Arhinmäen tutkinta osoittaa poliisitutkinnan epäoikeudenmukaisuuden, tavallinen kansalainen jonottaa, poliitikko porskuttaa oikealta ohi

Tällaisten juttujen tutkinnassa muut kansalaiset odottavat pitkään. Autoon aiheutui ehkä pienet vauriot (hiekkainen jalanjälki), kärhämää ja 2 viikossa tutkinta valmis. Välikohtaus sattui 18. huhtikuuta. Ei tavallinen kansalainen saa noin parissa viikossa juttuansa poliisin kanssa käsitellyksi ja syyttäjän pöydälle.

”Juttu on avoimena esitutkinnassa, mutta olemme ihan loppuvaiheessa, Seppälä sanoo.”

Poliisiresurssien vähäisyyden vuoksi tavallisen kansalaisen oikeusturva on vaarantunut ja juttuja jätetään kokonaan tutkimatta, tai joutuu pitkään jonottamaan. Etenkin tällaiset pienet vahingonteot josta Arhinmäkeä epäillään. Tämä Arhinmäen tapaus osoittaa jyrkän eriarvoisuuden poliitikkojen ja tavallisen kansan välillä. Poliitikon oikeusturva on parempi ja saa nopeammin poliisipalvelut kuin tavallinen kansalainen.

Tämä on niin väärin kun olla ja voi, eriarvoistavaa ja epäoikeudenmukaista. Poliitikkojen jutut pitäisi jonottaa samassa jonossa kuin muidenkin kansalaisten jutut, vaikka kyse olisikin poliitikoista. En hyväksy tätä.

Näin vähäinen epäilty mahdollinen vahingonteko on nopeasti tutkittu: ”Mies kiisti tehneensä mitään, mutta kaverini auton keulasta löytyi hiekkainen kengänjälki. Se selitys kaatui sitten siihen.”

IL: ”Poliisi tutki Paavo Arhinmäen tapauksen vauhdilla – tapaus siirtymässä syyteharkintaan”

IL: ”Paavo Arhinmäki kiistää rikosepäilyn – nuorukaisen mukaan kävi käsiksi ja potkaisi autoa”

+5

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu