Pääministerin palkka

Ensimmäiseksi se että nyt en millään tavoin tarkoita Sanna Marinia suoraan vaikka käytän hänen nimeään tapahtumien yhteydessä.

Koko tässä jupakassa on se sama piirre. Pääminsterille on annettu ilmeisestikin ”etuuksia” joihin ei ole selvää laillista perustetta. Ne tekstit ja ohjeet joita julkisuudessa on ollut eivät sisällä ravintoetua koko perheelle ja niin muodoin myöskään perheen mahdollisille vieraille.
Käytäntö on ilmeisesti ollut se että kun pm on yöpynyt/asunut satunnaisesti Kesärannassa niin silloin on hankittu aamiaistarvikkeet valtion piikkiin.
Nyt Marinin aikana on otettu käytännöksi se että käytännössä kaikki tai suuri osa elintarvikkeista on hankittu valtion piikkiin ja Kesärannan emännän toimesta, ei siis pääministerin toimesta. Päämninisteri perheineen on kuitenkin aivan varmasti sanonut mitä hankitaan. Miksi ei olisi?

Oleellista tässä koko tapauksessa ja sen käsittelyssä mediassa on se että kukaan ei ole kyseenalaistanut sitä että näin on pääministerin palkkaa korotettu jopa 2000 euroa kuukaudessa. Kun huomioidaan että saadakseen € 845;- / kk lisää, täytyy palkkiota nostaa n. € 2 000;- / kk. Lisäveroprosentti lienee 57:n tietämillä?
Tähän ei ole kukaan kiinnittänyt huomiota ja syy on ehkä se että maksaja on yhteiskunta ja yhteiskunnalta tulee kaikkien saada (kupata) mahdollisimman paljon.

Kun nyt pääministeri aikoo maksaa mahdolliset veroseuraamukset saamastaan edusta ja se hyväksytään niin samalla hyväksytään se että pääministerin palkkaa korotetaan, Marinin tapauksessa € 845;- / kk koska hän aivan ilmeisesti maksaa verot tuosta summasta.
Jatkossa tulee käymään niin, jos tästä tulee käytäntö, että seuraava edunsaaja vaatii € 845;- edestä elintarvikkeita / kk mikä siis tarkoittaa n. € 2 000;- korotusta palkkaan. Tämähän on vain yhdenvertaisuuden mukaista.

Oikea ja ainoa järkevä olisi että Sanna Marin maksaisi takaisin saamansa edun kuten Katri Kulmuni maksoi tai maksaa. Kulmuni ei edes maininnut että hän maksaa mahdolliset veroseuraamukset.

Mitä tällaiseen Kesärannan elintarvikeasiaan noin yleensä pitäisi tehdä on kai järkevintä että pääministerille myönnetään jatkossa joku määräraha tarjoilua ym. varten koska Kesärantaa käytetään myös edustukseen ja vieraille on voitava tarjoilla virkistystä ja tarvittaessa jopa lounas / illallinen.

Tai vaihtoehtoisesti että palkkasta vähennetään ”ravintoetu” vaikkapa per henkilö joka asuu Kesärannassa.

+6
jockerantanen
Perussuomalaiset Lahti

Yrittäjä / eläkeläinen. Perussuomalaisten Lahden kunnallisjärjestön hallituksen varajäsen
Kaikkeen kriittisesti suhtautuva, kaikenlaista nähnyt maailmankiertäjä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu