Äärioikeiston ohjein voittoon tyäväki

On kaksi perhettä – A ja B.

A perheessä vanhemmat ovat työttömiä alkoholisoituneita sekakäyttäjiä. Vuorotellen vankilassa. Isän ollessa vankilassa, äiti hankkii rahaa kolmen poikansa elantoon prostituutiolla, tuoden asiakkaat kotiinsa kaksioon. Eräänä yönä asiakas hakkaa kaikki kolme poikalasta. Perheessä A ei koskaan lueta lapsille mitään, ainoa läheisyys on isän nyrkki tai äidin avokämmen. Kun he ovat isompia – heidät ajetaan kadulle siksi aikaa kun isä ja äiti rännittävät. Isä hakkaa äitiä ajoittain. Poliisi ja sossut käyvät vieraisilla. Isällä menee sekaisin välillä poikansa ja vaimonsa anukset. Koulu ei maita, lukutaito jää hyvin heikoksi. Murkkuna aika menee kartsalla ja helpotus pahaanoloon tulee ensin liimasta, sitten sytkärin butaanista ja sitten assan rivatrilista ja lopulta piristä.
Alkaa tulla ilmi pikkurikoksia, hilloa pitää saada kamaan, että paska fiilis hälvenee. Tulee pikku pahoinpitelyitä ja lopulta eka bose.

B perheessä on myös kolme skidiä. Vanhemmat istuvat sängyn laidalla ja lukevat satuja ja sitten jo muutakin kirjallisuutta. Perheessä ei dokata, eikä rännitetä. Faija ja mutsi näkyvät pöhnäisinä vain vappuina. Skidejä ei hakata. Faijan hermon pettäessä, hän painuu pihalle ja vetää siggen. Tulee takaisin ja case puretaan lapsien kanssa, faija osaa pyytää anteeksi. Syli on parasta. Skidit nukkuvat soffalla mutsin ja faijan kainaloon. Ei ole pelkoa. Eikä ahdistusta. Jos paha olo, se kuunnellaan. Koulussa on ihmeteltävää paljon. Opettajaa ei ahdistuksissaan huoritella. Ketään ei tarvitse monottaa, koska muitakin keinoja on. Skidit osaavat puhua ja oppivat rakkaudesta.Sitten yhteiskunta kaappaa kummatkin syliinsä.

Rasistinen äärioikeistomme perussuomalaiset ilmaisee käsityksensä korjaavasta kasvatusmetodista. Joka vitsaa säästää, se lastaan vihaa.  Perhe A:n lapset paranevat persujen mielestä rangaistuksia koventamalla.
A:n isä on SOO jäsen. Niille metodeille – eli vääränväristen hakkaamiselle – persut antavat tukensa. Lapset oppivat asenteen jo snadeina ja käyvät erilaisten kimppuun sanoin ja teoin. Heille ajattelu, osaaminen, tiedot ja lempeys ovat suvakkisaastaa. Saunan taakse saatana.

huulipunahallitukse vika ettei asiat mee kunnolla saatanan ämmät ku ei meilkää ollu kunnon autoo mariini pisti mutsinki vankilaa ku on lehtien kansis ainavaan eikätehny  mitää ku on kommariämmä vittu ku mutiaiset harmitta ku en päässy duuniin hualtiksel ku on toi tuomio ku sinne meni joku rättipää ja ämmät  määki koronaa et se ei ole mitää ku jonku keksintö suame lippuuki saa häpästä vihreet neki ämmät vaatii sillai ano on ainoo kunnon jätkä se viddu veti yli kolmesataa lattiast ja  kamoissa vielä mustaki ja broidist  juttu valhevaltametias että mitä meni somali soittaan suuta saatana kyl sillo suomalaine saa vetää pataa, hyvä et kuali menköö takas mistä tuliki me ei voira jokaisel antaa ifonee ja tukkuu satsii perkele nii ja ne kohta valtaa suame mitä sitte meitsiki sentää oli 6 viikkoo armeijas et kyl mä niit jo osaa ampuu

Koska aivan kaikki on aina jonkun muun syy.
kosk hallitukses on ämmii ne ei osaa eres renkaita ite vaihtaa
kosk ano ei ole residitentti ei mulla ole duunii
kosk mutiaiset ja kommarit on vallassa nii faijaki on vankilas
kosk ruattii en halunnu opetella jäi koulu keske menisivät takas ruattii vaalruussiki
kosk eu ajaa suret helsinkiin niin laste täytyy olla sisällä menkää itte mettää asuun
kosk se koronaki on vaa lunssa nii ämmätiktaattorit ne vaan otta velkaa seki raha menee niitte kavereil
kosk jos marinikommari olishoitanu hommans niin mutsi ja faija ei olis  ny oodee

Kyllä kansa tietää, pohjana rankka elämänkoulu, vuotta vajaa peruskoulu, kolme vuotta vankilaa ja od. Esimerkit ovat todellisia ja kuvaamieni viranomaisten haastatteluiden perusteella luotuja, mutta muunnettuja tuntemattomiksi. Suomessa A:n kaltaisia kymmeniä tuhansia pikku perheitä. Toki heidän vaikeutensa ovat aina muiden vika. Sitä käsitystä vastuuvapaudesta tukee perussuomalaisten agenda ja menestyksensä  siitä lähtee.

 

+5
Jore Puusa
Sitoutumaton Kerava

Eläkkeellä oleva lehtikuvaaja ja kuvajournalismin opettaja.
TurunSanomat, Lehtikuva Oy, Pressfoto Oy, AP, UPI, DPA, AFP, TACC, BlackStar, Stern, Time, Newsweek, EPA, IOPP, NY Times, Reuters.
Teatteri AD, digitaalisen alueen vapaaehtoistyöntekijä (vanhukset).
Valokuvaaja LTTO, 1976, Uusmediakouluttaja Tampere UNI 2001

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu