Marin I. vai Rinne II.?

 

 

Siinäpä vasta kysymys.

 

SDP:n pääministeri Antti Rinne joutui eroamaan pääministerin tehtävästä erinäisten sekoilujen johdosta loppuvuodesta 2019.
Sekoilut alkoivat jo ”vappusatasesta” josta sitten ei tullut mitään. Vain ääntenkalasteluksi se jäi, niin kuin osattiin odottaakin.

Sitten tuli Postin sekoilut joissa Antti Rinne oli aikeissa pudottaa postilaisten palkkoja sallimalla, vanhan ay-jyrän tapaan, työntekijöiden siirron matalapalkka liittoon. Tämä ei kaikille käynyt ja Sirpa Paatero, jonka alueeseen valtionyhtiöiden hoito kuului, uhrattiin tarkoituksena että Rinne saisi pidettyä hallituksensa kasassa.

No sekään ei onnistunut kun ministeri, valtiovarainministeri, Keskustan Kulmunin pinna petti ja hän ilmoitti että Rinne ei nauti Keskustapuolueen luottamusta, vai oliko se Kulmunin luottamusta? No niin tai näin, Rinne joutui heittämään ”hanskat tiskiin”, vanhaa ay-kliseetä lainatakseni.
SDP heitti sitten tuleen Sanna Marinin, nuoren kohtuullisen kauniin naisen joka ei ollut ryvettynyt vielä missään erikoisemmin. Tosin hallitusneuvotteluja veti eronnut Antti Rinne suurimman puolueen, SDP:n puheenjohtajana.
Marin kasasi uuden, SDP-johtoisen hallituksen jossa pulpahti pinnalle uhrattu Sirpa Paatero. Ilmeisestikin hyvityksenä nöyryytyksestä jonka hän sai kokea kun hänet uhrattiin yrityksessä pelastaa Antti Rinteen I. hallitus.
No, kun eduskunta järjestäytyi vuoden 2020 valtiopäiville niin toinen ”kenkää” saanut, Antti Rinne, pulpahti pinnalle eduskunnan varapuhemiehenä.

Näin saatiin ”Postigate” kuntoon. Siinä toki sai Postin toimitusjohtaja lähteä.
Tosin ei kovin kauas, toisen valtionyhtiön, Outokumpu Oyj:n toimitusjohtajaksi.
Merkillistä, kun johtaja joutuu lähtemään saatuaan ministerin epäluottamuksen niin hänet siirretään toisen valtionyhtiön toimitusjohtajaksi?
Olisiko kyseessä ns. ”hyvä-veli-järjestö” eli ”kaveria ei jätetä”?

No, sittemmin Postin toimitusjohtajaksi nimitetään Turkka Kuusisto, joka toimi ennen nimitystään Lindorff Group AB, perintätoimisto, palveluliiketoiminnan johtajana ja Lindorffin Suomen toimitusjohtajana sekä Venäjän ja Baltian liiketoiminnasta vastaavana johtajana. Hänellä on tietenkin rautaista osaamista erilaisista logistiikkaan liittyvistä toiminnoista, kuten rahan perimisestä velallisilta ym.
Sittemmin ilmeni että hänellä oli ja on sivutoimenaan vaimonsa kanssa ”yritysjohdon konsultointia” harjoittava yritys jonka hallituksen puheenjohtaja Turkka Kuusisto oli kunnes vaihtoi vaimonsa puheenjohtajaksi kun nousi häly yhtiön hakemasta ja saamasta 100 000 euron Corona-tuesta Business Finlandilta. Yhtiöllä, Idego Consulting OY, on viimeksi saatavilla olevan tiedon mukaan ollut liikevaihtoa vuonna 2016 kokonaista 58 000 euroa, vuonna 2017:a 49 000 euroa, vuonna 2018:a 77 000 euroa ja 2019:a 59 000 euroa.
Tulosta yhtiö on kuitenkin tehnyt yli 32 000 euroa vuosina 2016 – 2018,. Vuosi 2019 meni 10 000 euron tappiolla.

 

https://www.iltalehti.fi/talous/a/692d7e0d-3dca-4225-851f-a0e3f46355f5

 

Sanna Marin muodosti hallituksen yhdessä muun vasemmiston, Vihreät, Vasemmistoliitto (entinen SKDL ja SKP) ja Keskusta ja RKP-takiaspuolue.

Keskustapuoluehan on siirtynyt vasemmiston leiriin ja unohtanut perinteiset kannattajansa jo aikaisemmin.

 

Ja kuten mainittua tuli jo, Sirpa Paatero sai hyvityksenä menneistä ministerin postin. Henkilö joka joutuu eroamaan erinäisten sotkujen takia, nimitetään ministeriksi uuteen hallitukseen. Olisiko taas, tällä kertaa tosin, ”hyvä-sisko-järjestö” asialla. SDP-läinen kuitenkin.

 

Loppukesä ja syksy 2019 meni kun selviteltiin sitä kuka oli sanonut tai tehnyt mitä kun Al-Holin vankileiriltä yritettiin salaa tuoda maahan terroristivaimoja lapsineen.
Oli kai jo ulkoministeri Pekka Haaviston, Vihreät, toimesta organisoitukin koko homma mutta kun yksi virkamies ministeriössä kieltäytyi toimimasta lainvastaisesti ja paljasti koko suunnitelman niin homma siirtyi tulevaisuuteen.

Liittyikö tähän sitten joku ”biologisen vaaratilanteen” harjoittelu Vantaalla?
Ulkoministerin toimet taitavat olla poliisin tutkinnassa. Hallituksella on toki ministeri Ohisalon toimesta täysi luottamus ulkoministeriin.

 

Kun en oikein tiedä mitä muuta Marin I. on tehnyt ennen kuin Corona-epidemia iski maailmaan niin hyppään suoraan siihen.

Marin I. sai kieltämättä epämiellyttävän tehtävän melkein heti taipaleensa alkuun. Kokematon ja nuorista hallituspuolueiden johtajista koottu ”viisikko”, ovat itse kutsuneet itseään näin, ehkä nimi oli vielä tuoreessa muistissa nuorten Viisikko-kirjasarjasta jossa viisi nuorta ratkoo erilaisia juttuja?

 

”Viisikko” on koko epidemian ajan toiminut niin kuin ”asiantuntijat” ovat ohjastaneet. On ollut hyvin usein kuultua että ”teemme asiantuntijoiden mukaan”.
Asiantuntijana on pääasiassa toiminut THL, Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos, jonka mukaan koko epidemia ei tulisi ollenkaan Suomeen ja tuskin siihen edes menehtyisi eurooppalaisiakaan.

Eikä itse pääministeri Sanna Marinin suulla sanottuna meidän pidä tehdä tästä epidemiasta mitään ”spektaakkelia”.

Viisikko vakuutteli epidemian alkumetreillä oikein ministerien suulla kaikelle kansalle että kyllä Suomessa on riittävästi sairaanhoitotarvikkeita varastoituna, nou-hätä siis. Tämän loihe lausumaan ministeri Kiuru oikein eduskunnan kyselytunnilla kaiken kansan kuullen. No niitä ei sitten ollutkaan.

Huoltovarmuuskeskuksella oli jonkin verran vanhoiksi käyneitä kasvomaskeja tai hengityssuojaimia tai jotain. Käyttökelvottomia kuitenkin.
Paniikissa sitten STM, sosiaali- ja terveysministeriö, tilautti HVK:lla (Huoltovarmuuskeskus) suojaimia kymmenellä miljoonalla hyvinkin epämääräiseltä yritykseltä, tai oikeastaan kahdelta, siitäkään ei ole oikein selvyyttä.

Tilaukset ovat nyt rikospoliisin tutkinnassa: Kuka tilasi ja mitä ja mistä.

Se mitä saatiin ei kuitenkaan ollut sitä mitä olisi pitänyt tilata. Se mitä tuli oli muutama miljoonaa ei-sairaalakäyttöön soveliasta maskia. Rahat meni tai osa niistä ja osan on poliisi takavarikoinut.
Kukaan hallituksessa, Marin I:ssä, ei ota vastuuta mistään. HVK:n johtaja ja pari virkamiestä on kuitenkin saanut kenkää. Jostainhan se syyllinen täytyy löytää, vähän niin kuin Sirpa Paaterokin. Mistähän pojat pulpahtvat esille (siis kyseessä oli miespuoliset virkamiehet )?
Nämä maskit tilattiin kai maaliskuun viime päivinä, kun meillä sitten jo asiantuntijoidenkin mielestä oli pandemia päällä.

Edelleenkään, 11.5. ei suojavarusteita ole riittävästi. No eihän meillä ole sitä epidemiaakaan?

Ja toisaalta ei niitä tarvitakaan ja seuraavana päivänä taas tarvitaan, riippuu vähän siitä kuka sanoo.

 

Tässä välillä ehdittiin tietenkin sulkea koulut, ravintolat ym. ja myös Uudenmaan lääni.
Vanhukset, siis yli 70-vuotiaat kehotettiin, välillä kyseessä oli velvoite, välillä suositus välillä enemmän tai vähemmän määräys, pysymään kotona karanteenissa.
Nämä rajoitukset aikaan saatiin kun Tasavallan Preiadentti oli ehdottanut että pitäisi perustaa jonkinlainen ”nyrkki” johtamaan taistelua tuota olematonta epidemiaa vastaan. Oppositio vaati että saatettaisiin voimaan erilaisia rajoituksia edellä mainitun mukaisesti.
Hallitus pääministerin johdolla ilmoitta Tasavallan Preidentille suoraan että ”turpa kiinni”, tosin vähän eri sanoilla, ”nämä asiat eivät kuulu Teille”. No viikko tuon jälkeen koottiin jonkin sortin johtoryhmä erilaisten ministeriön virkamiesten joukosta. Taisi mennä T.P. – Hallitus 5-0.
Opposition vaatimuksen mukaisesti, säädettiin lakeja ja asetuksia pikavauhtia ja suljettiin ravintolat, koulut ym. Sitäkin tosin vetkuteltiin viikko koska eihän siihen ollut tarvetta.

 

Ja joka päivä ”viisikko” marssi TV:n kertomaan että pitää muistaa pestä käsiä ja pitää, ensin 1,5 metrin ja sittemmin kahden metrin välimatka ihmisten välillä kun tapaa muita. Ja pitää muistaa että jos pärskityttää niin pärskii sitten kyynärtaipeeseen. Jokainen ”viisikon” ministeri kertoi samat asiat joka ainoa päivä. Tehokasta ja varmasti ihmiset, kansalaiset, lopulta muistavatkin. Samalla jokainen ”viisikon” jäsen muisti myös kiitää kansalaisia siitä että ovat totelleet kiltisti annettuja ohjeita tai määräyksiä tai suosituksia, miksi niitä milloinkin kutsutaan.

Jostain kummallisesta syystä noita suojamaskeja ei kannata käyttää, ne eivät suojaa ja niistä saattaa jopa olla haittaa. Vaikka niistä on huutava pula sairaaloissa, vanhusten hoidossa, kotihoidossa ym. Herää tietenkin kysymys että miksi sellaisesta on huutava pula jota ei tarvita? No, se jää arvoitukseksi.

Maailmalla sitä vastoin ne ovat monessa maassa pakollisia kun liikutaan ulkona ja yhä useammassa taidetaan säätää pakollisiksi.

Rajoitusten alkuvaiheessa, kun rajat suljettiin kaikelta ”ei välttämättömältä” liikenteeltä niin unohdettiin tyystin lentoasemat ja satamat. Vantaalta ja satamista marssi väkeä ilman mitään ohjeistusta suoraan busseihin ja juniin ja ympäri Suomea. Kunnes sitten joku, olisiko ollut peräti media, huomasi että nämä paikathan vuotavat kuin seula. Ja taas alettiin etsimään syyllisiä. Vastuu ei lopulta ollut kenenkään vaan se oli nk. ”Yhteinen vastuu” hyvään sosialistiseen SDP-tyyliin. Oli vain tapahtunut kännykkäkatkoksia tai miksi niitä kutsuttiin.

Kun rajat suljettiin niin Ruotsin vastainen maaraja jätettiin sulkematta. Sen yli sallitaan edelleen työmatkaliikenne ja ”välttämätön” liikenne koska Ruotsilla on valitsemastaan toimintatavasta johtuen huutava pula hoitohenkilökunnasta.
Tosin Suomen kansalaisilla on oikeus perustuslain mukaan lähteä ja saapua Suomeen. Sitä ei voida kieltää. Mutta täytyyhän Ruotsin veljespuolue SDP:tä auttaa hädässä. Vaikkakin Länsipohjan alue on toiseksi tihein tartunta alue Suomessa, tuon liikenteen takia ilmeisesti.

 

Tässä matkan varrella on sitten sattunut kaikenlaista. Asiantuntijaorganisaatio THL on ollut välillä yhtä mieltä ja välillä päinvastaista mieltä, aina hallituksen ”´viisikon” tarpeiden mukaan.

 

Hallitus päätti sitten jossain välissä että yrityksiä, pääosin pienyrityksiä pitää tukea että eivät mene nurin kun esim. ravintolat on suljettu ja ilmeisestikin asiakaskato kohtaa muita pieniä, kuten parturi-kampaamoita ym. No, tuki päätettiin kanavoida, kun muutakaan mahdollisuutta ei kuulemma ollut, valtion Business Finlandin kautta. Sitä jettiin avokätisesti kaikille jotka kehtasivat hakea. Muutamat yritykset jotka hakivat ja saivat maksimimäärän eli € 100 000, joista jotkut ovat v. 2018 tehneet jopa 5 miljoonaa, aivan oikein, 5 miljoonaa euroa voittoa, ovat siis palauttaneet saamansa tuen kun on alkanut ilmeisesti hävettää?
Siellä on mennyt tukia postilaatikkoyhtiöille, erilaisille yrityksille joiden toimiala on yritysjohdon konsultointi, mm. edellä mainittu Postin entisen tj:n yritys. Taitaapa joukossa olla jokunen ”postilaatikkoyrityskin”.

Ministeri Lintilän mukaan vain muutama prosentti, jos sitäkään, tuista on mennyt väärin perustein.
Tosin tuet on jaettu erilaisiin ”kehitysprojekteihin” joita kyllä seurataan että ne toteutuvat. Kymmeniä tuhansia projekteja. Kuka niitä ehtii seuraamaan?
Kun tarkoitus oli tukea yrityksiä joita uhkaa nurin meno.
Ravintoloillekin on viimein saatu ainakin ehdotus tukipaketista, nyt, siis toukokuun alkupuolella.

Sitten joku huomasi että maatalous ei saakaan maahan tarvittavaa vierastyövoimaa mm. Ukrainasta ja meitä uhkaa ruokapula jos kevättöitä ja mansikoita ei saada poimittua koska rajat ovat vielä kiinni.
Samaan aikaan meillä on maassa satoja tuhansia työttömiä ja uusia tulee kun lomautukset astuvat voimaan. Eikö siitä porukasta löytyisi kymmentätuhatta sesonkityöntekijää?

 

No, on se ”viisikko” saanut toki jotain järkevääkin aikaan Corona-pandemian takia. Työttömyyskorvausten saantia on nopeutettu, yksinyrittäjät saavat työttömyystukea ilman byrokratiaa kuten että yritys pitäisi ensin lakkauttaa.

 

Koulut suljettiin joskus huhtikuun alkupuolella ja opetuksessa siirryttiin etäopetukseen netin välityksellä.

Jostain ihmeellisestä syystä koulut pitää nyt saada avattua kahdeksi viimeiseksi viikoksi ennen kesälomia, etäopetusta ei voida jatkaa koska lapsilla on ”oikeus opetukseen”. Nyt, kun etäopetus on saatu käyntiin ja ilmeisesti toimimaankin ja kun oppilaiden arvioinnit ym. on jo tehty.
Onkohan tässäkään itään järkeä?

 

Viimeisimpiä katastrofeja on ollut sitten vapaehtoisesti kotiinsa palannut irakilainen ”pakolainen” joka tapettiin pari viikkoa sen jälkeen kun pääsi Bagdhadiin. Pakolaisen tytär haastoi Suomen valtion EIT:n joka tuomitsi Suomen ihmisoikeusrikkomuksista tai jostain. Suomi ei edes puolustautunut EIT:ssä, ei kyseenalaistanut mitään tapahtumia vaan hyväksyi kaikki esitetyt asiakirjat sellaisinaan. Asia kuului kai Vihreälle Ohisalolle?
Sittemmin on osoittautunut että koko juttu oli lavastettu ja että mies elää ja voi hyvin kotonaan.
Eivätkä ministerit, siis ”viisikko” sano mitään. Ns. radiohiljaisuus vallitsee.
Asia on Krp:n tutkinnassa. Ja tytär ja hänen ex-miehensä on pidätettynä.

 

Aika lailla sotkuiselta vaikuttaa tämän hallituksen touhut sen ensimmäisen vuoden, melkein, ajalta.
Onko sitten syynä SDP:n sisäinen sekoilu, johtaako maata entinen, eroamaan joutunut ja taloussotkuistakin ainakin aikanaan syytetty puolueen puheenjohtaja Antti Rinne vai Sanna Marin?
Tiedotustilaisuuksissaan Sanna Marin ainakin lukee ja pitäytyy hyvin tarkkaan kirjoitettuun käsikirjoitukseen. Ns. vapaata tekstiä ei juuri tule jos ei huomioida samoja kliseitä uudelleen ja uudelleen.

 

Suomi tulee velkaantumaan tämän virus-kriisin takia ennen kuulumattomilla määrillä. Jo nyt puhutaan yli 20 miljardista. Valtiovarainministeri Katri Kulmuni vain hymyilee ja kertoo luvuista ihan niin kuin ne olisivat pikkujuttuja ja että kyllä me selvitään.

Valtio ja yhteiskunta on aina selvinnyt, sellaista kriisiä ei ole eikä tule että siitä ei selvittäisi. Kysymys on vain siitä että miten?

Samaan aikaan kun valtio ja myös kunnat joutuvat ottamaan valtavasti lisälainaa, meillä on vara jakaa enemmän ja enemmän täysin vastikkeetonta rahaa. Vihreät yrittävät nostaa kannatustaan lupailemalla ”perustuloa”, ilmaista rahaa jokaiselle. Rahanjakoa joka tulee entisestään vähentämään tietyn joukon työhaluja, peruskouluun täytyy Vasemmistoliiton, (entisnen SKDL ja SKP ), saada yksi luokka lisää, maksoi mitä maksoi. (rahaahan saa seinästä.)
Meillä on varaa antaa rahallista tukea Italialle, maalle joka on kymmenen kertaa Suomen kokoinen, jolla on lähes kaikkea omasta takaa kun suomalaisten täytyy ostaa lähes kaikki tarvitsemansa ulkoa, vientituloilla. Vientituloilla joista suuri osa tulee suhdanneherkistä investointituotteista.

Meillä on varaa ottaa lisää ns. pakolaisia maista joilla on varaa elättää oma väkensä aivan yhtä hyvin kuin Suomellakin. Pakolaisia jotka ovat vain paremman elintason perässä.
Pakolaisjärjestöt haluavat että pakolaisleireistä ja vankileireistä otetaan tänne ihmiset koska leireillä on vaara sairastua Coronaan. Siis täällä ei ole vaaraa?

Onko tässä maassa ollut koskaan hallitusta joka olisi ehtinyt sekoilla yhtä paljon yhtä lyhyessä ajassa? Ei oman muistini mukaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jockerantanen

Yrittäjä / eläkeläinen. Kaikkeen kriittisesti suhtautuva, kaikenlaista nähnyt maailmankiertäjä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu