Britannian saama sopimus osoittaa, että EU:sta on mahdollista erota hyvällä sopimuksella, onko pelko EU:n hajoamisesta perusteltua?

Arvasin, että tässä käy näin. Ensin mediassa kova meteli ja ”riekkuminen” brexitistä ja lopulta Britannia tietenkin saa sopimuksen aikaiseksi.

”Euroopan unioni ja Britannia ovat päässeet sopuun kauppaneuvotteluissaan, Britannian pääministeri Boris Johnson ilmoittaa julkilausumassaan. – Olemme ottaneet takaisin rahamme, rajojemme, lakiemme ja kalastusvesiemme kontrollin, Johnson ilmoittaa.”

”Tiedotustilaisuudessa Brysselissä EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoi sopimuksen olevan oikeudenmukainen, tasapainoinen ja oikeanlainen.” (YLE)

Muistan hyvin miten rankasti Britanniaa nokittiin kun tuli tieto, että maa pyrii eroamaan EU:sta. Ei voi kuin ihmetellä sitä, miksi suomalainen media alentui Britannian nokkimiseen, nyt kun kaikki on hyvin ja sopimus on syntynyt? Niin häpeilemätön ja röyhkeä EU:n puolustus aivan kuin olisi puolustettu Neuvostoliiton olemassaoloa on käsittämätön suoristus suomalaiselta medialta. Brexit ja Britannian uusi EU-sopimus kyseenalaistaa suomalaisen median täysin. Miksi suomalainen media oikein alentui brexit-vastaisen propagandan tekemiseen?

Mediaa seuratessa saa hyvin tiukalla seulalla lukea juttuja ja erotella niistä toimittajien näkemykset faktoista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu