Onko RKP todellisuudessa liberaalinen vai sittenkin fasistinen puolue?

Ruotsalainen kansanpuolue eli RKP, tai omalla kielellään Svenska (bättre)folkpartiet markkinoi usein itseään Suomen liberaaleimpana ja eurooppamyönteisimpänä sivistyspuolueena. Kuitenkin ko. puolueen pintaa raaputtamalla löytyy muutama seikka, jotka asettavat tämän kuvauksen kyseenalaiseksi.

RKP:n voitaisiinkin katsoa olevan monelta osin tyylipuhdas liberaalipuolue, mutta sen asema pakkoruotsin vankkumattomana kannattaja antaa aihetta puhua jopa kielifasistisesta puolueesta. Nimitys saattaa kuulostaa radikaalilta, mutta on osuva kuvailemaan puoluetta, jonka yksi ydintehtävä on pakottaa ihmiset sanktioiden uhalla vastoin tahtoaan tekemään jotain, eli opiskelemaan ruotsia, vaikka he eivät sitä haluaisi tehdä. Näin ollen, RKP:tä ei voida luokitella aidosti liberaaliksi puolueeksi.

Lisäksi on mielenkiintoista, että RKP ei ole juurikaan ottanut etäisyyttä Axel Olof Freudenthaliin, jonka nimikkomitalin on saanut mm. Putinin takataskussa nykyään majaileva P. Lipponen. Axel Olof Freudenthal piti ruotsalaisia herrarotuna, joita oli Suomessa suojeltava ”suomenmaalaisten” (finländare) luomalta uhalta. Freudenthalin voidaankin sanoa olleen bättre folkin oma etnonationalisti. Voidaan toki olla montaa mieltä siitä, onko tällaisen rotuopin propagoiminen fasismia, mutta ainakaan se ei ole kovin liberaalia.

+3
Joonas Taipaleenmäki
Perussuomalaiset Paimio

Kaupunginvaltuutettu 2021-24. Äärinationalistinen Untermenschsturmfuhrer/Just the tip-globalisti, näkökulmasta riippuen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu