Puolustusselonteko. Kieli muuttuu, muuttuuko armeija.

Pari päivää sitten annettiin kansalle puolustusselonteko, ts miten tätä kansaa aiotaan puolustaa. Sanaa ”kansa” tai ”ihmiset” ei selonteossa kylläkään esiintynyt. Miksi tehdä asiasta monimutkaista?

Mutta mikä ilahduttavaa, ei myöskään sanaparia ”uskottava maanpuolustus” esiintynyt, luultavasti sen takia että on huomattu, että kukaan ei osaa sanoa mitä se tarkoittaa.
Me elämme mielikuvien maailmassa, ei tosiasioiden.
Ennen puhuttiin näennäistiedosta.

Muuten puhuttiinko ennen Talvisotaa tai sotien aikana ”uskottavasta maanpuolustuksesta”. Todennäköisesti ei, johtajat käyttivät kyllä toivottomissa tilanteissa sanaa ”Jumala”. Ei ollut ”uskottavaa maanpuolustusta, oli vain varjelus, onni, kaitselmus tai Jumala.

Nyt ovat kovat miehet vallassa. Voi olla, että taivaalle ilmestyy monta kymmentä Hornettia turvaamaan meitä. Rahaa on . Kyllä.

Tosin on edelleen selvittämättä onko Suomen elinaika tunteja vai pari päivää, jos vihollinen lyö voimalla. Ei taida tiedekään ylettyä tutkimaan tällaista.

Nykyajan johtajat kuuluvat televisiosukupolveen, joiden kotona yhtenä perheenjäsenenä on ollut televisio heti syntymästä lähtien, eivätkä edes vanhimmat nykysotilaat ole kokeneet vihollisen pommien räjähtelyä ympärillään.

Onko kieli kehittymässä kohti sanaparia ”puolustusvoimien puolustusvoimat”. Sitä kohti kehitys tuntuu kulkevan.

Siviilissä sairaalat huutavat tehohoitolääkäreitä ja muuta henkilökuntaa.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu