueiden kannatusta äänestäjäkunnassa niin siinä on oleellinen ero. Ja samalla käsittämätön ero.
Meillä, maassa jonka kommunistinen Neuvstoliitto otti väkisin haltuunsa, tosin ei siis täysin satelliitiksi, on kommunistien kannatus ollut huomattavan korkeaa verrattuna muihin. Ja on edelleen.
Olisi luullut että kommunistiroistojen tekojen jäljiltä meillä ei olisi ainoatakaan kommunistia missään kansan valitsemassa virassa.
Onko syynä se että sotien jälkeen toteutettu, Neuvostoliiton propagnada ja sen estoton levittäminen täällä on täällä kantanut satoa, kyseenalaista kylläkin?
Vai onko syynä se että useimmiten vallassa ollut SDP ei todellisuudessa ole halunnutkaan että kansalaisilla olisi hyvinvointia vaan tarkoitus on ollutkin pitää osa kansasta tyytymättöminä ja ohjata tyytymättömyys ns. oikeistoon? Tyytymättömyys toimii polttoaineena kapinamielialaan.
Toki meillä on lähtökohdat niin aikana ennen sotia kuin niiden jälkeenkin, olleet huonommat kuin naapureilla.
Ja tämäkin sotien jälkeisenä aikana kommunistien kyseenalaisena ansiona Karjalan, Petsamon, Kuusamon ja Suomenlahden saarten ryöstämisenä ja Neuvostoliiton kommunistien aloittaman sodan älyttömien sotakorvausten pakkomaksattamisena.
Tuntuu entistä käsittämättömämmältä että meillä on edelleen kotikommunisteja.
Tämän blogin on pakko olla pilakirjoitus, eihän tässä ole totuuden siementäkään, kun puhutaan sodan jälkeisestä ajasta aina NL:n kaatumiseen. Jockelle vaan pienen pieni kysymys, kun puhutaan suomettumisesta mihin unohtui Urho Kaleva Kekkonen ja maalasliitto.
Ilmoita asiaton viesti
Ei mihinkään. Etkö osaa lukea.
Presidentit piti hyväksyä Moskovassa.
En tainnut mainita ketään nimeltä?
Koville ottaa?
Ilmoita asiaton viesti
”…kiistämätön tosiasia että Suomea ohjasi 1990 saakka kommunistit joita puolestaan ohjasi NKP. Tästä on mahdottoman paljon dokumentteja.”
Et kuitenkaan maininnut yhtään sellaista dokumenttia.
Ilmoita asiaton viesti
Suomettumisaika oli häpeätahra Suomen historiassa ja Jocke Rantanen oli SDP:n aktiivijäsenenä edesauttamassa suomettumista 70-luvun alussa.
Itse en päässyt äänestämään 1974 presidentinvaaleissa, koska niitä ei pidetty vaan puolueet kävivät Tamminiemessä ruinaamassa Kekkosta jatkamaan. Pääsin äänestämään vasta 1978 presidentinvaaleissa ja taatusti muuta ehdokasta kuin Kekkosta, jota olen aina halveksinut ryssien kätyrinä. Minulle tuon ajan suuria suomalaisia olivat mm. Georg C Ehrnrooth ja Tuure Junnila.
Ilmoita asiaton viesti
Et sitten osaa olla käymättä henkilöön?
En ollut edesauttamassa suomettumista pienimmässäkään määrin.
Miksi sinun pitää vakuutella äänestäneesi muuta kuin Kekkosta ja kehua ”suuria suomalaisia”?
Ilmoita asiaton viesti
Siksi että en koskaan äänestänyt Kekkosta ja kannatin niitä jotka vastustivat suomettumista. Heitä ei ollut kovin monta.
Entäs sinä? Äänestitkö Kekkosta presidentiksi? SDP oli Kepun ja luonnollisesti SKDL:n ohella suomettunein puolue 70-luvun alussa ja sinä olit sen aktiivijäsen tuohon aikaan. Sen takia nämä jälkijättöiset kirjoituksesi suomettumisesta, sosialisteista ja kommunisteista ovat niin korneja.
Ilmoita asiaton viesti
”En ollut edesauttamassa suomettumista pienimmässäkään määrin.”
Jos se että on äänestänyt kokoomusta (kuten Näränen) on ”sosialismin ajamista Suomeen”, niin olet itse demariaktiivina edesauttanut suomettumista.
”Miksi sinun pitää vakuutella äänestäneesi muuta kuin Kekkosta ja kehua ”suuria suomalaisia”?”
Miksi sinun pitää vakuutella että et ole sosialisti, kun aiempi jäsenyytesi demareissa kertoo ihan muuta?
Ilmoita asiaton viesti
Olenko maininnut sanallakaan Näräsestä? Kysyin vain että miksi pitää vakuutella?
Ilmoita asiaton viesti
Vastasit (#4190196) Näräselle ja eräässä toisessa blogissa syytit häntä ”kommunismin ajamisesta Suomeen”. Ja minä kysyin sinulta että miksi sinun pitää vakuutella?
Ilmoita asiaton viesti
Mitä minun pitää ”vakuutella”?
En ole koskaan edistänyt sosialismia Suomessa. Onko tuo niin vaikea käsittää?
Ilmoita asiaton viesti
Tietysti olit SDP:n jäsenenä edistämässä sosialismia Suomessa. Vastaa myös siihen äänestitkö Kekkosta presidentinvaaleissa?
Ilmoita asiaton viesti
En äänestänyt.
Ja tottakai en ollut edistämässä sosialismia Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti
”Mitä minun pitää ”vakuutella”?”
Sinun pitää vakuutella että et itse ole sosialisti niin kauan kuin nimittelet muita perusteettomasti sosialisteiksi ja kommunisteiksi.
Ilmoita asiaton viesti
Sinähän kysyit minulta: ” Miksi sinun pitää vakuutella …”. Etkö osaa lukea enää edes omia kommenttejasi?
Ilmoita asiaton viesti
Kysyin mutta en saanut vastausta.
Ilmoita asiaton viesti
Ei minun tarvitse mitään vakuutella eikä hävetä, mutta sinun ilmeisesti täytyy, kun aina jaksat vakuutella ettet muka ajanut sosialismia Suomeen😀
Ilmoita asiaton viesti
Ilmeisesti silloin siis äänestit sosialidemokraattia Ahti M. Salosta, joka oli valittu perustuslaillisen puolueen pressaehdokkaaksi?
Ilmoita asiaton viesti
Minä äänestin muistini mukaan Salosta vaikka sillä olikin hassunnäköinen pilkullinen rusetti🙂. Westerholm oli uskovainen hihhuli ja Vennamo populisti, oliko niitä muitakin ehdokkaita Kekkosen lisäksi…?
Luulin ensin erehdyksessä että kysyttiin Jocken äänestyskäyttäytymisestä … voin lyödä vetoa että äänesti Kekkosta.
Ilmoita asiaton viesti
Mun faija oli Ahti M. Salosen valitsijamiesehdokkaana.
Ilmoita asiaton viesti
Olet outo.
Johan aikaisemmin sanoin että en äänestänyt. En ketään.
Sinä se vain jaksat käydä henkilöön. Taitaa ottaa todella koville.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tuo SKDL:n ja SKP:n osuus ollutniin mittava että olivat voineet määrätä yksin Suomen suhteet ulkovaltoihin. Neuvostoliitto sitä paitsi suhtautui epäluulolla molempiin puolueisiin.
Mutta jatka vaan en aio häiritä tosiasioilla.
Ilmoita asiaton viesti
Neuvostoliitto määräsi Suomen suhteet ulkovaltoihin. Siinä ei tarvittu kotikommunisteja lainkaan.
Juuri niin kuin kirjoitin, edelleenkään ei tosiasioita hyväksytä.
Näistä asioista on jopa Ylellä dokumenttia.
Parhaillaankin taitaa olla menossa ”Suomi kylmässä sodassa” tai jotain sinnepäin.
Mutta vänkääminen etenee vanhaan tuttuun tapaan.
Mikä ihmeen hinku on puolustella kommunisteja?
Osuuko kalikka?
Ilmoita asiaton viesti
Sinähän tässä vänkäät ja olet jo vuosia tehnyt niin.
Minä nyt en puolustele mitään vaan tuon esille tosiasiota.
YYA- sopimuksen jälkeen heti vuonna 1948 Paasikiven suhtautumistapa oli hyvin järkevä. Toki sitten Kekkosen toisesta kaudesta alkaen suhtautuminen itänaapuriin meni monessakin suhteessa överiksi. Mutta tuohon suomettumis-pelleilyyn osallistuivat kyllä lähes kaikki puolueet.
Ilmoita asiaton viesti
Nimenomaan noin se meni. Kyllä äärivasemmistolla oli vankka kannattajakunta ja moni jo eläkeikäinen muistelee lämmöllä YYA-aikoja, mutta totuus on se, että koko poliittinen elämä ja puolueet ja yhteiskunta kokonaisuudessaan oli suomettunut. Ne, ketkä eivät olleet, vaettiin kuoliaaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Taisipa SKDL:n puh.joht. Ele Alenius olla Kremlin inhokki no:2 heti Väinö Tannerin (sdp) jälkeen. Muistelmissaan Alenius kertoo kuinka hänet Tehtaankadulla haukuttiin siitä, kun hän vei SKDL:n R. Paasion hallitukseen -66. NL:n Ale ei henkensä menettämisen puolesta uskaltanut matkustaa ollenkkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kekkonen sumeilematta ratsasti Neuvostoliiton suhteillaan vahvistaakseen omaa valtaansa.
Tilasi noottikriisin yhteisistä sotaharjoituksistakin, mikä oli Neuvostoliiton tuki hänelle seuraaviin presidenttivaaleihin.
Matkusti Neuvostoliittoon ryyppäämään, ja palasi muka kriisin ratkaisseena.
Kekkonen oli taitava näyttelijä.
Ilmoita asiaton viesti
Historiaa voi lukea monella tavalla. Rantasen tapa vetää viivat suoriksi on kyllä yksi tapa, mutta johtopäätökset eivät ole millään tavalla uskottavia.
Kotikommunismi on vähän suppeampi aatesuunta kuin kaikki valtapuolueet 1950-1990 ajalla.
Kotikommunisteja on edelleen. Eikä se ole mikään kansallinen häpeä eikä yhteiskunnan tarvitse näille kaiken maailman lintusille mitään mahtaa. On upeaa, että meillä on vastavoimia, kuten vasemmisto, ettei oikeisto voi vetää markkinatalouden mahtia kaiken edelle.
Itse liberaalina oikeistolaisena näen myös konservatiivit haitallisena vastavoimana edistykselle, mutta siedän heitäkin ja yritän pitää heidän mielipidettään samaan tapaan arvokkaana.
Ilmoita asiaton viesti
Näinpä juuri. Kun katsotaan nykyisen hallituksen talouspolitiikkaa, sekä samalla halua tukehduttaa kaikki heidän oikeaoppineisuuden ja heidän ajatusmaailman vastaisen toiminnan tukahduttamisen, liikumme liukkaalla pinnalla. Tämä on nähty jo muissa Euroopan maissa. Ruotsi on hyvä malliesimerkki. Puhutaan yhteiskuntarauhasta. Jos keinovalikoimana on se että kun kukka kukki jo, se yritetään väkisin tukahduttaa olemme myöhässä. Meitä ei auta se että asioihin reagoidaan vasta sitten kun ongelma on jo olemassa. Tätä samaa on toteutettu iät ajat päihdeongelmissa ja aina ollaan myöhässä. Yksipuoliset näkemykset ja oikeassa olemisen merkit, johtavat vain siihen lopputulokseen yhteiskuntarauhan rikkoutumiseen. Valiettavasti.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitus oli vain esittää tapahtumat historian valossa. Lyhyesti pääkohdiltaan.
En suinkaan kirjoittanut missään että kaikki valtapuolueet olisivat kotikommunisteja.
Tuossa olet oikeassa että on oikein ja hyvä että on ”Lintusia”. He tuovat aatteensa esille peittelemättä eivätkä väitä olevansa joatin muuta, mediaseksikkäämpää.
Kaikkia mielipiteitä pitää sietää ja antaa kaikkien kukkien kukkia.
Meillä vain ei tätänykyä näin ole.
Nyt hallituksessa olevia pyritään kaikin keinoin vaientamaan.
Ilmoita asiaton viesti
Sitten oli myös korpikommunisteja, joskus tutkin tätä historiaa, joka olikin hyvin mielenkiintoinen asia. Kannattaa tutustua.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä on kommunismin vastakohta, jos asioita katsoo hyvin yksipuolisesti.
Suomen sisällissodassa vuonna 1918 molempien osapuolten, valkoisten ja punaisten, sotilaallinen vahvuus oli noin 80,000 sotilasta.
Sodan aikana valkoisten puolella taisteli myös noin 13,000 saksalaista sotilasta1. Sodan seurauksena kuoli noin 38,000 ihmistä, joista suurin osa oli punaisia.
Sodan aikana noin 1200 Suomalaista kävi sotilaskoulutuksen Saksassa, erityisesti SS joukoissa.
Minne hävisivät nämä SS aatetta edustavat ihmiset, joita oli kuitenkin moninkertainen määrä Suomalaisista, koulutuksen saaneista henkilöistä.
Tänä päivänä ei saa käyttää, SS;n liittyviä tunnuksia, mutta aate elää, nyt heistä käytetään nimitystä äärioikeisto. Myös valkoisten ideologia perustui pitkälle SS ajatusmaailmaan, olihan heillä Saklaisia sotilaita apunaan. En tiedä ja luulen ettei vastaavia määriä sotilaita ollut Venäjältä, kommunismin ihmemaasta.
Missä puolueessa näitä äärioikeistolaisia lienee eniten? Sehän on tullut selväksi, ettei niitä ole SDP:ssä, Vasemmistoliitossa, tai Vihreissä. Jokainen tietää että heitä on ja yllättävän paljon, he ovat verenperintönä.
Eli plogin pitäjän ei hyvin paljon kannattaisi edistää luokkaeroja ja omaa vakaumustaan, koska se saattaa kääntyä vaikka itseään vastaan.
Kuten kirjoittaja tuolla aikaisemmin mainitsee kalikka voi kalahtaa omaan jalkaan.
Mitä tekoäly sanoo äärioikeistosta?
Aika ruttuun suu menee, jopa tekoälyltä, tekoälykään ei osaa tai uskalla sanoa mitään tarkkoja lukuja. Kuitenkin laulun tekijän sanoin ”jossain, se (he) on (ovat) jossain”.
”Tarkkaa lukumäärää äärioikeistolaisista Suomessa on vaikea määrittää, koska äärioikeistolaisuus ei ole selkeästi rajattu ilmiö ja se voi ilmetä eri tavoin. Kuitenkin, äärioikeistolaiset ryhmät ja liikkeet ovat olleet Suomessa aktiivisia eri aikoina. Esimerkiksi vuonna 2019 äärioikeistolainen Sinimusta Liike sai 2307 ääntä eduskuntavaaleissa.
Suojelupoliisin mukaan äärioikeistolaisen terrorismin uhka on kasvanut viime vuosina, ja Suomessa merkittävimmän terroristisen uhkan muodostavat yksittäiset henkilöt ja pienryhmät”.
Ilmoita asiaton viesti
Jos tarkoitat että nuo 1200 saivat koulutuksensa SS-joukoissa niin taidat olla pahasti hakoteillä.
SS, suojajoukot, muodostettiin 1925 SA:n riveistä Hitlerin henkivartiokaartiksi.
Nämä koulutetut, 1915 – 1918, toimivat sisällissodan jälkeen Suomen armeijan ”runkona”.
Jääkäreillä ei siis kronologisesti ottaen voinut olla mitään tietoa SS-joukoista.
Taidat sekoittaa suomalaisiin jotka lähtivät vapaaehtoisina Saksaan 1941.
Minkälainen on SS-aate? Muu kuin että tappaa kaikki ei-arjalaiset?
Edelleen, kuinka ”valkoisten” ideologia saattoi perustua sellaiseen jota ei ollut eikä ollut ollut edes olemassa tuohon aikaan?
Se mitä olen lukenut sisällissodan historiaa, kertoo kylläkin että mukana oli myös venäläisiä sotilaita ja aseistus tuli pääosin venäjältä, jopa panssarijunia muutama.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö ollut?
”Edelleen, kuinka ”valkoisten” ideologia saattoi perustua sellaiseen jota ei ollut eikä ollut ollut edes olemassa tuohon aikaan?”
Tekoälyn vastaus.
SS-aate, eli Schutzstaffel, oli natsi-Saksan paramilitaarinen organisaatio, joka perustettiin alun perin Adolf Hitlerin henkilökohtaiseksi henkivartiostoksi. SS:n ideologia perustui natsien rotuoppeihin ja antisemitismiin, ja se oli keskeinen osa natsien hallintoa ja sotarikoksia toisen maailmansodan aikana.
SS:n jäsenet uskoivat arjalaiseen ylemmyyteen ja pyrkivät luomaan “puhtaan” arjalaisen rodun. SS oli vastuussa monista natsien julmuuksista, mukaan lukien holokausti, jossa miljoonia juutalaisia, romaneja, homoseksuaaleja ja muita vähemmistöjä murhattiin.
(puhutaanko natseista?)
Suomalaiset sotilaat, jotka palvelivat Saksan Waffen-SS:ssä, palasivat Suomeen eri tavoin toisen maailmansodan jälkeen. Noin 1,400 suomalaista vapaaehtoista palveli Waffen-SS:n riveissä, erityisesti SS-divisioona Wikingissä12. Heistä 256 kaatui, 14 katosi ja 686 haavoittui12.
Kysyin tekoälyltä aikaisemman vastauksen pohjalta tarkennuksen, näin vastasi, eli vastaukseni pohjautui tekoälyn tietoihin: ” Kiitos tarkennuksesta! Lähteiden mukaan noin 1,200–1,400 suomalaista vapaaehtoista osallistui SS-koulutukseen Saksassa. Tämä luku voi vaihdella hieman eri lähteiden mukaan, mutta yleisesti ottaen se on noin 1,200–1,400”.
Sodan jälkeen monet heistä kohtasivat vaikeuksia sopeutua takaisin siviilielämään. Osa heistä liittyi saksalaisten perustamaan vastarintaliikkeeseen Suomessa1. Lisäksi heidän osallisuutensa sotarikoksiin on ollut kiistanalainen aihe, ja riippumattomien selvitysten mukaan he osallistuivat todennäköisesti siviilien ja sotavankien surmaamiseen itärintamalla.
Tarkennuksena mainitsemaasi ”vuoteen 1941 ”
” Suomalaisia vapaaehtoisia koulutettiin Saksassa vuosina 1941–1943”
Toisin sanon ideologia kuoli Hitlerin myötä, ehkä myös oma kapeakatseinen ajattelu oli tullut maaliin.Tämä on yksi syy, miksi en jakaisi hyvin varomattomasti Suomalaisia Natseihin ja Kommunisteihin.
Joten kaikki vasemmiston edustajat ei ole kommunisteja, kaikki oikeiston edustajat ei natseja. Prosentti luku lienee suhteessa molemmissa lähestulkoon sama.
Ilmoita asiaton viesti
Taidat sekoittaa tahallasi?
Ne suomalaiset, n. 1200, jotka lähtivät Saksaan koulutukseen 1915-18 eivät menneet SS-koulutukseen. Koska koko SS:ää ei ollut olemassakaan. He palasivat Suomeen valkoisten joukkoon.
Ne jotka menivät vapaaehtoisina 1941, menivät SS-joukkoihin.
Kysyppä siltä tekoälyltäsi Jääkäriliikkeestä.
Kuka on jakanut suomalaiset natseihin ja kommunisteihin?
Kansallissosialismi aatteena tuskin on kuollut kokonaan. Se on kuitenkin kielletty tavallaan. Ja pitääkin olla sikäli kun sillä tarkoitetaan natsien aatetta ja arjalaisten ylivertaisuutta.
Toisin kuin kommunismi. Elää ja kukoistaa, meilläkin.
Ilmoita asiaton viesti
Jääkärikoulutukseen Saksaan lähti kaikkiaan n. 1900 miestä, joista vajaa 1300 osallistui sisällissotaan.
Ilmoita asiaton viesti
Mitähän idelogiaa vuonna -15 – 18 koulutukseen lähteneet edustivat? Löytyykö taustalta Kansallissosialismin haamuja, samoin kun -41 – 43 Saksaan lähteneet. En usko heidän olleen Kokoomukselaisia.
Jos heitä oli tuo ilmoittamasi luku 1200. ( toinen luku 2000 )
Tässä kaipaamasi vastaus. ” jääkäriliike oli merkittävä itsenäisyysliike Suomessa, joka syntyi 1914. Sen tavoitteena oli hankkia sotilaskoulutusta ja irrottaa Suomi Venäjästä aseellisesti. Liike sai alkunsa Helsingin ylioppilaspiireissä ja johti Jääkäripataljoona 27:n muodostumiseen Saksassa.
Ensimmäisen maailmansodan aikana lähes 2000 suomalaista vapaaehtoista sai sotilaskoulutusta Saksassa. (toinen tieto 1400)
Eli vuosina -41- 43 Suomalaisia meni SS koulutukseen 1200-1400 (toinen tieto alle 2000 ) tekoäly tiedon mukaan, joista 256 kuoli ja 14 katosi. He taistelivat siis SS joukoissa itärintamalla-
SS joukkoja pidettiin Natsi Saksan edustajina. Eli kuoliko aate noiden edustajien mukana ja meni ”monttuun”. Minusta tuo ideologia elää edelleen Suomessa. Eri ideologioiden puolustajia ja edustajia on edelleen.
Määritelmä sosialistista: ” Sosialismi on poliittinen ja taloudellinen ideologia, joka korostaa yhteisomistusta ja resurssien tasaista jakamista yhteiskunnassa. Sosialistiset liikkeet ja puolueet pyrkivät usein vähentämään taloudellista epätasa-arvoa ja parantamaan työväenluokan asemaa” (tietääkseni SDP tavoittele yhteisomaisuutta )
Eli tunnustatko sinä ja puolueesi ei pyri vähentämään taloudellista epätasa-arvoa ja ei halua parantaa työväenluokan asemaa? ( huom: tässä ei puhuta siipeilijöistä tai vapaamatkustajista) Jokin aika PS ilmoitti olevan duunareitten puolue.
Kommunismi on taas on oma lukunsa, ideologia jota en lähde edes pohtimaan.
” Kuka on jakanut suomalaiset natseihin ja kommunisteihin?”
natsi viittauksia. Eli erilaisia näkemyksiä näkyy olevan. Tällä hetkellä taitaa olla vasemmiston Sinä, esimerkiksi. (kommunisti, sosialisti) Olenpa lukenut palstoilta myös eri henkilöiden ja oikeiston kannatus ”fifti sixty luokkaa. Eli ei kaikki vasemmistolaiset ole kommunisteja, tai sosialisteja. Sinun pitäisi se entisenä SDP jäsenenä tietää. Puhuttiin ”Töölön kabinetista” ja puhutaan SDP:n oikeisto ja vasemmisto siivestä.
Suomessa vasemmiston ja oikeiston kannatus on jakautunut seuraavasti:
• Oikeisto: 44 % suomalaisista sijoittaa itsensä oikeistoon.
• Vasemmisto: 34 % suomalaisista sijoittaa itsensä vasemmistoon.
Noin 22 % suomalaisista sijoittaa itsensä poliittisesti keskelle. ( PS myös yritti sijoittaa itsensä keskelle, ampui kuitenkin oikealta ohi Kokoomuksen)
”Toisin kuin kommunismi. Elää ja kukoistaa, meilläkin”.
Kommunistien määrä Suomessa on nykyään hyvin pieni. Kommunistinen puolue ei ole merkittävä poliittinen voima, ja sen kannatus on alle 1 %
Kumpia löytyy enemmän kansallissosialismin edustajia, vai kommunisteja. Kommunismi ei ole Suomessa uhka. Kansallissosialismi on jo uhka, jota myös suojelupoliisi tutkii ja valvoo. Euroopassa se on konkretisoitunut uhka!
Siitä sinun ja minun on oltava huolissaan
Ilmoita asiaton viesti
”jääkäriliike oli merkittävä itsenäisyysliike Suomessa, joka syntyi 1914. Sen tavoitteena oli hankkia sotilaskoulutusta ja irrottaa Suomi Venäjästä aseellisesti. Liike sai alkunsa Helsingin ylioppilaspiireissä ja johti Jääkäripataljoona 27:n muodostumiseen Saksassa.
Ensimmäisen maailmansodan aikana lähes 2000 suomalaista vapaaehtoista sai sotilaskoulutusta Saksassa. (toinen tieto 1400)”
Edellä tekoälysi lainaus.
Saksaan lähti lähemmäs 2000 vuosina 1914-18. Joista palanneista noin 1200 osallistui Suomessa sisällissotaan 1918.
Sitten koplaat, hyvään sosialistien valehtelutyyliin, yhteen 1914-18 lähteneet 1941 – 44 lähteneisiin.
Onko niin vaikeaa tajuta että Kansallissosialismia eli natsismia ei ollut olemassakaan 1918? Hitler, aatteen isä, taisi olla vielä korpraali
Olen huolissani sosialistien ja kommunistien kannatuksen lisääntymisestä. Se tapahtuu salassa, kannatuksen edistävät henkilöt ja tahot jotka eivät tuo julki todellisia tarkoituksiaan.
Väität että suomalaiset, itsenäisyyttä ajavat kansalaiset, ylioppilaat ja sivistyneistö olivat natseja.
Väität siis myös että suomalaiset sotilaat 1939 – 1944 olivat natseja? Tätä kautta tullaan todellisiin ajatuksiisi. Ne jotka estivät kommunismin suoran valtaanpääsyn Suomessa nopina vuosina olivat siis natseja?
Olisit ilmeisesti mieluummin nähnyt että Neuvostoliitto olisi liittänyt Suomen 17. Sosialistiseksi kansantasavallaksi.
Ilmoita asiaton viesti
En väitä mitään puhuin aatemaailmasta, ihannoinnista, ideologiasta.
”Suomessa nopina vuosina olivat siis natseja?
Olisit ilmeisesti mieluummin nähnyt että Neuvostoliitto olisi liittänyt Suomen 17. Sosialistiseksi kansantasavallaksi”.
”Väität siis myös että suomalaiset sotilaat 1939 – 1944 olivat natseja? ”
En väitä, mutta lukemani perusteella he saivat SS koulutuksen ja taistelivat Saksan nimissä itärintamalla, osa palasi aatteineen Suomeen, osa jäi rintamalle. Onko tai olivatko natseja on sinun määrittelysi. Yhdelläkään ei tainnut olla punaista jäsenkirjaa?
”Olisit ilmeisesti mieluummin nähnyt että Neuvostoliitto olisi liittänyt Suomen 17. Sosialistiseksi kansantasavallaksi”.”
Tämä on sinun päätelmäsi. En missään vaiheess ole ihannoinut Venäjää, Kiina, tai Pjhjois-Koreaa. Tietääkseni olen Isänmaan ja Itsenäisyyden kannattaja!
Siihen ei kuulu äärioikeisto, tai kommunismi. Molemmat edustavat äärilaitoja.
Tärkeinpään kysymykseen jätit, tarkoituksella vastaamatta. Mitä itse edustat.
Kysymys edellisessä kirjoituksessa?
Ilmoita asiaton viesti
Älä nyt viitsi jauhaa:
”Eli vuosina -41- 43 Suomalaisia meni SS koulutukseen 1200-1400 (toinen tieto alle 2000 ) tekoäly tiedon mukaan, joista 256 kuoli ja 14 katosi. He taistelivat siis SS joukoissa itärintamalla-
SS joukkoja pidettiin Natsi Saksan edustajina. Eli kuoliko aate noiden edustajien mukana ja meni ”monttuun”. Minusta tuo ideologia elää edelleen Suomessa. Eri ideologioiden puolustajia ja edustajia on edelleen.”
Omaa tekstiäsi.
”Määritelmä sosialistista: ” Sosialismi on poliittinen ja taloudellinen ideologia, joka korostaa yhteisomistusta ja resurssien tasaista jakamista yhteiskunnassa. Sosialistiset liikkeet ja puolueet pyrkivät usein vähentämään taloudellista epätasa-arvoa ja parantamaan työväenluokan asemaa””
Määritelmät ovat määritelmiä ja niitä kirjoitetaan yksinkertaisllle ihmisille.
”Tasainen jakaminen” tarkoittaa sitä että niiltä joilla on, jotka ovat työllään ja säästäväisellä elämällään onnistuneet saamaan kasaan vähänkään otetaan kaikki ja jaetaan niille jotka eivät viitsi tehdä mitään oman elämänsä eteen.
Juuri tämä oli perussyy Neuvostoliiton romahtamiseen. Lopulta kukaan ei viitsinyt tehdä mitään kun tiesi että siitä hyötyvät vain loiset. Se oli sitä puhdasta sosialismia ja kommunismia.
Mitä yhteisomistukseen tuleen niin siihen pätee ja on kaikkialla myös pätenyt se vanha sanonta että ”Yhteinen vastuu ei ole kenenkään vastuu”. Toisin sanoen kukaan ei välitä mistään mitään ja kaikki on aina muiden syytä.
Ilmoita asiaton viesti
Keijo Korhonen sai 70-luvulla kerran Saksan Liittotasavallan vierailullaan lehtimiehet sanattomaksi, kun häneltä kysyttiin suomettumisesta. Hän vastasi heille: ”Suomettuminen on parempaa kuin saksoittuminen”.
Kun häneltä tivattiin selvennystä siitä mitä ”saksoittuminen” tarkoittaa, hän vastasi: ”Sitä, että puolet maan pinta-alasta menetetään ja loppuosa jaetaan ulkovaltojen kesken miehitysvyöhykkeiksi.”
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoinen vastaus.
Avaa monia näkökantoja.
Kuinka sitten kävikään?
Ilmoita asiaton viesti
Suomettuminen ja adaptaatio yleensä lienee ilmiö, joka myyntimenestys perustuu tarkkaan valintaan siitä, mihin sopeutumisesta puhutaan.
Ei mennä rasismiin ja eroon, mitä kuuluvuuteen ja taipuvaisuuteen tulee, tai siihen, mikä linja ketäkin palvelee oikeasti ja mikä ehkä esim teoreettisesti.
Voi sanoa korrektisti ainakin sen, että rasistisen toiminnan kautta, näitä ei tarvitse vetää. Hölmöt syyllistyvät tarttumalla siihen, mistä käy käry.
Vaikka nämä eivä ole niin helppoja ja tajuttavia, ei näitten tarvitse tätä ollakkaan.
Kun toistoa menee tietyn verran jostain epäsuunnasta … jossain vaiheessa suhde muuttuu toiseudeksi. Yllättääkö?
Ei luonto saisi näkyä tällä tavoin meissä, eikä kyse voi olla samasta R-ilmiöstä, siis kaukoärrästä, ja epäsuorasta sellaisesta. Höps.
Ilmoita asiaton viesti
Joitakin voi ihmetyttää edellinen kommentti, ja koplaus esim rasismiin. On joukkoilmiöitä.
Yhdistäminen tulee jotenkin assosiatiivisesti. Kävi mielessä, että taustalla voi olla jotain kieltolaille ominaista.
Tarkoitus hyvä, mutta primitiivit sen verran selkeät, että jotain jää sille tasolle, ja siinä kun nimenomaisesti sekundaaritoimet pyrkivät palvelemaan perusyhteyttä, jotain näissä menee sekaisin, hullusti.
Kyseessä arvelu, ja mahdollisen ongelman taustaa. Näistä voi olla selkeämpää selvitystä tehtynä.
Nimikekeskustelu on helposti todellisuutta sivuuttavaa. Näin voi lähteä oletuksellisesti, etenkin jos eläviä pyritään saattamaan tietynlaiseksi, mikä onnistuukin, kun ihmisestä voidaan kutsua esiin eri puolia, eri tilanteisiin.
Näistä on paljon esimerkkejä. Mitkä jumahtavat, ja mitenkä sitkeiksi… eri asia.
Aihe ja korostus toki relevantti, tietystä vinkkelistä.
Mutta että mielipide voi saattaa toiseen leiriin, de facto, tai reaalisesti.
Kiinasta kun oli Areenassa kerrontaa, mainittiin se, millä tavoin vieraalta tuleva väki saattoi nousta hallintoon, jos vain se jakoi samat arvot. No problem.
Vastaavasti, kun Tienanmen opiskelijat protestoivat, Torin putsaamiseen tuotiin väkeä kaukaa, ts heitä, joilla ei yhteyttä toisinottajiin (länsivaikuttuneet).
Viime kädessä kansat puolustavat helposti perinteitään jos niihin on liittää kantavuutta, ja ulkoinen on jää jollain tapaa epävarmuudeksi, vaikka houkutella voisi.
Venäjän länsiytymätön voi olla tätä, ts se, miksi lännestä asioita käy, mutta valikoidusti. Virtaukset kun muuten tuovina passaa, vaikka tulee kauempaa.
Ilmoita asiaton viesti