Voiko hallitukseen luottaa?

Eduskunnan kyselytunnilla 8.10 keskusteltiin mm. maskien (hengityssuojainten) käytöstä. Edustaja kysyi miksi maskien käyttöä ei suositeltu keväällä vaan sanottiin jopa että niistä olisi enemmän haittaa kuin hyötyä.

Keskustelu löytyy Areenasta ja alkaa kohdassa 49:00 edustajan kysymyksellä.
https://areena.yle.fi/1-50331304

Kysymykseen vastaa pääministeri Sanna Marin. Hän esittää vastakysymyksen mitä olisi tapahtunut jos olisi annettu laaja maskisuositus kun maskeja ei ollut saatavilla?

Lisäksi STM:n kansliapäällikkö Kirsti Varhilan mielestä niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. STM puolestaan käyttää asiantuntijana THL:ää josta tämä tieto on ilmeisestikin lähtöisin. Tuskin poliittista historiaa opiskellut tällaiseen johtopäätökseen voi tulla.
Vai onko ollut, ja Sanna Marinin eduskunnassa antama ”selitys” tukee sitä, että tuo suojainten käytön hyödyttömyys tulee itse asiassa hallituspiireistä?
Samaan aikaan, jo keväällä hallituksen oma ”tiedepaneeli” on asiasta eri mieltä.

Miksi suojaimia ei sitten ollut? Kun pandemia alkoi tammi-helmikuussa, ei hallinto, ei hallitus, ministeriöt ja muut viranomaiset aivan ilmeisesti tulleet ajatelleeksi kansalaisten suojaamista.

Tilanteesta saa sen kuvan että hallitus sanoo sen mikä on sopivaa sen itsensä kannalta. Sanottiin että ei ole hyötyä (koska niitä ei ole).
Kuinka tällaiseen hallitukseen voi luottaa missään asiassa? Voimmeko nytkään luottaa siihen mitä hallitus tai viranomaiset sanovat? Kuinka voimme tietää onko kyseessä vain omien virheiden peittely tai tietämättömyys tai vain yksinkertaisesti jonkun viranomaisen mielipide?

Olisiko pääministeri voinut jo talvella/keväällä sanoa kaikesta huolimatta että hengityssuojaimista on hyötyä. ”Mutta valitettavasti emme ole onnistuneet hankkimaan niitä valtavasta kysynnästä johtuen. Teemme parhaamme että saamme hankittua niitä.”
No, hankittiinhan niitä sitten paniikissa tunnetuin seurauksin.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006663470.html

Toinen ihmeteltävä asia hallituksen toiminnassa on nk. elokapina.
Miksi ei vastaava ministeri ainakin, Maria Ohisalo, yksiselitteisesti sano että poliisin käskyjä tulee noudattaa? Kun hän ei näin tee, hän kaivaa maata poliisin jalkojen alta. Hän heikentää poliisin uskottavuutta.

Ministeri Krista Edit: Krista Mikkonen, puolestaan suorastaan kehuu rettelöitsijöitä:

“Ensi vuoden budjetissa etenee joukko tärkeitä ilmastotoimia esim. fossiiliset verot nousevat. #elokapina muistuttaa tärkeästä asiasta: tämä ei riitä. Ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi ilmastovaikutus on huomioitava kaikissa päätöksissä.”
Onko Elokapinan toiminnalle on siis hallituksessa suora tuki, kun ministeri, lainsäätäjä, jopa kehuu avoimesti laittomuuksiin yllyttävää liikettä?
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a8ae2114-95b5-44ed-83e1-2c5364160339

jockerantanen

Yrittäjä / eläkeläinen. Kaikkeen kriittisesti suhtautuva, kaikenlaista nähnyt maailmankiertäjä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu