Pohdintaa ”vihapuhekohusta” ja kunnallisvaalituloksesta

Ensin tärkeimmät alta pois eli nöyrä kiitos kaikille äänestäjilleni, pyrin olemaan luottamuksenne arvoinen.

Syy miksi vihapuhekohu on otsikossa lainausmerkeissä on se, että kyseessä oli pääosin myrsky vesilasissa, joka ei herättänyt suuria intohimoja kuin Paimion paikallismediassa ja muissa poliittisissa vastustajissamme. Joka tapauksessa tulin siihen tulokseen, että on kolme tahoa, joille olen tapauksesta selityksen velkaa: paikallisyhdistys, piiri ja omat äänestäjäni. Kahden ensin mainitun kanssa tapaus on käsitelty, joten nyt on viimeksi mainitun vuoro.

Miksi ylipäätään kirjoittaa julkiselle alustalle provosoivaa tekstiä, jonka jotkut tahot tulevat näkemään, tarkoituksellisesti tai vilpittömästi, vihapuheena? Suunnitelmani ja syyni olivat seuraavat:

Minua on jo pitkään vaivannut, se, että Paimiossa on yksi ainoa paikallismedia, jonka johto on hyvin läheisessä suhteessa kaupungin johdon kanssa. Tästä seuraa erinnäisiä ongelmia, joista suurin on mielestäni se, että em. paikallismedian ja kaupungin johdon suhde antavat aihettä epäillä sitä, että johdon tekemisiä ei tarkastella ko. mediassa objektiivisin kriittisesti. Tämä rapauttaa mielestäni kuntademokratian toteutumista.

Tätä kritiikkiä on em. syistä hankalaa, ellei jopa mahdotonta saada esiin paikallistasolla, joten halusin keksiä keinon jolla saisin kiinnitettyä jonkin isomman media huomion asiaan. Päädyin  pohdinnassani Turun Sanomiin, joka on käsittääkseni Varsinais-Suomen alueen vaikutusvaltaisin media. Sitten piti keksiä keino, jolla saisin TS:n huomion itseeni, kuntavaaliehdokkuuteni vaikutti tällaiselta keinolta. Aavistelin ja aavistelen yhä, että TS, kuten Paimion paikallismediakin, on, jollei suoraan niin ainakin epäsuorasti yleiseltä linjaltaan PS-vastainen. Järkeilin parhaan keinon heidän huomionsa saamiseksi olevan sen, että asetan itseni syötiksi vaalikonevastauksillani. Paikallismedia tarttui tähän syöttiin, TS ei.

Oliko tämä machiavellimäinen operaatio lopulta onnistunnut vai epäonnistunut? Ensisijainen tavoite eli Paimion paikallismedian ja kaupungin johdon suhteen epäkohtien saattaminen suuremman yleisön tietoon jäi toteutumatta. Toissijainen, huomattavasti egoistisempi tavoite, oman ehdokkuuteni saattamisesta äänestäjien tietoisuuteen puolestaan onnistui, ainakin vaalituloksen tarkastelun perusteella.

Kunnallisvaalitulosta voin pitää henk.kohtaisesti, yhdistyksen ja piirin kannalta hyvänä, mutta valtakunnallisesti tulos oli odotuksiin nähden heikko. Lisäksi on mielestäni älyllisesti epärehellistä verrata näitä tuloksia vuoden -17 vastaaviin, sillä puolueen tilanne oli tuolloin poikkeuksellisen huono. Vuoden -12 tuloksista parannusta tuli vain reilu 2%. Tulosta ei voi näin ollen pitää hyvänä, korkeintaan tyydyttävänä.

Lopuksi haluan sanoa tätä blogia mahdollisesti lukeville äänestäjille seuraavaa: Seison edelleen vaalikoneisiin antamieni vastausten takana. Ainoastaan vastausten perustelut olin kirjoittanut tarkoituksellisen provokatiivisiksi ja yliampuviksi em. syistä. Linjani ei tule vaalikonevastauksistani muuttumaan, mutta tulen jatkossa perustelemaan mielipiteeni harkitummin ja vastaisuuden varalle luen Ruhtinaan vielä toistamiseen. 🙂

 

Kaksi pyyntöä tämän blogitekstin lukijoille:

1) Jos olet paimiolainen, ja olet tietoinen Paimion kaupungin johdon tai Paimion paikallismedian kuntademokratiaa halventavasta tai hyvää journalistista tapaa rikkovasta toiminnasta, toivon sinun kommentoivan tähän blogiin tai ottamaan minuun yhteyttä osoitteeseen joonas.taipaleenmaki[at]paimio.fi (18.8. alkaen).

2) Jos äänestit minua vaaleissa, mitä asioita haluat minun ajavan valtuustossa ja sote-lautakunnassa?

 

 

+1
Joonas Taipaleenmäki
Perussuomalaiset Paimio

Kaupunginvaltuutettu 2021-25. Äärinationalisti/Just the tip-globalisti, näkökulmasta riippuen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu