Nykyaikaa vai mennyttä aikaa….

Kuukauden puheenaihe on ollut mm. Fortum-Uniper. On kinattu siitä kuka maksaa tai ei maksa Saksalaisten kaasulaskut. Toisten mielestä saksalaiset maksavat itse ja toisten mielestä laskut maksaa, ainakin osittain Suomen kansa. Joka tapauksessa laskun maksuun osallistuu Suomen kansa kun sen omistama Fortum menettää miljardien sijoituksensa Uniperiin.
Ja koska Suomen valtolla ei ole rahaa niin mitä tehdään? Lainataan tietenkin ulkomaisilta sijoittajilta rahat jotka sitten maksatetaan suomalaisilla veroina.

Näinhän meneteltiin jo 1570 kun Ruotsi hävisi sotansa Tanska-Norjalle ja menetti Älfsborgin linnan tanskalaisille.
Rauhanteossa Ruotsi joutui ostamaan linnan takaisin 150 000 riikintaalerilla hopeamyntteinä.
Ja koska valtiolla, Ruotsilla, oli kassa tyhjä niin mitä tehtiin?

Säädettiin nk. hopeavero joka perittiin kansalaisilta heidän varallisuutensa mukaan. Verotuksesta vapaa eliitti ei tietenkään osallistunut pakkotalkoisiin.

Eikä tuonaikainen eliitti, kuten ei nykyinenkään, ole oppinut mitään.
Sama linna hävittiin tanskalaisille uudelleen Kalmarin sodassa 40 vuotta myöhemmin. Hinta oli tosin noussut mijoonaan riikintaaleriin, liekö inflaation syy?.
Ja jälleen kerättiin kansalta hopeavero jolla linna maksettiin.

Niin että ei valtiovalta ole miksikään muuttunut vaikka maata hallitseekin työväenluokan hallitus: Sosiaalidemokraatit, kommunistit ja heidän lakeijansa sekä Ruotsalainen Kansanpuolue ja maalaisten Maalaisliitto yhdessä.
Työtätekevät pannaan edelleen maksamaan nk. eliitin tekemät töppäykset ja eliitti saa komeita bonuspalkkioita miljoonapalkkojensa lisäksi. Ja kaikki edellämainitun hallituksen vaatimuksesta ja siunauksella.

 

+3
jockerantanen
Perussuomalaiset Lahti

Yrittäjä / eläkeläinen.
Kaikkeen kriittisesti suhtautuva, kaikenlaista nähnyt maailmankiertäjä.
Kirjoitukseni ovat omia mielipiteitäni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu