Sanna Marin ja Riikka Purra

Kolmen puheenjohtajan vaalitentissä otsikon rouvat iskivät yhteen.

Ensimmäinen yhteenotto koski ulkomaalaisten hoitajien kelpoisuutta hoitotyöhön.
Riikka Purra sanoi että Superin hoitajien järjestön mukaan huonon kielitaidon omaava hoitaja kuormittaa muita hoitajia eikä hänestä näin ole juurikaan hyötyä.
Samma Marin, pääministeri julmistui ja alkoi huutamaan keskeyttäen Purran puheen. Pääministeri  väitti keskustelleensa hoitajajärjestöjen kanssa ja sanoi että asia ei ole niin kuin Riikka Purra väittää.

Nyt oli sitten HS:ä Superin puheenjohtajaa haastateltu ja puheenjohtajan mukaa Purran sanomiseesa ei ole mitään perää.

Ko. puheenjohtaja on tietenkin demari ja tietenkin tukee ”omaa” pääministeriään vaikka sitten valehtelemalla. Näinhän voisi olettaa.
Ja oletus on myös oikea. Hän todellakin puhui muunneltua totuutta.
Superin lausunnossa Eduskunnalle sanotaan juuri niin kuin Riikka Purra sanoi.

SUPER.EDK-2021-AK-395941

”Sote-sektorin työvoimapulassa työperäinen maahanmuutto ei ole niin yksinkertainen ratkaisu kuin monilla muilla aloilla. Mikäli sosiaali- ja terveydenhuollossa työskentelevillä hoitajilla ei ole riittävä kielitaito, niin siitä muodostuu vakava asiakas- ja potilasturvallisuus- riski. Ilman riittävää kielitaitoa ammatillisesta osaamisestakaan ei ole hyötyä koska työskentely on tiimityötä ja siinä hyvin merkittävässä osassa on tiedonsiirto niin suullisesti kuin myös kirjallisesti. Ilman riittävää kielitaitoa olevat työntekijät kuormittavat merkittävästi myös muuta henkilöstöä ja tämä lisäkuormitus on yksi lisäsyy, kun he miettivät jopa alanvaihtoa. Koulutuksen aikana tukitoimien riittävyys on myös turvattava. Erityisesti maahanmuuttajien kohdalla tämä tarkoittaa muiden tukitoimien ohella suomen kielen koulutusta. Nyt opintotukijärjestelmä ohjaa kielitaidottomat maahanmuuttajat lähihoitajakoulutukseen, vaikka valmistava koulutus (VALMA) olisi heille välttämätöntä ja peruskielitaito tulisi heillä olla jo ennen lähihoitajakoulutuksen aloittamista.

Huonosti toteutettu työperäinen maahanmuutto kiihdyttää koulutetun työvoiman pakoa alalta. Erittäin tärkeää on huolehtia alan työoloista ja johtamisesta ja työnantajilla on tässä merkittävä rooli.”

jockerantanen
Perussuomalaiset Lahti

Yrittäjä / eläkeläinen.
Kaikkeen kriittisesti suhtautuva, kaikenlaista nähnyt maailmankiertäjä.
Kirjoitukseni ovat omia mielipiteitäni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu