Tulevaisuus rikkaassa Suomessa

Otsikko pitää lukea sarkasmina.

Tulevaisuuden luulisi pelottavan nuoria tänään. Heillä on edessään vielä kovat ajat.
Joskus tulevaisuudessa velat maksetaan. Joko rahana tai sitten niin että rahan arvo alenee rajusti. Vaikkapa 50 % yli yön, kuten se teki -90-luvun devalvaatioissa (30%).
Koko talouselämä menee sekaisin kun tuossa tilanteessa palkat ja hinnat hakevat uusia tasoja.
Käytännössä tulee käymään niin että palkan ostovoima heikkenee radikaalisti, ehkäpä 1980-luvun tasolle. Sama tilanne tulee olemaan eläkeläisillä, kenties vielä kurjempi. Eläkerahastojen reaaliarvo saattaa puolittua tai enemmänkin, sinne menivät sitten maksetut eläkemaksut.
Ns. ilmaiset yhteiskunnan tarjoamat palvelut ja tuet, kuten vaikkapa asumistuki, katoavat tai tulevat tarveharkinnan piiriin.

Perussyy tähän on nykyinen ns. demokratia jossa rahalla ostetaan ääniä.
Eikö? Kyllä vain.
Puolue joka ei lupaa mitään nk. ”uudistuksia” ennen vaaleja tekee poliittisen itsemurhan. Kun muut lupaavat Antti Rinteen ja sosialistien mukaisia ”vappusatasia” joihin sitten vaalien jälkeen ei löydykään rahaa. Jos ei oteta sitäkin varten lainaa.
Tai kommunistien ”ilmainen” koulutus aikuiseksi saakka. Kun mitään ”ilmaista” ei tässä yhteiskunnassa ole, ei kenellekään. Joku, ja se on se työtätekevä ihminen sen aina maksaa.

Se puolue joka uskaltaa ennen vaaleja kertoa todellisuuden katoaa puoluekartalta.
Vain lupaamalla yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista pääsee valtaan ja pysyäkseen siellä on luvattava ja toteutettava lisää ja lisää.

Meidät on opetettu siihen että kaikki saadaan nyt heti, vaikka lainaksi.
Yhteiskunnalta täytyy saada kaikki mahdollinen, jopa sähköpolkupyörät, ilmaiseksi koska nehän ovat ”valtion” rahoja.
Kuinka moni nykyään on tehnyt etelänmatkoja pikavipeillä? Tai lainannut ”kulutusluottoa”? Kun vaan täytyy päästä sinne etelään.

Kaikkein suurin ongelma tässä on ja se kasvaa päivä päivältä, on se että meiltä hävitetään tuottavat, yksityiset työpaikat. Näihin ei lasketa työpaikkoja joiden työn yhteiskunta ostaa ja maksaa verorahoilla.
Kaikki se raha joka yhteiskuntaa pyörittää tulee tällaisista työpaikoista.
Näitä töitä siirretään kiihtyvällä vauhdilla halpatyövoiman maihin jonkun ihmeellisen ”vihreän siirtymän” takia. Olisiko tuo vihreä hometta?
Sen lisäksi että nuo työt katoavat halpatyövoiman maihin, niiden tekijöiden määrä täällä meillä vähenee päivästä päivään. Osittain siksi että kun virkamieskunta kasvaa jatkuvasti niin väkeä ei riitä edes. Eli virkamieskunnan osuus väestöstä kasvaa.
Virkamieskunnan jatkuva kasvu ja sitä elättävien määrän väheneminen johtaa väistämättä joko valtaviin verojen korotuksiin tai sitten lisälainanottoon.
Verojen korotukset vain kiihdyttävät työn siirtymistä halpatyövoiman maihin.

Kaikkeen tähän tuodaan sitten elätettäviksi tuhansia ja tuhansia siirtolaisia maista joissa elintaso on huomattavana alhainen mm. siksi että eivät osaa olla sotimatta keskenään. Suuri osa tästä tuodusta väestöstä ei koskaan tule työllistymään minkäänlaiseen työhön. He eivät edes halua koska me maksamme ylläpidon täysin vastikkeetta.

Nyt kansa ottaa valtavia asuntolainoja koska korot ovat alhaiset. Lainoja joista he selviävät nykykoroilla. Kun korot nousevat vaikkapa 5-6%:n tasolle niin tulot eivät riitä lyhennyksiin ja korkoihin.
Malli suunnilleen sama kuin oli ennen romahdusta 1990. Silloinkin, ensimmäistä kertaa Suomen historiassa, pankit tyrkyttivät ihmisille lainaa. Kun aikaan ennen 1980 lainaa piti mennä hattu kourassa kerjäämään pankinjohtajalta.
Moni joutui luopumaan ylikalliista asunnostaan reilusti alle hankintahinnan kun vaihtoehtoja ei ollut. Pankki olisi ottanut asunnon ja myynyt sen joka tapauksessa. Ja näin taisi myös monelle käydä.

+4
jockerantanen
Perussuomalaiset Lahti

Yrittäjä / eläkeläinen. Perussuomalaisten Lahden kunnallisjärjestön hallituksen varajäsen
Kaikkeen kriittisesti suhtautuva, kaikenlaista nähnyt maailmankiertäjä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu