Kaatuneiden määristä 1943 v. 2021

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Kuvassa sinisellä on 1.1.-31.12.1943 jatkosodassa päivittäin kaatuneet suomalaiset sotilaat (lähde: www.sodanjäljet.fi). Mustalla on päälle viety, samaan skaalaan, päivittäin koronatautiin vuonna 2021 kuolleet suomalaiset (lähde: www.koronatilastot.fi).

Jatkosodassa vuoden 1943 asemasotavaiheessa sotilaitamme kaatui keskimäärin 17 joka päivä. Koronatautiin on kuollut tänä vuonna keskimäärin kaksi suomalaista joka päivä. Koronatautiin kuolleiden päivittäiset lukumäärät lähestyvät asemasotavaiheen hiljaisimpien päivien lukemia. Jos Suomessa olisi noudatettu Ruotsissa toteutettuja rajoitustoimia, olisi kuolleiden määrä noin kuusinkertainen, jo samaa suurusluokkaa kuin asemasodan aikainen kaatuneiden määrä.

Sodassa nuoret miehet taistelivat henkensä uhalla toisten puolesta. Halukkuutta ei kysytty. Koronataudissa pääasiassa vanhemman ja heikompikuntoisen väestön kohtalona on kuolla. Heiltäkään ei kysytä. Miksi koronataudin vastaisessa sodassa pitäisi kysyä, haluatko ottaa rokotuksen?

+1
JormaKajaste
Espoo

Kirjoittaja pyörittää perheensä kanssa antikvaarista kirjakauppaa Tapiolassa ja julkaisee blogia kun jotain tulee mieleen ja teksti on valmis.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu