Miten toimia rasistien ja fasistien kanssa

Ohjeita:

1. Älä. Älä aloita keskustelua yhteiskuntaa tuhoamaan pyrkivien kanssa. Se ei johda mihinkään. Aivan sama lähtöasetelma, kuin koettaisit keskustella uskovaisen ihmisen kanssa. Mielenterveysongelmaiselle ei kannata puhua – odottaen rationaalista vastetta, ja pettyen jos sitä ei tule…..

2. Älä väitä vastaan, juupaseipäs on osoitus omasta heikkoudestasi. Rasisteja ei kiinnosta oletko sinä oikeassa. Heille olet aina väärässä. He eivät halua tai odota keskustelusta muuta – kuin murskaustasi.

3. Rasisteilla ja fasisteilla on koulukiusaajan metodi, heidän tarkoituksensa on kokeilla missä kohdassa keskustelua hermostut, jolloin he nauttivat kiihtymyksestäsi.

4. Älä lähde solvauskamppailuun. Häviät, koska he tukevat toisiaan siinä, sinä olet yksin. Häviät myös siksi, että he käyttävät kieltä – johon et normaalina, toiset huomioivana ihmisenä pysty.

5. Älä pidä avointa profiilia facessa, kuvasi kaapataan ja manipuloidaan solvauksiksi. Älä jaa facessa tai missään tietojasi työstäsi ym. Älä missään olosuhteissa uppaa verkkoon lastesi kuvia. Rasistit käyttävät niitä häikäilemättä esimerkiksi kiristämiseen. Lastesi kuvat voidaan lähettää pedofiilisivustoille.

6. Jos aiot todella yrittää rajumpaa vaikuttamista, älä tee sitä omana itsenäsi, hekään eivät ole sen nimisiä – joina kirjoittavat. Facen kautta voit tehdä uuden profiilin, hae siihen ensin sähköpostiosoite jostain ilmaisesta s.postipalvelusta. Vaikka yahoolta. Tässä vaiheessa www moraalilla ei ole väliä – rasistijoukkiot eivät tunne sitä käsitettä.

7. Suurin osa vastassasi olevia on kouluttamattomia, työttömiä, sosiopaatteja, huume- tai alkoholiriippuvia, pikkurikollisia tai psyykkisesti sairaita, suhteuta tunteesi sen mukaan. Et voi odottaa kauhalla niiltä – joille on lusikalla annettu.

8. Jos selvennät jotain tapahtumaa, katso että olet täysin oikeassa. He valehtelevat jatkuvasti – mutta eivät piittaa kun jäävät kiinni, heidän laahuksensa ulvoo valheen totuudeksi, et ehkä kestä sitä.

9. Älä linkitä ns. ”totuuden” URL:ään, kukaan ei lue niitä. Kirjoita kerran fakta kommentin runkoon, mutta älä jankuta, se ei auta mitään. Eikä kukaan heistä toisaalta usko mitään negatiivista tai kriittistä toiminnastaan.

10. Vastapuolesi uskoo siis vain sen, mistä pitää ja josta hänelle tulee hyvä olo. Koetat täysin turhaan muuttaa häntä, anna olla. Vastaväitteesi vain vahvistaa rasistien mielikuvaa ns suvakeista… Heille olet joko puolellaan tai vastaan. Rasismi tarkoittaa äärimmäistä mustavalkoajattelua.

11. Älä uhkaa millään, saat vain naurut, he eivät piittaa uhkauksistasi, varsinkin koska tietävät, ettei poliisi reagoi ilmoituksiisi. Tai mahdollinen rangaistus on läpsäisy ranteelle. Vastapuolesi saa lisää joukkonsa keskinäistä arvonnousua joutuessaan oikeuteen.

12. Kun tiedät, että maksat veroina heidän elämänsä – se helpottaa, heidän on vaikea sietää sinun elätettävänäsi olemista.

13. Kirjoita selkokielellä, vastassasi on ihmisiä, jotka saavat raivokohtauksen sivistyssanasta tai vaikeasta lauseesta.

14. Jos kaivelet taustoja, tee se ainakin vähintään TOR verkon kautta, heidän joukossaan on rahasta palveluja tarjoavia hakkereita, joiden on helppo selvittää kuka olet.

15. Vaikka poliisi pääsääntöisesti suojelee rasisteja ja fasisteja – kannattaa puhelimitse tai kirjeitse tulevista uhkauksista ilmoittaa poliisille.

16. Kun näet rasistista vihaa somessa, seuraa kirjoittajan kaverilistaa — yleensä sieltä löytyy tuttusi tai poliisi tms. kotiseutusi viranomainen.

17. Osaa faktat ulkoa. Jos sinulle väitetään, että pakolaiset vievät vanhusten vaipat valmistaudu lainkohdalla ja sen jatkumolla – jotta voit kumota typerimmät väitteet.

19…perustavaa laatua oleva fakta on ymmärtää, että mikään tekosi somessa ym ei muuta fasistien ja rasistien ajatusmaailmaa. Tekosi vain lujittaa heidän tarvettaan hajottaa yhteiskuntaa.

20. Vastassasi
 on ihmisiä, jotka tekevät tämän vain itsensä takia, he uhraavat kannattajansa heti kun se on edullista. Jokseenkin jokaisella johtajalla on rikoksia taustalla, suurin osa miehistä on jättänyt armeijan käymättä. Opiskelu on myös jäänyt kesken. Narsistinen häiriö näkyy kauas, suhteuta siihen omat tekosi.

21. Muutamia perusteita lisää:
Reagoi rauhallisesti, ole kohtelias, puhu asiasta, älä ihmisestä, älä toimi tunteittesi varassa, dokumentoi mitä sanottiin, älä paljasta henkilökohtaisia tietojasi, tarvittaessa älä reagoi mitenkään, älä luennoi.

22. Ota kuvakaappaus keskustelusta aina kun voit. Älä varasta rasistinkaan omia kuvia.

23. Älä provosoidu kun sinua kuvataan hyvin läheltä. Ota oma kamerasi ja tee sama mutta hymyillen. Jos joudut keskusteluun kadulla – ole tyyni ja nauhoita, sinua vastaan tullaan täysin varmasti kehittämään valhe käytöksestäsi.

24. Älä näytä pelkoa kadulla, älä provosoidu käsimerkeistä. Älä hakeudu väkivaltaan sekaan, jo kaatuminen pahasti voi tappaa.

25. Sinun ei tarvitse todistaa henkilöllisyyttäsi rasistille, sinun ei tarvitse poistua kadulla minnekään, jos sinua käsketään, ellei käskijä ole virkamies. Rasistien omilla järjestysmiehillä on oltava tunnukset ja ao kortti. Pyydä nähdä ne – jos sinua ahdistellaan- Ota kuva, sen saat aina tehdä julkisella paikalla.

26. Suomen Kuvalehden tutkimuksen mukaan Suomessa on 700 000 rasistia. Osa heistä on väkivaltaisia ja hyvin pahoja. Ole varovainen ja muista, ettet voi mitään kaduilla psyykkisesti sairaan johtamalle ihmisjoukolle. Opettele väistämään, viisas tekee niin. Hautuumalla ovat sankarit.

27. Mielenosoituksessa poliisi suojelee aina rasisteja ja fasisteja. Jos olet erillaisen näköinen, joudut ongelmiin poliisin kanssa, harkitse missä olet ja mitä teet. Poliisin rekisteri voi pilata loppuelämäsi ja vain se, mitä poliisi sanoo merkitsee kannaltasi loppupeleissä. Sinua ei kuuntele kukaan.

28.  Muista somessa kirjoittaessasi, että vastassasi on suuri määrä ostettuja profiileita, joiden takana vain muutama ihminen, huomaat sen kun luet tekstejä, ne ovat kuin samasta kynästä.

29. Facbookissa profiilin ilmianto ei johda mihinkään, se on turhaa. Kirjoita kirje Palo Altoon hyvällä englannilla ja laita mukaan käännetyt ruutukaappaukset.

30. Harkitse monta kertaa ennenkuin alat omalla persoonallasi nousemaan rasisteja ja fasisteja vastaan. Et saa koskaan mitään aikaan (yksin) – mutta voit pilata koko elämäsi.

31. Suvaitsevaistekin mielipiteet on monopolisoitu, vain harvaa ns. ”hyvää ihmistä” luetaan ja kuunnellaan ja he pitävät huolen, että tuo status säilyy. Niinkuin rasisteille, niin myös osalle merkittävistä suvaitsevaisista on tärkeää oman itsen pitäminen esillä, ei itse asia.

Annan threadin olla auki. katsotaan osaatko käyttäytyä.
Noudata US:n keskustelu ohjetta.
Älä kirjoita blogistista tai toisesta kirjoittajasta.
Näin saamme aikaan aitoa keskustelua asioista ja ehkä jotain muuta aikaan kuin jatkuvaa solvausta, piikkittelyä ja loukkaamista.
Jos kirjoitat vastoin US ohjetta canceloin tekstisi. US mukaan bloggaajan on moderoitava threadinsa.

Jore Puusa
Sitoutumaton Kerava

Eläkkeellä oleva lehtikuvaaja ja kuvajournalismin opettaja. TurunSanomat, Lehtikuva Oy, Pressfoto Oy, AP, UPI, DPA, AFP, TACC, BlackStar, Stern, Time, Newsweek, EPA, IOPP, NY Times, Reuters. Teatteri AD, digitaalisen alueen vapaaehtoistyöntekijä (vanhukset). Valokuvaaja LTTO, 1976, Uusmediakouluttaja Tampere UNI 2001

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu