Perskustelua

Ilja Janitskinin MV-verkkosivulla oli kommenttialueena Facebookin laajennus. Voit ottaa Facen jäsenenä keskustelualueen koodina ja embedd toiminnolla liittää sen kait vieläkin omaan blogiisi – vaikkapa Google groupseihin. [Ellei ominaisuus ole jo poistunut?] Tuo MV:n ominaisuus oli suora linkki siihen, kuka kirjoitti, sillä klikkaamalla threadissa kommentoijan nimeen pääsi suoraan hänen faceseinälleen, siihen aikaan ihmiset vielä kirjoittivat lapsellisen avoimesti datansa näkyviin. Jos henkilö oli Perussuomalaisten jäsen tai muuten kiinni puolueessa, se yhteys löytyi parilla klikkauksella.
Poliisin kannalta oli oleellista, että tuo persuyhteys löytyi myös. Jokseenkin jokaisen mahdollisimman törkeää kieltä käyttävän takaa löytyi kaverilistasta jopa poliisin päällystöä. Jos ei päällystöä – niin aina useita rivipoliiseja. Yhteyksiä siis poliisiammattikoulun tutkimukseen poliisien persusuhteista ja mieltymyksistä oli runsaasti saatavissa.

Seuraavassa pieni osa siitä aineistosta, jota kokosin silloin 2015 – 2020. Näissä seuraavissa kirjoittajina nimenomaan perussuomalaisten alueosastojen päätekijöitä ja näemme  millaisessa muodossa puolueen agenda on lähtenyt liikkeelle. Nyt puolueen johto on vaikeassa tilanteessa. Nämä alla olevat ulostulot houkuttelevat äänestäjät – mutta ne eivät saisi näkyä julkisuudessa, koska tekstit ovat niin sakeita – että laskevat puolueen julkista imagoa, vai laskevatko. Jos luulet – ettei tällaisia enää löydy enää, niin katso aiempi Lämsä bloggaukseni. Maaseudun persujen alueilta löytyy vielä paljon kamalampaa tekstiä.

Tuossa ensimmäisenä Janitskinin yksi ikävimmistä keksinnöistä. Hän varasti kylmän rauhallisesti Helsingin Sanomien kuukausiliitteestä Kehoni palstan kuvat ( alastonkuvia julkkiksista). Sitten hän odotti sopivaa brittioikeistomedian –kuten Dailymailin… juttua jonka liitti varastamaansa kuvaan. Nämä lähtivät heti leviämään persukanavia pitkin, jäljitin niitä jopa 20 asteittaisen etenemislinkityksen takaa ja otin ruutukaappauksia mitä törkeimmistä hyökkäyksistä, (joissa usein oli naisten otsiin liitetty miehen sukuelin).
Jokaiselle lienee selvää – ettei Anna Kontula ole ehdottanut insestin laillistamista per. se. – mutta Janitskinia ja häntä palvoneitä perussuomalaisia käsite totuus ei kiinnostanut, vaihtoehtoinen totuus kyllä.

Mikä näissä on erityisen ikävää. Nuo linkitykset ja kuvat ja tekstit ja jutut jäävät ikuisesti internetiin ja voidaan kaivaa ikuisesti verkosta –jos osaa hakea kryptattua dataa servereiltä jotka säilyttävät internetin aiempaa dataa.. Itse menetin Janitskin itseeni kohdistaman törkykampanjan takia freetyöni Uudellamaalla opistojen valokuvausopettajana kahdessa vuodessa täysin, mutta siitä seuraavassa bloggauksessa enemmän. Minulle on kerrottu – että ainakin kahteenmaalitustapaukseen liittyi kahden nuoren itsemurhat kun vanhempien tai sukulaisten kohtaama törky ja siitä seurannut koulukiusaus kävi ylivoimaiseksi.

UudenSuomen päätoimittaja antoi ohjeen, että otettaessa tänne julkisesta facesta kuvakaappauksia  — on niissä kasvot ja henkilöllisyys oltava peitettyinä — jonka jälkeen voi julkaista. Niin teen – vaikka intimiteettisuojan takia ei tarvitsisikaan.

Kommentoinnin avaaminen on tuskallista, koska tiedän, ettei keskustelua saa aikaan, tulee vain päivystävien persujen solvausryöppy. Kaksi bloggaustani taaksepäin oli ensimmäisen persun kommentisssa kuvaus hänen ulostamisestaan. sic…..  En vastaa US käytännön oppineena kommentteihin enää – oli solvaus miten paha tahansa. Todellinen keskustelu on US:sta loppu, koska täällä ei voi enää bännätä itse pahimpia persuhäiriköitä – jotka lähes ammattimaisesti tuhoavat jokaisen keskustelun asiattomuuksilla ja jos heidän kommenttinsa piilottaa– he alkavat kiljua sananvapauden menettämisellä. US on ulkoistanut moderoinnin bloggaajalle itselleen, joka joutuu siksi vaikeaan tilanteeseen, lakia pitää noudattaa ja jos noudattaa saa idiootin ja herkkänahkaisen leiman.

Nauttikaa suomalaisen äärioikeistolaisen rasistipuolueen ”läpällä heitetystä rehevästä kansankielestä” ja kasvattakaa nahka – kuten minua kehotettiin.
Tämä hauskuus on täällä jäädäkseen ja tuhotakseen sananvapauden ja demokratiamme, kuka haluaisi tällaista niskaansa kirjoittaessaan analyyttisesti yleensä.
Tässä alla on Perussuomalaisuuden ydin ja menestyksen konsepti —väitti kuka mitä tahansa.

+2
Jore Puusa
Sitoutumaton Kerava

Eläkkeellä oleva lehtikuvaaja ja kuvajournalismin opettaja.
TurunSanomat, Lehtikuva Oy, Pressfoto Oy, AP, UPI, DPA, AFP, TACC, BlackStar, Stern, Time, Newsweek, EPA, IOPP, NY Times, Reuters.
Teatteri AD, digitaalisen alueen vapaaehtoistyöntekijä (vanhukset).
Valokuvaaja LTTO, 1976, Uusmediakouluttaja Tampere UNI 2001

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu