Yleisradio on koko Suomen radio

Yleisradio on eduskunnan radio – koko kansan radio. Yleisradio välittää tietoa kaikille suomalaisille ympäri vuorokauden, aina Hangosta Utsjoelle. 

Nyt tämä sanan- ja lehdistönvapautta vaaliva instituutio on uhattuna.

Perussuomalaiset haluavat leikata – eivät vähän – vaan lähes viidenneksellä ensi vuoden Yleisradion rahoituksesta. Olen tyrmistynyt perussuomalaisten lakialoitteesta.

Perussuomalaiset leikkaisivat noin 90 miljoonaa YLE:n tiedonvälityksestä ja vieläpä heppoisin perustein. 

Toisin kuin perussuomalaiset väittävät, YLE on erittäin korkealle arvostettu. YLE on jopa viidenneksi suosituin brändi Suomessa ja verkkobrändeistä kaikkein arvostetuin. 

Perussuomalaisilta on siis tainnut jäädä lakialoitetta valmistellessa faktat tarkistamatta. Yksi hyvä lähde faktapohjaiseen tiedonsaantiin olisi perussuomalaisten omien “tiedotuskanavien” sijaan YLE. 

Suomalaisista 92% katsoo Yleisradion onnistuneen julkisen palvelun tehtävässä ja peräti 89% suomalaisista luottaa Yleisradion uutisiin. 

Perussuomalaiset ovat kovasti pitäneet ääntä sananvapaudesta. Tästä esityksestä näemme, miten kaksinaismoralistisesta ajattelutavasta on kyse. Perussuomalaisilla tuntuu olevan hinku rapauttaa suomalaista, maailmallakin tunnustettua lehdistönvapautta ja keskittää media-alaa entisestään yhä harvempien toimijoiden käsiin. 

Tämän aloitteen valossa voisi arvioida, että perussuomalaiset haluavat edistää vain perussuomalaisittain ajattelevien sananvapautta. Minusta tämä on hyvin kyseenalaista. Perussuomalaiset haluavat kaventaa suomalaisten sananvapautta ja tämä jos mikä on pelottava suunta.

Yleisradio turvaa alueelliset uutislähetykset ja paikallisradioiden toiminnan koko maassa. 

Perussuomalaisten esittämä sananvapautta kaventava leikkaus on leikkaus maakuntien toimituksista ja leikkaus maakuntien äänen kuulumisesta. 

Perussuomalaiset ovat nyt keskittämässä suomalaista mediakenttää täysimittaisesti Pasilan tornin juurelle pääkaupunkiin.

Olen tästä perussuomalaisten sananvapautta kaventavasta linjasta täysin eri mieltä. Minusta meidän pitäisi tavoitella sitä, että yhä vahvemmin koko Suomi näkyy laajasti lehdistössä ja suomalaisessa mediassa. 

Kyllä uutisoinnin tulee kattaa myös Pihtipudas ja Konnevesi, ei pelkästään Kamppia ja Töölöä, jota perussuomalaiset tuntuvat nyt kovasti ajavan eteenpäin. 

Suomalainen sananvapaus on osa itsenäisen isänmaamme perusarvoja – demokratian kulmakiviä. Sitä pitää varjella eikä tuhota.

 

joonaskontta

Kansanedustaja. Jyväskylän kaupunginvaltuutettu. Keski-Suomen maakuntavaltuutettu. Aktiivinen liikunnan harrastaja. www.joonaskönttä.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu