Pieni Joulusatu

Tämä Joulusatu on tarkoitettu vain lapsille ja lapsenmielisille ja on kaikilta osiltaan satua niin kuin oikean sadun pitääkin olla.

Satu alkaa jo ajalta kauan sitten jolloin maassa oli rauha ja ihmisillä hyvä mieli ja hyvä tahto, ainakin joillakin.

Tapahtui tuolloin, ja siitäkin kiistellän kuten Suuren Joulusadunkin todenperäisyydestä, että Valtakunnan Joulutonttu oli joutunut epätoivoiseen tilanteeseen kun Tontun viran jatkuvuus ei ollut ihan varmaa koska valitsijaraati oli eripurainen siitä kuka saisi Joulutontun viran jatkokauden.

Niinpä Joulutonttu päätti että, koska raati muodostuu vain tyhmistä kansalaisista,  täytyy varmistaa valinta pienellä lupauksella lahjasta jos tulen valituksi. Niinpä hän julkisti hieman ennen valintakokousta lahjalupauksen Joulusatasesta jonka raatilaiset saavat jos täyttävät hänen toiveensa.
No, valintakokous pidettiin ja Joulusatasella oli juuri ja juuri sen verran vaikutusta että Joulutontun valinta meni Tontun toiveiden mukaan ja hänet valittiin.
Ja kuten aina, satu saa onnelllisen lopun, tämä satu toki jatkuu, Tontun kannalta eli Joulusatanen unodettiin ja Tonttu jatkoi Joulutontun virassaan onnellisena.
Valtakunnassa kävi kuitenkin niin onnettomasti että Joulutontun Tonttuavustajien joukossa joku Tonttutäti mokasi ja avustajakaarti ja samalla Joulutonttu joutuivat jättämään mukavan tonttuvirkansa ja päätetttiin valita uusi Joulutonttu. Tällä kertaa valinta tehtiin tonttuavustajien joukosta ja arpa osuikin Joulutyttötonttuun joka oli kuvankaunis eikä se ollut jäänyt häneltä itseltäänkään huomaamatta, olihan peili ja selfiet jo keksitty hänen ilokseen.
Joulutyttötonttu sitten valitsi itselleen tietenkin Tonttuavustajat ja heille kaikille ison joukon Tonttuavustaja-avustajia helpottamaan raskasta työtään.Työhän on tontuille raskasta koska he tekevät sitä kovin harvoin eivätkä ole tottuneet työntekoon kaiken hauskanpidon ja jauhojen kanssa puuhatessaan kun leipovat joulutorttuja ja muita jouluherkkuja.
Joulutonttutyttö sitten kaikkein avustajiensa avulla jakoi valitsijakaartilaisille runsain mitoin joululahjoja ja kaikenlaista muutakin kivaa Joulujen välillä.
Hän ja avustajat olivat toki unohtaneet kokonaan että Korvatunturillekin täytyy jostain saada jotain jolla maksaa ahneille ja ilkeille yrittäjille ja työläisille palkkaa. Tämän nerokas avustajakaarti ratkaisi sitten hetkessä, olivathan he tarkoin valittuja ja hyvin, hyvin viisaita. Eihän Tonttuavustajaksi tai Tonttuavustajan avustajaksi pääse olematta viisas ja hyvä ainakin bailaamisessa. Ratkaisu oli yksinkertaisuudessaan nerokas. Tällaisena digitaalisena aikana ei enää tarvita edes painokoneita, riittää kun näppäimistöltä naputellaan riittävä määrä nollia ykkösen perään.
Näin pelastuivat Joulujuhlat  ja Joulutonttutyttö päätti lähteä,  ympärillä vellovien sotien ja erilaisten kriisien keskeltä pienelle lomalle lämpöiseen Etelään. Olihan edessä vielä Joulu jälleen kerran ja se olisi varmastikin työntäyteinen kuten Joulut aina ovat Tontuille.

Siinä ohessa yksi Tonttuavustajista, Tonttumuori, ehti lupaamaan valitsijakaartille ylimääärisen Joulutontturahan jokaiselle valtakunnan alle kahdeksantoistavuotiaalle, olipa hänellä tarve siihen tai ei. Siitä tuli sitten uusi Joulusatanen, joka tomeran Jouluttonttumuorin ansiosta  myös jaettiin. Olihan siihen tarvittavat Joulurahat jo keksitty hankki nollia lisäämällä.
Tätä iloista joulun odotusta jatkui sitten edelleen ja kun hyvä ja kiltti EU oli joskus määrännyt että raatilaisten tulee maksaa sähköstään erityistä Joululisää joka moninkertaisti käytetytn sähkön arvon.
Joulutonttutytön ja -muorin yhdessä keksimä Joulusähköraha katsottiin parhaaksi toteuttaa niin että koska ne joilla on pienet tulot ja pienet, halvat majat, eivät sitä sitten myöskään tarvitse joten asetettiin Joulusähkörahalle alaraja joka tulisi olemaan sata euroa kuukaudessa. Pienissä ja halvoissa majoissahan ei Joulusähköä tarvita kovinkaan paljoa.
Sitävastoin niile joilla on suuret majat, paljon Joulutontun avustuksella hankittuja Joulukalliita elektrisiä Jouluautoja ym. mukavia Jouluvempaimia, päätettiin että heilläe täytyy jakaa ainakin seitsemänsataa euroa jokainen kuukausi että voivat jatkaa mukavaa elämäänsä mukavissa majoissaan.

Näin sitten Joulu tulee ja kaikilla on hyvä olo ja kaikki syövät vatsansa täyteen puuroa ja kaikilla on myös hyvä mieli koska onhan Joulu.

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta kaikille niille jotka jaksoivat lukea loppuun ja niistä jotka eivä jaksaneet, ei ole niin väliä. (joku lainaus jostain Tuntemattomasta Sotilaasta jonkun näistä Joulutonttukaartin valisijoista lausumana. )

 

jockerantanen
Perussuomalaiset Lahti

Yrittäjä / eläkeläinen.
Kaikkeen kriittisesti suhtautuva, kaikenlaista nähnyt maailmankiertäjä.
Kirjoitukseni ovat omia mielipiteitäni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu