Valemedian valeet, osa kaksi.

Kommentoija kysyi mikä on valemedioiden suhde perussuomalaisiin. Kun tarpeeksi lukee vaikkapa Suomen Uutisten kommenttipalstoja, valemedioiden jutut päivittyvät sinne snippetteinä noin viikon sisällä. Sitä ennen ne jakaantuvat muuttuen alkaen usein Hommaforumilta.
Ne eivät ole enää yksi yhteen vaan ”rikkinäinen puhelin” leikin mukaan muuttuvat, yleensä pahempaan suuntaan.
Tässä käydään ministerin kimppuun kommentissa. Jos koettaa kommentoida itse kritisoiden tällaista ivailua, poistetaan kommentti samantien. Moderointi tuolla äärioikeiston puolella on toimivaa ja nopeata.

Tässä Ohisaloa ole varastettu, se on hyperlinkki. Sille ei voi mitään. Suuri osa valemedioista käyttää hyperlinkkejä ja niissä olevat kuvat nousevat ns hotlinkkeinä sivuille, eli näkyvät suoraan kuvaformaatissaan.. Tämä on ongelmallista, koska kuvan tai videon alla olevilla teksteillä saadaan puhujan asia väännettyä miksi  tahansa.  Takavuosina piti osata embedd käytäntö – jotta sai videon näkymään omalla seinällään.
Sille mitä Ohisalosta tuossa sanotaan ei voi mitään.

Oleellista on ymmärtää, että miltä hänen suvustaan ja perheestään tuntuu kun punaisella ympyröidyn kaltaisia kommentteja alkaa valua lapsille ja täysin asiaan kuulumattomille  sukulaisille.
Niitä EI SAA koskaan pois somesta. Ei ihme että Sir Timothy ”Tim” John BernersLee HTML kehittäjä ei ole varsin rakastunut siihen, mihin keksintönsä johti.

+1
Jore Puusa
Sitoutumaton Kerava

Eläkkeellä oleva lehtikuvaaja ja kuvajournalismin opettaja.
TurunSanomat, Lehtikuva Oy, Pressfoto Oy, AP, UPI, DPA, AFP, TACC, BlackStar, Stern, Time, Newsweek, EPA, IOPP, NY Times, Reuters.
Teatteri AD, digitaalisen alueen vapaaehtoistyöntekijä (vanhukset).
Valokuvaaja LTTO, 1976, Uusmediakouluttaja Tampere UNI 2001

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu