kyllä taas kommarivihreet köyhää kiusaa

Olen harjoitellut kirjoittamaan persuomea vuodesta 2015. Tunnen myös oikean lingvistin. En toki sitä ukrainankielen sanakirjan keskenjättänyttä ja 35000 euron apurahan taskuunsa pistänyttä punaposkea. Sellaisen tunnen, jonka kanssa on kiemurreltu naurusta käsin tonttiaidallansa uuden isänmaamme äidinkielen suhteen kielet poskissamme. Vaikka yhteydessä kuvioitu tapaus on tosi ja se selviää alinna olevasta viideosta, sen kielellinen kuvailuasu on harjoitelma. Kansalaisten pitää reenata ilman ressiä uutta kieltä voidakseen paremmin toimittaa asioitaan tulevaisuuden persuomessa.

Ja huomautus vieraalla kielellä www. käytäntöjen mukaisesti.
Sarcasm trigger warning.
Pelihousunsa lahkeen repijä katsokoon guglesta – mitä tuo tarkoittaa.

Näin menee linqvistiltä saamani harjoitusteksti

mä panin paperil ko vuas sitte tuli konora viiru et laittova puhelimeen sen vilkun et eihä sen villku  saanu mun puhelimeen ollenka pelama kun se on vanhaluuri ko noi komukat ei anna ostaa uuttapuhelinta homot nii laiton tolle edus kunnan hera oikeus asia miähele kirjeen jossa sanon kyl et o perkele ku vilku ei vilku vanhoisa luureissa kun ne liika vanhat muijalla on iVone 5 ja mulla antroiti 6 niisä ei koronavilku  mitäs viherkomunistiin peliä tää o taas jotai marini  vokue lehti kansi temppuja ko yks pusa jorma on laittannu inttrenetii tollase viteon se jätkä on iha kommukka homo mut tuan se sai oikeen tehtyä joku meistä  pensuista kai autto vuas sitte kirjoti kirjee oikeus asia miähelle se vastas et kirje on tu llu sinne menny kans liaan  se on istunu sen kirjee päällä ny vuaren eikä mitää tee asian eten muijaki sano taas noi homovihreet on temppuillu niitte vika ku ei sul vastaa oikeus asia miäs mä kyl äänestän niit persuit et saataan korona vilku toimiman ettei lapioira kaikee rahaa sinne ahrikkaan niile laiskoille

Miltä vaikutti honeyt?
Olen ottanut opin karvaan kalkin  Keravan Persusuomalaisten kotisivuston keskustelualueelta.
Olemme – lindgvist ja minä myös tarkkaan tutkineet persuomen pluskvamperfektin kertautumista asylumparadoksin  terssiproduktiossa ja erityisesti preesensin toteumisinstallaatioiden kemoterapioissa. Noista aineksista koostuu ylläoleva persuomen harjoitelma.

Rakas lukija, jos et usko juttua, niin minähän en laske luikuria koskaan, muussa tapauksessa tsurnalistiveljet tekis musta lasagnea. Alla  linkki jorejorman hianoon videoon, joka osana toimii “Vanha lehtikuvaaja” vLogia. Toisin kuin rasistisen äärioikeistomme vLogit, omani ei perustu uskovaisuuteen. Amen.
https://www.youtube.com/watch?v=UcG8xLmkl2s

Post scriptum: Olen sitä mieltä, että yksityisen, nimeltään tunnistettavan henkilön vaikeuksille kirjoittaa ei pidä koskaan irvailla, taustalla saattaa olla dysleksia, jota itse olen potenut 68,7 vuotta. Se ei ole leikin asia. Mutta kansanryhmän kelvoton oikeinkirjoitus ja väärinymmärrys kirjoitetun suhteen on irvailtavissa ja sille pitää irvailla.

Post Scriptum 2:
Viittiks hei noudattaa UudenSuomen keskusteluohjetta eli — kirjoita blogin aiheesta, äläkä märise blogistin henkilölle ja sen kommentoijille, eli pufpaf sun sanat bittiavaruudessa.

Jore Puusa
Sitoutumaton Kerava

Eläkkeellä oleva lehtikuvaaja ja kuvajournalismin opettaja. TurunSanomat, Lehtikuva Oy, Pressfoto Oy, AP, UPI, DPA, AFP, TACC, BlackStar, Stern, Time, Newsweek, EPA, IOPP, NY Times, Reuters. Teatteri AD, digitaalisen alueen vapaaehtoistyöntekijä (vanhukset). Valokuvaaja LTTO, 1976, Uusmediakouluttaja Tampere UNI 2001

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu