Rasistinen indoktrinaatio toimii

Ajoittain tuotan suomalaisille ja britti faktantarkistussivuille löytämieni kuvien analyysejä.
Näitä on kertynyt vuodesta 2015 kymmeniä,  jatkossa esitän niitä aina, kun tapaan Suomesta.
Käytän perustarkistuksessa Googlen käänteistä kuvahakua, jos se ei toimi niin Tineytä ja jos tarvitsee tarkemman analyysin PS algoritmilla tehdystä muuntelusta — käytän muita analyysityökaluja, jotka lukevat auki JPG kuvamuodon artefaktien järjkestystä.

Tineye avusteinen kuva-analyysi

Kirjoittaessaan Suomeen kohdistuvasta maahanmuutosta perussuomalainen kuntavaikuttaja näyttää varastamansa kuvan, jonka tausta on häivytetty heikolla PS osaamisella. Vanhassa USA:laisen paikallislehden kuvassa ollut valkoinen mies on syvätty pois ja kuvalle annettu nimeksi somalit.jpg. Kuva on aluperin ollut artikkelissa, jossa käsitellään jengiväkivaltaa USA:ssa, eikä kuvassa ole somaleita.
Yhdistämällä kuva rasistiseen otsikkoon saadaan aikaan vaikutelma, että tässä on Suomeen pyrkiviä turvapaikanhakijoita. Kyseinen kuvakäyttäjä painottaa jutussa haluavansa suomalaiseen maahanmuuttokeskusteluun totuutta ja sivulla halutaan lopettaa median suorittama vääristely.

Lopuksi perussuomalaisten kaadereiden somessa näkyviä kuvakaappauksia,  jotka on jopa vuosia sitten julkaistu MV:lehdessä.

The Guardianin sivuilta varastettu kuva  Syyrialaiselta Zaatarin pakolaisleiriltä, jolle sivuston ylläpitäjä on antanut nimeksi ”Ruotsin maahanmuuttajien parakkikylä” Ja jutun kirjoittajana on reportteri nimeltä Rähmis! Jatkokäyttöjä ympäri Suomen parin kuukauden sisällä.

Myönnän avoimesti miten kusipää olen kirjoittaessani muiden blogistien threadeihin. Lupasin lopettaa sen, mutta bloggaukset olivat parissa kohdassa niin täynnä valheita, että oli pakko. Nyt annan olla, se on täysin turhaa ja hyödytöntä,  näille ihmisille koituu vain hyvää – jos joku avaa miten pahoja he ovat.
Kommentoinnin suljen tässä päivityksessä muutamien Perussuomalaisten häiriköityä keskusteluketjut täysin pilalle.
He onnistuvat siinä, mikä on puolueen perimmäinen ja ainoa olemisen tarkoitus, hyökätä solvaten erilaisuuden kimppuun saaden aikaan pahaamieltä ja luopumista.

Jore Puusa
Sitoutumaton Kerava

Eläkkeellä oleva lehtikuvaaja ja kuvajournalismin opettaja. TurunSanomat, Lehtikuva Oy, Pressfoto Oy, AP, UPI, DPA, AFP, TACC, BlackStar, Stern, Time, Newsweek, EPA, IOPP, NY Times, Reuters. Teatteri AD, digitaalisen alueen vapaaehtoistyöntekijä (vanhukset). Valokuvaaja LTTO, 1976, Uusmediakouluttaja Tampere UNI 2001

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu