TERVEYDENHUOLLON LAKKOILU

 

Hoitajien lakkoilu

Ensin pieni ajankohtainen tositarina liittyen kotihoitajiin mutta ei sinänsä tapaukseen josta kerron.
Eräällä läheiselleni, yli 7-kymppiselle miehelle joka asuu yksin kävi seuraavasti:

Hänellä ei ehkä ole kovin laajaa ystäväpiiriä mutta se on tavallaan sivuseikka.
Hänen golf-kaverinsa soitti hänelle 11.9. Hän ei vastannut. No sitä sattuu.
Hän soitteli myös maanantaina ja tiistaina ja keskiviikkona. Kun hän ei saanut vastausta keskiviikkona hän päätti käydä katsomassa.
Hän toimii samalla ”talonvahtina” joten hänellä oli avain taloon. Hän yritti avata etuovea mutta se ei onnistunut koska ovi oli sisäpuolelta turvalukossa. Hän päätti kurkistaa postiluukusta ja totesi että mies makaa eteisessä liikkumattomana. Oli olemassa eräänlainen varasisäänkäyntimahdollisuus jota hän käytti ja pääsi takaovesta sisään. Meni eteiseen ja totesi että mies makaa liikkumattomana, ei reagoi puheeseen. Eikä liiku vaikka hän yrittää ”taputella”.
Ambulanssi ja sairaalaan jossa todetaan vaikea aivohalvaus.
Mies oli todennäköisesti maannut eteisessä joko lauantaista tai sunnuntaista lähtien. Omissa ekskrementeissään, suhteellisen viileässä eteisessä ehkä neljä vuorokautta. Kukaan ei tiedä oliko tajuissaan vai ei. Jos oli välillä tajuissaan, saattoi ehkä kuulla puhelimen soivan mutta ei voinut vastata.  Hän on myös kissojen ystävä ja hänellä on kolme kissaa, nekin ehkä mourusivat nälkäänsä.
Ajan golf-kaveri päätteli lukemattomista aamulehdistä lattialla.
No, onneksi hän on paranemaan päin ja voi jo yrittää sanoa jotain. Vasen puoli on edelleen liikkumaton.
Jos tätä ystävää ei olisi ollut, mikä olisi ollut tulos? Kuinka kauan ihminen selviää juomatta?

Olisiko nyt mahdollista että sekä lakkoilijat että työnantajansa ottaisivat aikalisää ja yrittäisivät selvittää palkkatilanteen ym. ilman lakkoa? Tällaiset tapaukset eivät toki ole yleisiä mutta voin vain kuvitella kuinka kaamea tilanne on ollut.
Onko hoitajien nyt, siis nyt, saatava muutama kymppi lisää / kk?
Kotihoitajat ovat varmasti osa tällaisten tapausten estämisessä ja tekevät arvokasta työtä ja heille kuuluu kohtuullinen korvaus tekemästään työstä

Meillä saa silloin tällöin lukea mediasta tapauksista joissa ihminen on menehtynyt kotiinsa.

Onko järkevää että sosialistinen ay-liike käyttää terveydenhoitohenkilökuntaa poliittisena aseena tukeakseen isäntäpuolue SDP:ä? Koska siitähän tässä on kysymys. Vaalit ovat tulossa joten jollain keinolla on voitava osoittaa kuinka huonosti asiat ovat.
Onko ay-liike ja SDP valmis ottamaan vastuun jos mahdollisen tulevan lakon aikana sattuu jotain,. kenties vielä vakavampaa?
SDP, joka puhuu ihmisarvosta ja ihmisoikeuksista mutta itse asiassa käyttää näitä vain työkaluina sosialisminsa toteuttamiseen.
Se vähä mitä mediasta saa lukea niin ei terveydenhoitohenkilökunnalla ole mitenkään eirityisen huonot palkat ja työehdot. Yli 3000 euron kuukausipalkka ei ole mitenkään huono.

Edit: Ajan päätteli golf-kaveri.

 

 

+2
jockerantanen
Perussuomalaiset Lahti

Yrittäjä / eläkeläinen.
Kaikkeen kriittisesti suhtautuva, kaikenlaista nähnyt maailmankiertäjä.
Kirjoitukseni ovat omia mielipiteitäni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu