Sinulle, joka etsit uskontoa/uskoa

Joitain ohjeita tässä tänä kauniina sunnuntai-iltapäivänä:

1
Hyvin yllättäen: Pysy paikoillasi, pysy siinä missä olet. Vielä toistan kerran: Pysy paikoillasi, pysy siinä missä olet. Tämä siksi, että et lähde suinpäin etsimään. Hyvin pitkälle pääset, jos pysyt pelkästään paikoillasi, kuuntelet ja tutkit tilannettasi. Huomaa se, että sinulla todennäköisesti on jo hyvin paljon, koska siitä on indikaationa jo se että luet tätä tekstiä. Suomihan on kristillinen maa, valtaosa kansasta (yli 2/3) kuuluu kirkkoon ja on käynyt rippikoulun. Kaikilla varmasti on TIETO, siitä ei ole epäilystäkään.

2
Lue Thomas Wilcoxin “Kallis hunajan pisara” -kirjanen. Kirjanen on suositeltu yli kirkkokuntarajojen ja se on edullisesti saatavilla (n. 2-3 euroa) alan kaupoista. Verkossa se on saatavilla täältä: http://www.kirjasilta.net/wilcox/hy/hy.html (linkki tarkistettu 3.5.2020). Kirjanen summaa hyvin lyhyesti sen mistä kristillisessä uskossa pohjimmiltaan on kyse. Ota tämä haasteena, pystytkö lukemaan sen alusta loppuun (n. 30-40 sivua painoksesta riippuen). Kristityt ovat “kirjan kansaa”, joten tämä on vähintä mitä voit tehdä.

3
Näin peukolasosääntönä: vältä vapaiden suuntien joukkioita. Opetus ja puheet ovat todellakin vapaita, samalla voivat olla myös sekavia ja epäjohdonmukaisia, koska ääneen ja jäseneksi pääsee käytännössä kuka tahansa. Luterilaisella puolella olen kohdannut ihmisiä, joilla uskonelämä on eniten tasapainossa. Samoin mitä pienempi joukko on kyseessä, sitä rajoittuneempaa julistus yleensä on (pyörii aina jonkin tietyn aiheen ympärillä). Jos olet jo jonkin kirkkokunnan jäsen, pysy siinä ja osallistu sen tilaisuuksiin.

4
Tämä hieman kuten kohdassa 1., eli SÄILYTÄ utelias ja tutkiva asenne. Vertaa, tutki, koettele. Raamattukin sanoo, että “koetelkaa kaikki, ja pitäkää se mikä hyvää on”. Huomaa kuitenkin se, että fyysinen luontosi on langennut, joten et voi peilata kaikkea pelkästään itseäsi, omaa ajatusmaailmaasi vastaan. Kysy mielipidettä asiantuntijalta, papilta, puhujalta, toiselta uskovalta, alan teoksista jne.

5
Onnea matkaan. Perille kyllä päästään, niin on luvattu. Toisilla on matkassa enemmän mutkia kuin toisilla. Hyvää sunnuntaita kaikille!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu