Valemedian vaihtoehtoinen totuus, osa yksi.

Suomalaiset valemediat ja Janus Putkosen venäläinen MV verkkomedia perustavat toimintansa paljolti kuvien ja juttujen copyrightrikkeisiin.
Koti- ja ulkomaisista medioista haetaan juttuja, jotka palastellaan ja väännetään irvikuvikseen ja niihin otetaan surutta kuvat sopivista lähteistä tekijänoikeudesta piittaamatta. Tämä aineisto kelpaa  myös Perussuomalaisille alkaen Hommaforumista ja jatkuen yksityisten persujen faceen, jossa aineisto esitetään pöyristyttävänä totena. Suuri osa valemediaa tuntuu kierrättävän juttuja keskenään. Suomalaiset ja ruotsalaiset fasistimediat julkaisevat samoja juttuja – samoilla kuvilla varustettuina.

Kuvat haetaan tapahtuma-alueen medioista. Reverse kuvahaulla lähes poikkeuksetta kuvat selviävät varastetuiksi. Kuvia väitetään otetuiksi tapahtuma-aikana, mutta kuten alla olevassa esimerkissä näkyy, saattaa väliä tapahtumalla ja julkaisulla olla 10-20 vuotta ja usein originaalikuva on aivan toisenlaisesta tapahtumasta otettu. Usein valemediat ottavat kuvia kansainvälisistä dollarin kuvapankeista ja sitten photoshopataan copyrightvesileima pois. Surullista on, että alla olevan esimerkin mukaan syyttömät joutuvat valemedioissa esittämään itsenään asioita – joista eivät tienneet mitään kuvanottohetkellä. Ei olekaan ihme, että kuvituskuviin on lähes mahdoton enää saada tavallisia ihmisiä perussuomalaisten holtittoman face- ja twitterkuvankäytön takia

Näyttäisin ilomielin – miten alla olevat jutut leviävät Suomen persufacessa yksityistasolle – mutta sain juuri varoituksen ja bloggaukseni poistettiin – koska  näytin mitä Päivi Nergille oli tehty persumediassa, joten koska haluan pitää kirjoitusoikeuteni vielä hetken – en siis voi näyttää jatkokäyttöä.

Alla siis case, jossa väitetään, että Australiassa ovat koulupojat joutuneet pyytämään anteeksi jne…… Olin yhteydessä tuttuuni Australian AP:llä ja haravoin verkkoa – mutta en löytänyt aiheesta muuta kuin valemedioiden juttuja. Kukaan paikallinen ei tiennyt casesta muuta kuin, että se on ilmeisesti jonkun vanhemman vuotama feikki. Tähän päädyttäisiin, jos persujen Suomeen kaavailema opettajiin kohdistuva ilmiantojärjestelmä toteutuisi. 8 vuotias saattaa vielä ymmärtää mitä tahansa miten tahansa ja välittää sen vanhemmilleen aivan missä muodossa tahansa.

Kummassakaan jutussa olevalla kuvalla ei ole MITÄÄN tekemistä jutun kanssa.
Minulla on 2015 alkaen tallessa satoja vastaavia caseja, joka ovat levinneen myös Suomen valemediaan ja vahvistaneet erityisesti äärioikeiston persujen käsityksiä ja tukeneet rasismia ja suvakkivihaa. Tuo viha on syntynyt perusteettomien ja valeheelisten kuva ja juttucombojen seurauksena ja produktioita johdetaan ulkomailta. Sieltä m yös materiaali tulee. Kuvalla sidotaan katsojan huomio.
Jatkan näistä lisää kunnes kirjoitusoikeuteni persublogistien ilmiantojen perusteella taas viedään.

HUOM! Alla olevan kuva mittasuhdetta on muutettu leveämmäksi ja matalammaksi, jotta se olisi luettavissa. US palsta on kapea ja korkean kuvan fontti pienenee niin, ettei siitä saa selvää.

EDIT: Kysyin asiaa uudestaan ja henkilö jolta Australiassa asiaa kysyin torstaina ei tiennyt kuin huhun, että case oli vuodettu vanhempien kautta ja varmuutta ei ollut. Koska kirjoitin jutun perjantaina en tarkistanut riittävästi. Tänään koulu ilmoittaa seuraavasti: alla  Olin siis väärässä, tämä on tosiaan tapahtunut, mikä ei muuta sitä että valemedian kuvat ovat varastettuja, eivätkä kuulu asiaan..

+2
Jore Puusa
Sitoutumaton Kerava

Eläkkeellä oleva lehtikuvaaja ja kuvajournalismin opettaja.
TurunSanomat, Lehtikuva Oy, Pressfoto Oy, AP, UPI, DPA, AFP, TACC, BlackStar, Stern, Time, Newsweek, EPA, IOPP, NY Times, Reuters.
Teatteri AD, digitaalisen alueen vapaaehtoistyöntekijä (vanhukset).
Valokuvaaja LTTO, 1976, Uusmediakouluttaja Tampere UNI 2001

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu