Missä on Marin?

 

 Rajavartiolaki

 

Hallintovaliokunta sai valmiiksi lausuntonsa rajavartiolain muutoksista / lisäyksistä. Lausunnon kiistaa herättänyt kohta oli se voidaanko turvapaikanhakemukset keskeyttää kaikkialla maarajoilla esim. hybridivaikuttamisen estämiseksi.

 

Hallitus on yrittänyt mennä EU:n taakse piiloon väittäen että EU ei salli tällaista vaikka EU:lla ei ole toimivaltaa kansallisissa asioissa. Taidettiin oikein käydä kysymässäkin EU:a.

Punavihreät ovat koko ajan vaatineet että rajan voi tulla kun vain muistaa passinsa jossa lukee että asylum (saattaa olla väärin tavattu), että tuo taikasana avaa rajan kenelle tahansa tulla Suomeen ja kuinka suurelle joukolle tahansa. Punavihreät eivät osaa edes ajatella että tulijoidenjoukossa saattaa olla paljonkin sabotöörejä, venäläisiä sellaisia tai vastaavaa porukkaa.

 

Koska laki halutaan viedä läpi kiireisenä niin se vaatii joko kaksi eduskuntakäsittelyä joiden välissä on vaalit tai 5/6-osan enemmistön. Tämä sääntö on perustuslaissa siksi että ei edes enemmistöhallitus voi tehdä mitä haluaa. Että edes jonkinlainen demokratia säilyisi.

Perussuomalaiset olisivat pystyneet siis yksin estämään kiireellisen käsittelyn ja myös aikoivat tehdä sen.
Hallituspuolueet tietenkin olisivat runnoneet lain läpi jos se olisi ollut mahdollista.

Kokoomuksen rooli pelissä oli mielenkiintoinen. Kokoomus oli koko ajan kahta mieltä. Toisaalta se sanoi että raja pitää voida sulkea ja toisaalta että turvapaikanhakemuksia täytyy ottaa vastaan.

Syy Kokoomuksen pelleilyyn oli tienkin mm. se että he pelkäävät että hallituspuolueista karanneet kannattajat palaavat ja samoin kuin Perussuomalaisista mahdollisesti Kokoomukseen siirtyneet palaisivat. Teki kuinka tahansa niin kannattajia lähtisi. Siispä Kokoomus Orpon johdolla ei tehnyt mitään.

 

Missä on Marin?

 

Koko tässä pelissä loistaa kirkkain tähti poissaolollaan. Maassa on, tai pitäisi olla pääministeri. Mutta missä hän on? Jossain Balkanilla vai Japanissa? Tuskin, koska nämä ovat maita ja alueita joista voi jopa johtaa maan asioita tarvittaessa. Se ei ole Internetin aikana mikään konsti.
Samaan aikaan Suomi on liittymässä Natoon. Ja vaikka se ehkä on ulkopolitiikkaa, vaikkakaan ei yksinomaan, niin luulisi että maata tosiasiallisesti johtava henkilö pääministeri ottaisi aktiivisesti kantaa molempiin asioihin, rajojen sulkemismahdollisuuteen ja Natoon liittymiseen.

 

Mutta ei, pääministeri on hiirenhiljaa. Joissain valokuvissa on jossain päin maailmaa hymyillyt nätisti kameraan. Mutta ei ole sanonut Suomelle niin tärkeistä asioista sanaakaan.

Nämä molemmat asiat ovat huomattavasti tärkeämpiä valtakunnalle kuin joku pride-marssi.
Sanoisin että vallitsevissa olosuhteissa kyse on Suomelle ehdottoman elintärkeistä.

 

Vai onko hänet tahallisesti laitettu sivuun? Hänhän oli viimeiseen saakka Nato-vastustaja ja otti myönteisen kannan, ilmeisen vastahakoisesti vasta kun hakemus oli käytännössä jo päätetty jättää. Kun hän huomasi että vastaan hangoitteleminen on vain poliittisen pääoman, jos sitä olikaan, tuhoamista. Uskoisin näin koska opportunisti ei halua ottaa kantaa mihinkään missä ei tiedä voivansa olla voittajan puolella etukäteen.

 

Pääministeri Marinhan on tunnettu siitä että hän ei sano mitään omia ajatuksiaan julki vaan joko lukee paperista tai teleprompterista muiden kirjoittamaa tekstiä.

 

 

+9
jockerantanen
Perussuomalaiset Lahti

Yrittäjä / eläkeläinen.
Kaikkeen kriittisesti suhtautuva, kaikenlaista nähnyt maailmankiertäjä.
Kirjoitukseni ovat omia mielipiteitäni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu