Hyte-työhön tuloksia ilman lisärahoitusta?

Päätöksenteon yhtenä tavoitteena on tuottaa hyvinvointia edistävää tehokasta ja tuloksellisellista toimintaa jokaiselle kansalaiselle. Upeinta olisi, jos saisimme ihmisiä toimimaan entistä laajemmin oman terveytensä ja hyvinvointinsa eteen myös itse.

Yhteistyö on voimaa ja sitä voisi tehdä entistä enemmän ihmisen, ei rakenteiden näkökulmasta. Yhdistetään paikallista toimintaa luoden yksilölle räätälöityjä palvelupolkuja niin,  se tarjoaa hänen tarpeitaan vastaavan kokonaisuuden. Oli toiminnan tekijänä sitten julkinen, yksityinen tai kolmas ja neljäs sektori.

Yksilöllinen palvelukokonaisuus voisi olla ketju, jossa esimerkiksi rintasyöpään sairastunut saa jo diagnosointivaiheessa tietoa vertaistuesta, työhön, talouteen, liikuntaan liittyvistä palveluista ja vaikkapa kansalaisopiston kursseista. Päihteiden osalta palettiin lisättäisiin tarpeen mukaan mielenterveyden, työllistymisen, talousneuvonnan, perheen tukemisen tai uuden opiskelun palasia.

Lähdetään tukemaan ihmistä ja siinä meillä kaikilla, työntekijöillä, yhdistysten vapaaehtoisilla ja muilla toimijoilla on huipputärkeä rooli!

Tulevaisuuden kuntatyö on entistä enemmän myös ennakointia. Eri sektorien välinen yhteistyö voi tuottaa tuloksia ilman lisärahoitusta.
Pohditaan yhdessä sitä, mikä on ihmisen näkökulmasta parasta ja miten hän vaikuttaa terveyteen entistä vahvemmin myös itse!

1. KUNTAVAIKUTTAJA – EDISTÄ TERVEYTTÄ

Innostava ja kannustava tuki liikunnan ja painonhallinnan lisäämiseen sekä päihteidenkäytön ja tupakkatuotteiden käytön vähentämiseen voi tuottaa taloudellisia ja inhimillisiä säästöjä. Yhteistyötä kannattaa tehdä järjestöjen kanssa! Hieman alle puolet uusista syövistä olisi ehkäistävissä elintapoja tai riskitekijöitä muuttamalla.

Linkki lähteeseen: https://1u.fi/EJxfr

2. KUNTAVAIKUTTAJA – ENNAKOI

Kunnan ostamisen syöpäseulontapalvelujen laatuun panostaminen ja varhaisen toteamisen edistäminen voi tuottaa taloudellisia ja inhimillisiä säästöjä. Suomessa kolmasosa syöpään sairastuneista on työikäisiä, mikä tarkoittaa yli 10 000 henkilöä vuosittain.

Linkki lähteeseen: https://1u.fi/q8FUB


3. KUNTAVAIKUTTAJA – EDISTÄ OMATOIMISUUTTA

Omatarkkailu voi nopeuttaa syövän toteamista, omatarkkailun edistäminen voi tuottaa taloudellisia ja inhimillisiä säästöjä. Omatarkkailua kannattaa edistää järjestöjen kanssa!
Rintasyöpään sairastuu vuosittain 5 000 ihmistä. Hoitokustannukset ovat keskimäärin 28 700 euroa, sitä kalliimmat mitä nuoremmasta potilaasta ja mitä pidemmälle levinneestä rintasyövästä on kyse.

Linkki lähteeseen: https://1u.fi/NCvSP

 

Teemme mielellämme yhteistyötä rintaterveys ja omatarkkailuasioissa!

0
Johanna Artola
Helsinki

Tunne rintasi ry, rf on valtakunnallinen, voittoa tavoittelematon kansalais- ja kansanterveysjärjestö. Yhdistys edistää rintasyövän varhaistoteamista lisäämällä tietoa rintojen omatarkkailusta ja sen merkityksestä.

Kannustamme ja opastamme rintojen omatarkkailuun, puramme omatarkkailun esteitä ja edistämme tervettä kehonkuvaa. Toimimme rintojen omatarkkailun parhaana asiantuntijana ja vaikuttajana.

Toiminnallamme vakiinnutetaan rintojen omatarkkailun asemaa terveyden edistämisessä ja rintasyövän varhaistoteamisen yhtenä muotona. Rintasyövän varhainen toteaminen helpottaa rintasyövän hoitoa, alentaa hoitokustannuksia ja pienentää kuolleisuutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu