Onko meillä hallitusta, osa 5.

Reilu kuukausi sitten kirjoitin osan 4. Mutta paljon on vettä virrannut Kymijoessa sen jälkeen.

Viisikko päätti siirtää ensin nk. puolivälin riihtä kuntavaalien jälkeen kun Gallupit osoittivat kunnon tappiota viisikon puolueille. (Vältän kutsumasta tuota joukkoa hallitukseksi koska se ei sitä ole.) Viisikolla oli tiedossa että riihessä on pakko tehdä vaikeita leikkauksia että talous saataisiin edes jonkinlaiselle velanottoa vähentävälle uralle. Velanottoa, jolla ei ole mitään tekemistä epidemian kanssa. Ja tässä ei ole kyseessä velanoton lopettaminen vaan ainoastaan velan määrän kasvattamisen vähentäminen.
Sitten päätettiin paniikissa siirtää vaalit myöhäisempään aikaan ja
syyksi esitettiin Koronaa, siis tuota epidemiaa. Vaikka muissa maissa järjestetään vaalit normaalisti, missään ei kai vaaleja, yhtä demokratian peruskivistä, ole siirretty, tai niin kuin kiinteistöillä, rajapyykkejä. Ja rajapyykkien siirtely on kai lähinnä rikollista.
Ja koska oikeusministeriö ei ministerin itsensä kertoman mukaan ehtisi järjestää vaaleja ”terveysturvallisesti” niin että kaikki voisivat äänestää. Vaalien päivämäärä on kai ollut viisikonkin tiedossa jo vuosia, ei se ole mikään päivämäärä joka tulee yllättäen.
No, maissa joissa epidemia on paljon pahempi, vaalit on järjestetty.
Syy meillä lienee ollut todellisuudessa se että ministeri ei edes ole huomannut että vaalien järjestäminen on työläämpää kuin normaalitilanteessa. Ministerin aika kun on kulunut kaikessa muussa.
No vaalipäivä meni, 18.4. eikä tilanne ollut mitenkään erityisen huono.

Ja tuli puoliväliriihi joka on yleensä kestänyt pari päivää enintään. Nyt sitä hangattiin kokonainen viikko. Välillä oli jo yksi puolueista, Keskusta, melkein lähdössä viisikosta kun ei saanut tahtoaan läpi missään asiassa. Ei turpeen tuotannon jatkamisessa eikä talouden tasapainotusyrityksissä joita se ainakin sanoi ajavansa.
Mutta sitten tapahtui ihme, yön yli pj. Saarikko muutti mieltään keskusteltuaan kahden? Pm. Marinin kanssa.
Koko touhu alkoi näyttää käsikirjoitetulta näytelmältä. Kirjoittajaa voi arvuutella itse kukin. Itse veikkaan Antti Rinnettä.
Siinä samalla Perustuslakivaliokunta, tai oikeammin ”poliittinen lakivaliokunta”, joka olisi oikeampi nimitys, antoi kantanaan lausunnon että Etelä-Euroopalle lahjoitettava raha täytyy päättää eduskunnassa 2/3-osan määräenemmistöllä.

Tässä kävi sitten niin että näennäisoppositiopuolue Kokoomus ilmoittaa että sen mielestä rahan lahjoitus on huono asia ja se tulee siksi äänestämään tyhjää. Näin se voi sanoa myöhemmin että se ei kannattanut lahjoituksia tai, tarvittaessa että vaikka sen mielestä paketti on Suomelle huono mutta Euroopalle (Etelä-) hyvä niin se ei halunnut kaataa lahjoitusta. Tätä ei tietenkään Orpo sanonut. Huhut kertovat että pj. Petteri Orpo olisi käynyt keskustelemassa pm. Marinin kanssa. Virallista tietoa asiasta ei ole. Samoin Orpo itse kertoo keskustelleensa asiasta useita kertoja eri EU:n johtajien, alkaen Ursula van der Leyenistä, kanssa. Tulee mieleen varmistelu pestistä jossain EU:n palkkiovirassa.

Sitten tuli Ylen kautta julki että peräti Moskovasta on joku virkamies, nimestä ei tietoa, ei tosin ollut Zdanov, soitellut jollekin virkamiehelle Suomeen ja kohtuullisen suorasanaisesti uhannut Suomea jos se ei hyväksy lahjoitusta. (Koska Brysselissä on virkamiehiä kaikista -liiton maista niin ei ole poissuljettua vaikka ko. henkilö olisi ollut italialainen.)
Suomen pm. Sanna Marin kiistää kuulleensa ja tietävänsä asiasta yhtään mitään.
Aikamoinen viisikko jolla on lähemmäksi sata avustajaa eikä tieto kulje pääministerille. Voi tietenkin olla että se joko juuttuu matkalle tai klassisen esimerkin mukaan muuttuu matkalla. Ties vaikka Marinille päässyt versio peräti kiittelee Suomea kun se ei aio olla hyväksymättä lahjoitusta. Veikkaan tuota jälkimmäistä.

No niin, riihi on puitu ja välillä jo 800 päivittäisestä koronatapauksesta määrä on pudonnut 200 tienoille. Eli hyvään suuntaan ollaan menossa epidemian suhteen. Pieni varoituksen sana kun katselee epidemian käppyröitä, ei ole mahdotonta että seuraava aalto ehtisi sopivasti kesäkuussa pidettävien vaalien kanssa samanaikaisesti. Saattaa olla jopa todennäköistä. Kaikki riippuu, ei viruksesta vaan huhtikuun Gallup-luvuista. Vaalit siirretään sitten syksyn riihen jälkeiseen aikaan, joka tosin sitten siirretään vaaleihin vedoten vaalien jälkeiseen aikaan. Näin voidaan sama sekoilu kuin puolivälin riihessä, tehdä uudelleen. THL voi taas tuoda esille niin karmeat tartuntaluvut vaalipäiväksi että niiden perusteella voidaan maahan julistaa poikkeustila ja kaikki kansalaistoiminta keskeyttää vaalipäiväsi.

Puolivälin riihen tulokset olivat lähinnä ei muuta kuin menolisäyksiä, tavoista poiketen riihessä korotettiin tämän vuoden kehyksiä 900 milj. ja ensi vuoden 500 milj. Näin Keskustakin saa 70 milj. turpeen lakkauttamisrahaa turvesoiden yrittäjille.
En muista onko koskaan aikaisemmin hallituksen päätöksellä lakkautettu yhtä toimialaa, taikka no, nythän sen teki viisikko. Noin vain, lopetetaan yksi taloudellinen toiminta joka kaiken lisäksi käyttää kotimaista raaka-ainetta. Voisiko tätä kutsua järjen köyhyydeksi?

Vähän sitten vielä riihen kemuista ja tuloksista.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3304c7e4-2b32-4458-bddd-fdd59d11f12a

Jopa valtiovarainministeriön virkamiehet sanovat julkisesti että viisikon talouden tasapainottamistouhut ja viisikon toimenpiteiden
työllisyysennusteet ovat täyttä huttua. Muistini mukaan ministeriön virkamiehet eivät ole tällaisia lausuntoja istuvan hallituksen toimista ennen antaneet, ainakaan julkisuuteen.
Viisikon mielestä toimenpiteet saavat aikaan jopa 50 000 uutta työpaikkaa kun virkamiesten mukaan 11 000 enintään. Ja nämäkin taitavat olla nk. suojatyöpaikkoja.
Satuin kuuntelemaan radiosta 30.4.n. klo 17.00 jotain virkamiestä, nimen saa varmaan selville Areenasta, saattoi olla Kärkkäinen, ei se boikottiin julistettu tavaratalo Kärkkäinen. Hän sanoi että viisikko ”liudentaa” käsitteitä joilla työllisyysvaikutuksia lasketaan. Ymmärrän tuon niin että väärentää mutta se voi johtua siitä että ymmärrys on joskus hieman vajavaista, siis itselläni.

Viisikon voimahahmo taitaa olla Ohisalo, pysyttelee taka-alalla mutta saa tai kiristää viisikkoa niin että Virheet saavat haluamansa: Suomen konkurssiin tähtäävän, politiikan toteutumaan. Hyvin epäloogista on kun turve, joka on mm. Ruotsissa luokiteltu uudistuvaksi, ei meillä sitä ole. Vaikka turvemäärä kiistatta kasvaa joka-ainoa vuosi. Suomalaisilla soilla näin ei tapahdu. Ihan tieteelliseltä pohjalta vakuutellaan. Mutta ei se mitään, turvetta saadaan kyllä ostettua itärajan takaa ja varmaankin myös Suomenlahden takaa. Se on sitten energiaa joka ei tuota hiilidioksidia, tuota kasvillisuudelle välttämätöntä pahaa ainetta.

Viisikon tekemien talouden tasapainottamiseen tähtäävät toimenpiteet ja niiden vaikutukset selviävät alla olevasta linkistä.
Tärkein asia näyttäisi olevan että talouden tasapainottavat toimenpiteet siirretään hallituksille joskus tulevaisuudessa. Nyt vain juhlitaan ja annetaan musiikin soida, yläkannella.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5372ed2a-28a7-47b5-92b8-141c1cbef0af

Välttämättömät talouden kipeät toimenpiteet siirretään seuraaville hallituksille joskus 2020-loppupuolelle. Kaikki tämä vain siksi että viisikko takertuu valtaan keinoja kaihtamatta.

Tätä kirjoittaessani Vasemmistoliiton, entisen kommunistisen puolueen synnyttäjälomalla oleva puheenjohtaja Li Andersson sanoo vappupuheessaan että on absurdia pyrkiä vähentämään velkaantumista. Kun nyt valtio lainaa 8 tai 10 miljardia joka vuosi syömiseen. Anderssonin mukaan siis voimme surutta jatkaa velan kasvattamista ja katteettoman rahan jakamista kansalle,

Iltalehden Mika Koskinen kirjoittaa 3.4. lehden pääkirjoituksessa että hallituksen ”työllisyystoimet ovat kuin pahaa unta”.

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/d5100bb5-c182-434d-9083-7944bf9730a3

Tämän viisikon tähän saakka onnistunein toimenpide on ollut, useaan kertaan, maalitolppien siirtely. Ja pääasiassa tulevien hallitusten murheiksi.

+4
jockerantanen
Perussuomalaiset Lahti

Yrittäjä / eläkeläinen. Perussuomalaisten Lahden kunnallisjärjestön hallituksen varajäsen
Kaikkeen kriittisesti suhtautuva, kaikenlaista nähnyt maailmankiertäjä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu