Mä persuille jauhotuksen opetan…..

…muikkujen jauhottamisessa niksi nimittäin on, että ennenkuin muiks pannaan muovipussiin, jossa ruis- ja vehnäjauhoja suolan ja pippurin kera, kalat pitää kuivata talouspaperilla. Jos ei kuivaa, tulee pistettyjen kalojen sisältä niin paljon kosteutta, ettei jauhot tartu fisuihin, kun pussia vatkaa. Älä ikinä laita munaa pussiin. Jauhot menee vaan klimppiin. Parhaat saan, kun kattilassa tulikuuma oliiviöljy nuin 10 cm.  ja sinne elukat rautasiivilässä. ( alkaaks tämä klikkikonsti olla nyt nähty? 🤪

Mutta mikä jauhotuksessa on lisäksi huomioitavaa? Poliittista jauhotusta on ollut parlamenttissamme niin kauan, kuin tämä setä muistaa. Otetaan kaksi jauhotusjuttua. Ne on sitten 167% tosia. Nää caset tietää mun kollegat ja auta armias jos lasken luikuria, ne naulaa mut rakettiin ja lähettää Kuopioon, kamala rangaistus.

Aikamoisen paksu Vennamosetä näki mut kerran eduskunnan käytävällä ravaamassa yhden komukan perässä. Se oli Arvosetä, jota kokoomuksen  Eiran yksikön rouvat äänesti, kun Arvo oli komee, kaks kultahammasta, harmaa tukka ja hianot vaatteet. Arvoo en löytäny, mutta Fenanderin Veikko sanoi että: “Jore, mennään valtiosaliin ja hän mennä soffaan näskälleen ja otat kuvan ja panet Lehtikuvan releytyksessä landelehdille, että näkevät, miten raskasta on duuni edustajan”.
Menin ja otin ja tuossahan se.

Mutta hei. Jauhotus oli, ettei se mitään nukkunnu, makas pari minsaa, että sain ruuvattua isot ja asat ja aukot ja ajat kohilleen ja täräytettyy kuvan. Mä sanoin sitten LK:n deskissä yöllä unipetterille – että älä laita tätä ulos landelle, tää on jauhotus, ei se mitään nuku kuhan jauhottaa jengii. Muuten skabari nostaa mellakan….Mutta vuoro vaihtu siinä kuuden maissa aamulla ja aamun deski pani sen Veikkokuvan ulos ja mun caption oli hukkunu. Ne tsekkas SMP byroosta asian ja Veikko oli sanonu – että hän goisaa siinä.
Ja niin toi levis kaikkialle ja Jore jauhotettu oli.

No toka jauhotus oli tää seuraava.
Viimeks kun meidän rassut pärjäs parlamenttivalintakilpailuissa hyvästi – niin istuttiin toisten lehtikuvaajaukkojen kaa Eduskunnan kuppilassa, jossa hyvät pullat, halvat hinnat ja hillotolppa keskellä, eli buhvetti — jossa kaikenmaailman sörsseliä edustajien skruudata kansan maksamina. Sen hillotolpan takia suurin osa jengii sinne tahtookin, niin ne sano ennenvanhaan ed.kunnan bastussa, kun me tsurnalistien roskajoukko sinne vielä päästiin.

Me siis istuskellaan siinä ja juodaan kaffetta ja moikataan Ilpoa, eli turvapäällikkösetää. Sitten meidän takana istuvasta rassupöydästä kuuluu syvä basari: “Jumalauta ja tätä paskaa ne äänestää”.
No mulla on täst kaks versioo kiertelemäs. Mä löysin senaikaisen Nikonin kalenterin, jossa heti silloin ylöspannut sanat. Ne onkin: “Ja jumalauta tällasta paskaa ne äänestää.”
Siis kansa jauhotettu.
Amen.

Uuden Suomen—- ( jonka vihoviimeiseen printtinumeroon kuvasin Kalevi Sorsan haastiksen ) —sääntöjen mukaan kommentoidaan sitten kiltisti, eli kirjoita blogin aiheesta. Älä kirjoita aiheen ohi m >> vihervassarikomukoiden ja polkupyöräituhippien curlingturnauksen coromamaskivajauksesta. Kiitän ja herran haltuun.

Tuo hyvärytminen alla vielä tieskenelle joka ilmoitti ettet v…u ole koskaan mikään eruskunta ollukkaan.
Koetin vuosikymmenet ottaa kuvaa jossa ne kolme apinaa, yks ei näe yks ei kuule jne…

Jore Puusa
Sitoutumaton Kerava

Eläkkeellä oleva lehtikuvaaja ja kuvajournalismin opettaja. TurunSanomat, Lehtikuva Oy, Pressfoto Oy, AP, UPI, DPA, AFP, TACC, BlackStar, Stern, Time, Newsweek, EPA, IOPP, NY Times, Reuters. Teatteri AD, digitaalisen alueen vapaaehtoistyöntekijä (vanhukset). Valokuvaaja LTTO, 1976, Uusmediakouluttaja Tampere UNI 2001

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu