mennääks natoon saadaan karjalaki takas jiihaaaa

Käväisin erilaisissa kissanristiäisissä Neukkulassa ja Venäjällä 1977 – 2014 kymmeniä kertoja. Oli harjakaisia, olympialaisia, valtiovierailua, kulttuuria ja kriisiä. Tilaajina oli Lehtikuvaa ja Pressfotoa, UPIA tai BlackStaria ja monta muuta.

Me härmäjournot pääsimme ja pääsemme sinne sukkelammin kuin jenkki- eli brittitsurnot. M`olin suosiossa – kun puhuin kohtuullisesti venäjää tulkkaillenkin joskus ja vieläkään mua ei siellä myydä, vaikka taito rapistuu käytön puutteen vuoksi vauhilla. Kiitos vaan TurunLyseon Seppo Vainio-Kaila – että prässäsit meille llliudentumismerkit paikalleen ja saverzennyividit kohilleen…

Nyssitten natoon ja vauhdilla on  jengi taas menossa, sillätavalla. Ollaan pidetty suomettuneenakin Suomena nenä pinnalla 1944 eteenpäin vaihtelevalla menestyksellä ja hukkumatta.

Minäpä kerron tarinan.
Lake Placidin talviolykisojen esikisoissa istuin Lehtikuvan omistajan Patricia Seppälän ( os. Erkko) kaa dokaamassa ja röökaamassa pressikeskuksessa. Pat diggas istuu mun kaa,  kun olin  ainoo ukoista joka ei nuollut kokoaikaa tädin persustaa. Olin vahvoilla puhuun suoraan, koska AP tarjos kokoajan Thaimaan deskin pomonmestaa Charlie Mccarthystä käsin.

Pat kertomaan istuneensa Mannergeimin polvella ja kehui miten hieno mies tuo oli. Mulla erikäsitys asiasta. Sanoin sille: “Kun sun faija ( Ulkoministeri Erkko oli rajusti neukkuja vastaan neuvottelematta tuumaakaan ja sai sodan aikaan ja lähti ekana Ruotsiin pakoon, niin mun faija löi polttopullon isänsä Augustin talon kylkeen ja lähti kans pakoon ajaen karjaa metsien kautta Viipuriin 11 vuotiaana.Patin verenpaine kohos piikkiin ja tädin salemin runtelemista keuhkoista käsin kuului miltei maskuliini ulvahdus. Kun tultiin Suomeen, kuvasin 6 kuukautta lauantaisin väitöksiä stadin UNI:ssa.

Siellä on amitsuunia siinä rajan pinnassa, sitä meille journoille näytettiin ja sitä amitsuunii on kauempanakin.Paljon on ilma-aluksia ja ohjusta läjäpäin. Kun sitä katteli aikansa niin tajus että nehän kävelee härmästä yli viikossa, vaikka 39 ei kävelly.  Vähän niinkuin – että lykkäät käen ampparipesään ja kutittelet. Jos aletaan uhoo naton kaa, tulee ampparin piikkiä persustaan. Nato ei tänne tule, eikä EU auta, ei auttanut kansainliitto ja Ruotsi esti ja estää jatkossakin kauttakulun auttajilta.

Muista hyvä ihminen karttaprojektio.
Talvisodan alla Erkot sunmuut katsoi projektiota Helsingin tasolta. Niistä Suomi oli noin puolet neukkulasta. Mutta katopa sitä Russian puolenvälin tasolta. Suomi on kynnenmustukainen.


Kartta © common usage license

Se on kuulkaas niin, että ollaan vaan kaveria itäänpäin ja vaikka snadisti nuolastaan niitä,  niin pysytään hengissä. Aunuksen retket ja suurhärmä on ohi eikä enää voi suolata piippalakkia läjään lumelle. Mä perustan tään siihenkin, että tunnen ihan snadisti venäläistä ihmistä, senverran paljon siellä vietin aikaa ja puhuin kanssaan.
Oletko sinä natoilija viettänyt aikaa ja jutellut paikallisten kaa. Noniin, sitä mä vähän ajattelinkin.
Amen.

Tuossa alla on nyt ihan hyvää keskustelua, joka on kaiken hedelmällisen sometoiminnan lähtökohta. Poistan jatkossa kaikki itseeni tai muiden kommentoijien henkilöön
kohdistuvat ilkeilyt ja loukkaukset…siis trollauksen. Sensijaan vilkas ja rajukin keskustelu on OK..täsmälleen niinkauan – kunnes se menee henkilökohtaisuuksiin. Jos muualla UudessaSuomessa on totuttu pelkkiin loukkausjonoihin, niin tässä minun blogissani ei totuta.

Jore Puusa
Sitoutumaton Kerava

Eläkkeellä oleva lehtikuvaaja ja kuvajournalismin opettaja. TurunSanomat, Lehtikuva Oy, Pressfoto Oy, AP, UPI, DPA, AFP, TACC, BlackStar, Stern, Time, Newsweek, EPA, IOPP, NY Times, Reuters. Teatteri AD, digitaalisen alueen vapaaehtoistyöntekijä (vanhukset). Valokuvaaja LTTO, 1976, Uusmediakouluttaja Tampere UNI 2001

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu