Epä isän maallista menoa

En ole kiiluvasilmäinen natsionalistiräyhäke. Tietyssä mielessä olen isänmaallinen ihminen, sotkeuduttuani 47 maassa niiden sisäisiin sotkuihin, saaden vertailukohtia.

Sain yhteiskunnaltamme
ilmaisen opintien, sairaudenhoidon, koulutuksen ammattiin, työlait ja monenlaista sosiaalinsäädännön suomaa tukea. Sitä samaa saivat kolme lastani ja läjä puolisoitani uusine puolisoineen ja uusine lapsineen. Nasta mesta on Härmä verrattuna Rust Beltiin, jossa tein pari repparia, Harlemista puhumattakaan.  Kävelin siellä 7000 USD myllyt olalla sen kadunkulman ohi, josta olisi pitänyt kääntyä takaisin ja tein uuden 400 metrin sileän maailmanennätyksen ilman talonmies Nyyrösen ampullierehdystä pahkakupistaan käsin.

Olen isänmaatani -moneen paskempaan mestaan verrattuna- kuulina huudina pitävä ketale. Olen/olin eduskuntalehtivalokuvaajakin, muistan parlamentista miten vasemmisto koetti järkätä lisää hyvää kansalle ja oikeisto koetti ottaa sitä pois, samalla siitä hyvästä itse nauttien….Ne sodat muovasivat minäkuvaani ja montaa muuta ottamaani kuvaa.

Asiaan Jore.

Puhutaan talvisoran henkestä ( huom Turun murre, se koira). Oliko sitä puhutussa mitassa, snadisti epäilen. Mutta ei silloin alettu sotkea kaikkea ja ryhdytty vetelemään mattoa  jo selvitystilassa olevan hallinnon jalkojen alta. ( huomaa yleistys, kyllähän minä rauhanopposition tiedän) 39 –  44 meni jotenkuten. Safkaa ei juuri ollut ja surkeeta eloa oli, ainoat, jotka pärjäsivät – olivat kielivähemmistön mustanpörssin trokarit, jotka panivat pirtuajan tulonsa kukkimaan voi- ja röökiosastolla.

Mutta nyt. Meillä on eka tosi raju kriisi toisen maailmansodan otsaanlyöntikilpailun jälkeen ja eikö perskele yksi porukka koettaa kaikin keinoin tuhota vastustelevaa maata eteenpäinraahaavan jengin työilmapiirin ja suorituskyvyn koulukiusaamisen kaltaisella kalvamisella.
Minulla on asiaan selkeä ehdotus. Venatkaa siellä laitaoikealla vielä muutama kuukausi. Kun päästään rouva Corona Covidista selvemmille vesille – niin sitten  raadelkaa, runnokaa, röyhkeilkää, rimanalittakaa niin paljon kuin opposiittiöön kuuluu. Mutta antakaa tuskaista peliä Suomen lainsäädännön sokkeloista käsin jengiä hengissä pitävän porukan tehdä nyt juttunsa rauhassa.

Se mitä nyt laitaoikeisto tekee, on kirkkaasti epäisänmaallista viidennen kolonnan myyräntyötä.

Jutun kuvituksena erään puolueen, erään lehden verkkoversion, eräiden lukijoiden, eräitä mielipiteitä. Niistä on teknisin  keinoin häivytetty kirjoittajan henkilöllisyys UudenSuomen päätoimittajan ohjeen mukaan. Nuo ovat minusta epäisänmaallisia tekstejä ja joidenkin mielestä nuo ovat isänmaallisia tekstejä.

Veritas pendeat ex videntium. Suomeksi >> Ja bännit tuli. Doingggg 🙂

+3
Jore Puusa
Sitoutumaton Kerava

Eläkkeellä oleva lehtikuvaaja ja kuvajournalismin opettaja.
TurunSanomat, Lehtikuva Oy, Pressfoto Oy, AP, UPI, DPA, AFP, TACC, BlackStar, Stern, Time, Newsweek, EPA, IOPP, NY Times, Reuters.
Teatteri AD, digitaalisen alueen vapaaehtoistyöntekijä (vanhukset).
Valokuvaaja LTTO, 1976, Uusmediakouluttaja Tampere UNI 2001

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu